bladerunner Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 pred týždňom som bol na EK a TK, lebo auto má 4 roky- 161 000 km. všetko bolo OK, ale zarazilo ma niekoľko vecí. po otvorení kapoty sa ma technik spýtal, či má motor turbo - ten nápis HDi:super na kryte motora ho vôbec nezaujal - myslím, že by to mal vedieť, keď sa autami zaoberá profesionálne. potom poprípájal nejaké kábliky k motoru a išiel štartovať- samozrejme z polohy \"0\" rovno do polohy \"II\" - nejaké žhavenie zjavne ignoroval, ale bolo teplo, takže motor naskočil. po asi 5 minútach, keď opakovane niečo nastavoval a opakovane štartoval motor/medzitým som ho upozornil, že pri diesli treba počkať na žhavenie/ mi povedal, že im prístroj nesníma otáčky motora, takže budem musieť ísť na emisnú kontrolu niekde inde /predtým som tam hodinu čakal, takže ma to trocha rozladilo:grr:grr/. vravím, že dobre ale urobte mi aspoň TK, ale že vraj sa to bez EK nedá. tak som povedal, že musíme niečo vymyslieť - dal som dole plastový kryt motora a potom tie svoje kábliky popripájali niekde inde a zrazu už snímalo otáčky bezproblémov - a to ma chladnokrvne chceli poslať preč. potom asi 3x za sebou vytočil motor na vyše 5000 otáčok !!!!!:bojim:bojim:grr:grr:grr dymivosť bola v poriadku /0.39 a norma je vraj do 2.0/, ale ten zvuk motora pri tak vysokých otáčkach - to sa mi už nepáčilo. neviem či tá metodika merania je v poriadku, však také otáčky sa ani nedajú pri zaradenej rýchlosti dosiahnúť. a nemôže sa pri tom poškodiť motor??? Citovat
bladerunner Odesláno 27. červen 2006 Autor Odesláno 27. červen 2006 ešte pripomínam že ide o motor 2.0 HDi s max výkonom 66kW pri 4000 otáčkach. nebolo by lepšie merať dymivosť pri otáčkach maximálneho výkonu? Citovat
JarinoRS Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 na STK su debili a spravaju sa k autam ako prasce. ja ked som bol na stk s puntom jtd, tak mi treskli na protokol 1,9D a samozrejme mi podla toho chceli aj vystavit technicak. ked som povedal, ze mam JTD a s tym nesuhlasim, po zavolani na STK aby mi laskavo vystavili novy protokol mi povedali, ze maju stary soft a ze je to spravne. to by som sa na to pozrel, ked v protokole bol vykon o cca 30% mensi ako pri JTD, tak mi kazali, aby som prisiel s autom znova (RS-BB-RS 200km) co som odmietol, tak mi povedali nech sa dam vypchat. ja som sa vypchat nedal, zavolal som bigbossovi slovdekry BA, ktory tam musel urobit poriadny frmol, pretoze rano o 8:00 ma cakal pred OU v RS technik z bystrickej STK s cuduj sa svete s novym protokol na JTD aj s \"uprimnym\" ospravedlnenim to, ze auto stalo asi 2 hodky a za studena nezhavili a vytali tomu 5000 otacok ani nehovorim...prasce Citovat
Martinsk Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Na STK je naozaj banda debilov. Ja som bol s Partnerom na STK a EK. Vonku bolo asi -5°C Na STK mám asi 5 km tak to sa HDi ani nezohreje. Technik ma poslal, aby som išiel zohriať motor. Spravil som 15 km a potom technik odmeral teplotu oleja. Nameral 78°C a do protokolu napísal 88°C. Potom to prišlo. Povolil kontakt na baterke, aby mohol pripojiť prístroj. 3x vytočil motor do max. otáčok a povedal, že je to v poriadku. Auto po tomto výkone neišlo naštartovať. Bola úpne vyhodená elektrika. Na STK sú úpni amatéri. Treba viacej čítať článkov, tam sa dá dočítať, koľko bolo už zadretých motorov. Keby som tam nemusel ísť, tak tam nejdem. V októbri ma to čaká zasa. Citovat
Patrik-307 Odesláno 17. říjen 2010 Odesláno 17. říjen 2010 Mám 307 1,6HDi 66kW na STK mi nameral otáčky:grr na prázdno až 5100 ot/min miesto 4800ot/min takže vysoké emisie!! V servise Peugeot mi povedali, že je to ok a oni nemajú toľko vytáčať motor! Čo s tým???? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.