Tornado Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 Mate nekdo zkusenost se zaslepenim EGR ventilu na 1.9TD DHX? Hlavne tedy jakej je k nemu pristup... Citovat
pavloucha Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 tak to teda mám,dělal jsem to před měsícem,měl jsem dole svody a sání takže přístup by slušnej,záleží jak to chceš zaslepit,já to zaslepil na tom egru a sání,zrušil jsem úplně ten plechovej vlnovec co přepouští spaliny zpátky do sání,na tom sání jsem zaslepil tu vstupní díru-dal jsem tam kolečko nerez plechu a zaletoval mědí a na egru jsem dal taky nerez a obvařil v práci elektrodou na různorodý materiály,všechno jsem dal zpátky,žádný zaslepování hadiček apod.Ať si ventil klidně maká,spaliny už dál nepůjdou.Výsledek prakticky žádnej,nic se nezměnilo,jen ti jde pořád čistej vzduch do motoru/teda když pominu odvětrávání olej. par z motoru/,možná,že motor běží klidnějš,ale to se mi může zdát,risknul jsem i emise,prošel jsem.Nevím jak to chodí u Hdíček,ale u klasik dieselu to nemá efekt,aspoň teda můj názor. [upravil dne 11/11/08 pavloucha] Citovat
Tornado Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 pavloucha: A jak jsi ty svody sundaval? Slysel jsem totiz, ze se snad musi povolit a nahnout motor. Ja bych hlavne potreboval aspon na zkousku vyradit EGR z provozu. Auto mi totiz nekdy za studena (hlavne ted kdyz se ochladilo) pri rozjezdu skube a bylo mi receno, ze by to mohlo byt i tim spatnym EGR ventilem. Ale jak se k nemu dostat... :grr Citovat
pavloucha Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 nevyndaval jsem je,jenom je sundal z hlavy i s turbem,odpojil mazání, zpětnou hadičku a výfuk. potrubí a nechal je ležet nad poloosou,sání vyndat jde bez manipulace motoru,samozřejmě po demontáži plastového potrubí k intercooleru,je to taková na h.... práce,nejhorší jsou ty plastový trubky,ty musí ven,aby ses mohl vůbec někam dostat...a ještě,dělal jsem to v garáži u našich,je tam montážní jáma,bez ní bych to neudělal ani náhodou,pořád lezeš nahoru a dolu [upravil dne 11/11/08 pavloucha] Citovat
pavloucha Odesláno 11. listopad 2008 Odesláno 11. listopad 2008 jestli to chceš jenom vyzkoušet kvůli tomu cukání,vytáhni jenom hadičku z egru,zrušíš tím podtlak a egr zůstane zavřenej a nebo jestli to chceš zaslepit úplně tak zkus sundat tu gumovou hadici jak je zakroužkovaná na obr. a povolit tu plast.trubku,která vede nad sáním a trochu jí opatrně odehnout aby ses dostal na šroub egru ze shora,druhej šroub povolíš zezadu,trochu místa ti udělá ta sundaná hadice.Mezi egrem a svodama je plechový těsnění,to se pokus vyndat a podle něj udělat z plechu záslepku bez tý díry a dej zpátky,tím ho budeš mít zaslepenej [upravil dne 11/11/08 pavloucha] Citovat
Tornado Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 pavloucha: Diky za rady. Nevim kdy se k tomu dostanu, ale dam pak vedet jak jsem dopadnul. Citovat
pavloucha Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 ještě detaily: obr.č1:povolit a sundat hadici aby ses dostal zezadu a první šroub egru obr.č2:povolit šrouby a opatrně odehnout potrubí obr.č3.vznikne ti škvíra,kterou se dostaneš na druhý šroub egru,je potřeba mít dlouhý nástavec,abys na to dosáhl obrč.1 [upravil dne 13/11/08 pavloucha] Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 13. listopad 2008 Odesláno 13. listopad 2008 Původně zaslal: Přema Přesně tak my tam máme jen podložku bez středové díry pod EGRem a za EGRem.....:papa:papa Ty jsi si dal podlozku 407 2 hdi 100kw? Vzdyt to bude mit spatny vliv na FAP nebo ne? Driv se zanese ne? Citovat
