Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307-k 1.4e 16V 90k - nie je lenivy ?


branol

Recommended Posts

Samozrejme ze je lenivy. Ak chces sviznu jazdu, nepozeraj na cenovky. Je to prijatelne riesene na normalnu, komfortnu jazdu. Mam kratku 307 a da sa s nim aj predbiehat, ale treba mu dat trochu rozbeh, aby chytil dych, potom ide ako gula. Vie byt aj celkom svizny, no niekedy mam pocit, ze sa na ten vykon musi vyspat :D.

Vsetko zavisi od toho, co cakas od toho auta. Aj v breaku by si s nim mohol byt spokojny, ak nie si narocny. Ak by si chcel dynamiku, uvidis to na spotrebe, alebo to neuvidis vobec, lebo je to na take tazke auto slaby motor. Bud tam daj 1.6, alebo HDicko. Mal si uz skusobnu jazdu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

skusobnu jazdu som si zajednal, aku spotrebu ukazuje palubny pocitac pri 130-140 na rovnej diaknici a pri akych otackach.

Kedze dost budem behat v meste na kratke trate laka ma nizsia spotreba ano na 1.6 16v.

Nikde som nenasiel na 1.41i 16V motor /ani na ziadny iny/ graf motora.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spotreba na dialnici zavisi \"hlavne od vetra\" a \"podla kopca\" :D . Nespominam si presne, ale je to okolo 8-9 litrov - zalezi ako pocuvas motor. Stava sa, ze pri mierne vyssich otackach mas nizsiu spotrebu - najma okolo 110 sa mu moc nelubi a treba tuto hranicu prehupnut. Ja jazdim teraz prevazne mesto (70:30) a mam priemer 6,7-7, najazdene 20 tkm, olej meneny po 19 tkm. Po vymene oleja spotreba klesla a vykon subjektivne narastol. Mimo mesta sa pri plynulej jazde medzi 80-100 dostanes v pohode na 5 l (plati pre kratky). Vsetko vsak zalezi od stylu jazdy, samo. Ked pojdem najblisie po dialnici, mrknem na dalsie info. Grafy som nevidel ani ja, ale motor je celkom pruzny uz od 1400, oziva od 2200-2300 (nabeh krutaku).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kupil by som si ju opat, aj ked mi niekedy ten vykon chyba (skor krutak). Ked by som uz vsak riesil silnejsi motor, tak uz poriadne a dal by som tam nejake silnejsie HDicko (t.z. financne minimalne +100 a to je ina kava). Urcite by som sa neulakomil na 1.6i, tam ta bude mrziet spotreba. Ked je auto nalozene, je jasne ze klesa dynamika, ale nic tragicke. Urcite nebudes najpomalsi na ceste :D traktorova 1.2 HTP z Fobie to veru nieje :D Po skusobnej jazde budes mudrejsi.

Ak vsak ides kupovat Break, prehladaj vrecka a kup tam aspon najslabsie HDicko. Ty vies najlepsie, co v tom budes vozit - ked si kupujes kombika, asi nebudes vozit vzduch. Ak to beries na leasing, tak rozdiel v splatkach oproti 1.4 na 36 mesiacov a 50 % akontacii je podla cennika cca 1600 mesacne naviac.

[upravil dne 29.8.2006 berger]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spotrebu mam taku, aku uvadzam vyssie 6,7 (max 7-7,5 - ale to uz je takmer uplne mesto) priemer pri pomere mesto : mimo mesto 70 : 30. Mimo mesta idem veselo 5-5,3. Preco vacsia spotreba? Vacsi motor - vacsia spotreba, ten vykon (takmer) nicim inym nenahradis. Papierovo to tiez tak vychadza a tam porovnavali dva rozne motory pri rovnakych prevadzkovych podmienkach (normy EU). To ze niektore 1.4 (hlavne stare 8V zeru preukrutne) maju vyssiu spotrebu ako ty s 1.6 svedci o tvojom dobrom jazdnom style, a naopak o snahe 1.4-karov vyzdimat zo slabeho motora to, co tam nie je. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám 1,6-ku a spotrebu asi tak o 0,5 l väčšiu pri podobných podmienkach (myslím, že to nie je až taká tragédia). Možno o niečo viac najazdím v meste. Ale napr. cesta z Oravy do Trnavy priemer 6-6,1l- 4 osoby + kufor. Ale máš pravdu ak na to šliapnem výkon je cítiť viac ako u1,4, ale aj spotreba :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...