Bendy_- Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 tak jak sem jim psal odepsali toto: Obávám se, že Vám v tomto případě nepomohu neb Vaše nečirá optika je tuším plexi nikoliv sklo. Tzn asi bych uvažoval spíše o předělání na model s čirou optikou.. takže, se asi pán nemýlí a je tam pexi. Strejdakopec: jestli to budeš dělat tak hned napiš jak si dopad ať se taky do toho můžu pustit :-D Citovat
Strejdakopec Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 koukni víš na odkaz od čakoma....jdu do toho to vybrousit a vyleštit a pokud to bude prekérka tak 306 ale chtělbych ty origo vyleštit a bixenon...to by byla paráda Citovat
Bendy_- Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 no koukal jsem vypadá to pěkně, ale tak nemam tuchu jak se to dělá, proto počkam na tvoje tady a poznatky :-D Citovat
Strejdakopec Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 no já bych se toh nebál...no já mám teda dvoje světla tak si můžu dovolit experiment ale stačí to většinou jen nevzdat prostě ty vlnyk co máš zevnitř bybrousíš hrubým smirkem pak jemnějším a ž do co nejjemnějšího ,,většinou když tonejde tak to pak jds ještě jem,nějším pod vodou ale nevímjak je tomu u plexi a no a pak asi tou pastou ale tomusím zjistit přesně jakou..snad někdo poradí..třeba by stčila leštěnka:myslim Citovat
309GT Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 http://shop.mvservice.cz/produkty-3/vyrobci/k119/meguiars/k120/meguiars-plastrx-renovator-plexi/c142.html To je ta pasta,ale jestli je to vroubkovaný,musíš to do hladka zbrousit jemnýma smirkama,ale opatrně 406 old model má fakt plastový překrytí? Citovat
309GT Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Tak v tom potom nevidím vůbec žádný problém;) Jen tam dej ale čočky jinak ti to brzo někdo vykope i s xenonama:papa Xenony jen do čočky;) Citovat
čakom Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Strejdakopec: protože ty dražky tam nejsou jen tak Citovat
Strejdakopec Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 no jsou kvůli rozptylu světla...a to xenon nepotřebuje ale to furt nevím proč by do toho někdo muselkopat Citovat
309GT Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Sundej ze světla překrytí,a pak si vychutnej když to auto jede proti tobě. Kde jsi slyšel že xenon nepotřebuje drážky?????:bojim To světlo musí něco lámat a něco ohraničovat,když tam nedáš čočku a budeš mít čirou optiku,neuvidíš v noci ani ty,ani ty co jedou proti tobě...! A pak hrozí že to nějakej nervák otočí a pomůže světlům se štelováním:D Už jsem to docela párkrát chtěl udělat,je to jako když ti někdo pálí do xichtu dálkový,ohromě příjemný.Stejně tak jako mlhovky v noci na mokré silnici:papa Citovat
Strejdakopec Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 no tak to už je vysvětlení...já myslel že ty výbojka už má clonu která to ohraničuje...jak je to u aut které mají xenon od výroby a nemají čočku??? Citovat
Strejdakopec Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 ještě otázka...ta čočka funguje jednorázově buď tlumená nebo dálková nebo se naklání nebo tamje nějaká clonka? protože většinou jsem viděl v každém světle jen jednu čočku takjestli to maj jen na dálkovou nebo jak Citovat
čakom Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 pokud mas čiry svetlo tak je tvarovana parabola tak aby se dostal požadovyny lom svetla. nečiry svetla požadovany lom svetla doladujou až na skle/plexi na dalku se xenon nedava. nedela mu dobře vypinani a zapinani. [upravil dne 1.2.2010 čakom] Citovat
Strejdakopec Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 no tak tomu v tom případě rozumím....ty čočky maj v sobě i ten kroužek parkovaček ne?to by se mi líbilo tak když by se dalo na tlumenou xenon a menší teplotě aby to bylo spíš bílé světlo a na dálkovou sehnat osram h7 s tím modrým tenkým proužkem...kámoš je měl ve focusu a do teď o nich básní jak byly skvělí...a hlavně na mokré silnici hlavně tosvětlo je hodně čisté a tudíž by se až tak znatelně svit toho xenonu neodlišoval...zdurazňuju až tak znatelně Citovat
čakom Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 to už zaleži na vyrobci jestli tam bude kroužek nebo ne. jedine použit bixenon: U vozidel s paticí H4 byste montáží klasické jednoduché výbojky přišli o funkci dálkových světel, proto výrobci požívajú elektromagnetický system. Elektromagnetickým posuvem výbojky směrem dopředu a dozadu. Tím se mění poloha ohniska vůči parabole a je tím tedy docíleno úpravy světelného kuželu pro potkávací i dálkové světlomety. Citovat
Strejdakopec Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 no to by bylo fajne kdyby se daly dvakrát bixenon do jednoho světla...jedno to tlumený by se natočilo víc dolů kvůli oslňování a dálková by fungovala normálně jako jak píšeš o té h4...??? Citovat
Strejdakopec Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 http://www.servishybes.cz/bixenonove-projektorove-cocky-patice-9004-p-2192.html už jsem našel a jestli se povede vybrousit ty světla tak jdu do nich a hned dvě sady..do každéhosvětla dvě a tím dostanumožnost nastříkat paraboly na černo a to bude nádhera jůůůůůůůůůůů Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.