Tornado Odesláno 16. listopad 2008 Odesláno 16. listopad 2008 pavloucha: Dnes jsme si udelal cas se na to podivat. Pristup k tomu EGR je teda dost spatnej. Asi zkusim nejdrive odpojit hadicku. Ale jak je EGR ovladany, pneumaticky? Taky jsem si vsimnul ze je vlnovec (co vede z EGR) na strane sani cerny a jakoby zamasteny. Muze to mit vliv na chod motoru pokud je mezi vlnovcem a sanim nezesnost a bude si timto mistem prisavat vzduch (pred i po odpojeni EGR)? A diky za navody a fotky, urcite se budou hodit... [upravil dne 16.11.2008 Tornado] Citovat
pavloucha Odesláno 17. listopad 2008 Odesláno 17. listopad 2008 4 Tornado:EGR je ovládaný jak píšeš,podtlakem,koukni jak ty hadičky vedou a dojdeš k posilovači brzd.K tomu vlnovci:může být od oleje z netěsného víka ventilů,to gumové těsnění časem ztvrdne a pak pod ním mokvá olej,nejlepší je vyměnit,stojí okolo 100,-.jinak jestli je ještě netěsnost od EGR do sání tak to bude maximálně přisávat falešný vzduch,ale neřekl bych,že to tam někde je děravý.Jak říkáš-odpoj hadičku a uvidíš,ale nech jí volně nezaslepuj jí Citovat
Tornado Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 pavloucha: O vikendu jsem chtel odpojit tu hadicku z EGR a zjistil jsem, ze ji uz musel odpojit minuly majitel. Muj problem s cukanim asi nebude tohoto puvodu, ale za to muzu potvrdit ze na emisich odpojeni EGR ventilu vubec nepoznali. [upravil dne 26.11.2008 Tornado] Citovat
pavloucha Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 cuká ti to jenom při rozjezdu nebo pořád?možná vstřiky nebo přicpanej pal. filtr [upravil dne 26/11/08 pavloucha] Citovat
Tornado Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 pavloucha: dela mi to jen pri studenym motoru a ne vzdy. Ale hlavne v zime. Bavil jsme se o tom se servisakem a ten prave rikal ten EGR ventil a nebo ze by to mohly byt i zhavice. Ty pry zhavi do doby nez se motor zahreje na urcitou teplotu. Jedna pry muze byt spatna ze nezhavi jen spicka, ale treba centimetr zhavice. Palivovej filtr mam uz nekolikrat vymeneny, nafta je taky OK (Slownaft, Jet...). EGR ventilem to taky asi nebude, tak zkusim vymenu tech zhavicu. Akorat ze to vidim az tak na jaro. A jestli to vubec na te 1.9TD zvladnu - 2 zhavky vypadaji v pohode, ale ty dalsi 2 budou problem. Mozna to necham na servis... Citovat
pavloucha Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 4 Tornado:tak ať ti to dobře dopadne,ty žhavky mě nenapadly P.S. motor žhaví do té doby než ho vypne relé,schválně-otoč klíčkem a až ti zhasne žhavení tak ještě nestartuj a poslouchej,za chvíli uslyšíš takový cvaknutí,to ti právě vypnulo žhavení,já osobně startuju až po cvaknutí relátka,už jsem tady s někým na tohle téma diskutoval o tom,jestli je to zbytečný nebo ne atd... Citovat
martinmz Odesláno 22. prosinec 2008 Odesláno 22. prosinec 2008 Ahoj ,je mozne zaslepit EGR aj na 307 kod motora RHY a este podotazka ma tento motor FAP 2 L HDI 66kW r.v. 2003 Citovat
pavloucha Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 zaslepit se určitě dá,ale s HDIčkama nemám zkušenosti FAP nemáš,viz. příloha [upravil dne 23/12/08 pavloucha] 169_307sw-tc-ed02-2003.pdf Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 3. leden 2009 Odesláno 3. leden 2009 Už jsem našel konečně toto forum.Mohu zaslepit EGR na mém autě HDI 100 kw? Někdo říkal že pro Fap to vadí, ale Přema odstranil EGR a má ten samí motor. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.