Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,mam zamluveny vyse uvedeny SW-cko, je to dovoz Belgie, po ukoncenem leasingu, najeto ma 64000km, perfektni vybavy atd. Jiz jsem se Vas ptal na Vas nazor a nakonec zvitezila srdecni zalezitost 307SW :-). Uz jsem se v nem byl projet, dojem perfektni.

Otazka: Kde vsude muzu najit VIN, abych ve stredu vse odkontroloval? I kdyz se mi nezda, ze by to bylo nejaky smecko, bourany to taky nevypadalo.

Je to bazar, kde vozej jenom auta z Belgie a odjinud ne, do tohodle sem se zamiloval na prvni pohled :).

Mam si dat jeste na neco pozor?

Odesláno

Mam s tim bazarem jiste zkusenosti. Kazdopadne bud opatrnej a vsechno si dobre zkontroluj (zda souhlasi udaje uvedene v servisni knizce, pripadne zavolej do servisu v Belgii a nech si to potvrdit atd...) Mozna by stalo za to, vzit si sebou nejakeho technika, ktery se v autech vyzna, protoze kdyz se podivas na ceny tech aut v koline a porovnas je s cenami napr. na www.autoscout24.de, pak zjistis, ze neco nehraje. Auto se stejnym najezdem pomalu za takove penize v zahranici ani nesezenes.

V teto souvislosti by me zajimal i nazor ostatnich, nebot mam podezreni, ze v nasich bazarech se prodavaji auta bud se stazenym tachometrem nebo bouracky. Taky jsem se dozvedel, ze vetsina rezervaci na auta v zahranici je prave z vychodni Evropy, ale ne na ty, ktere maji najezd kolem 100 tis. km, ale na ty, ktere maji kolem 250 tis. km. Proto se nam jevi cena aut s najezdem kolem 100 tis. km v nasich bazarech tak nizka.

Pokud chces mit jistotu a poridit levne auto, pak je asi nejlepsi koupit v zahranici nejake mirne nabourane a nechat si ho tady opravit. Mam takovy pocit, ze tohle se deje i u nasich dovozcu aut, s tim rozdilem, ze takovato auta se pak prodavaji jako nebourana.

Kazdopadne ti preji hodne stesti ve vyberu konkretniho auta. 307SW je fakt super auto.

Odesláno

Chystam se s tim jeste pred koupi zajet do Peugeotu v Koline, aby sjeli kompletni diagnostiku. To by mohlo jako jedna ze zaruk postacovat, nemyslis?

Jinak stav auta by opravdu dle mych zkusenosti odpovidal tem najetym km (64000).

Cena je 320.000,-Kc, coz se mi zda taky odpovidajici (kdyz jsem se koukal na autoscout.de, nebo mobile.de, byly i takoveto vozy v nabidce).

Navíc bylo auto privezeno kolem 15.5., to si nepamatuju presne, takze si myslim, ze by opravdu nemuselo byt bourane.

Co vsechno se da zjistit z diagnostiky?

[upravil dne 30.5.06 Pavel_K]

Odesláno

v beneluxe sa dost dochadza do prace, takze 64.000 km na 3 rocnom aute a k tomu rodinne HDi je blbost. realne tak +100.000, zato je o auta starane, vizualne pri 3 rokoch nezistis rozdiel medzi 160.000 a 60.000 km.

Odesláno

Na diagnostice nejspíš nic nezjistí, ale jak jsem již napsal, nejlepší bude, když si ofotíš servisku, kterou v Kolíně nabízí ke každému autu a zavoláš přímo do Belgie, kde bylo auto servisované. Já jsem tam narazil na auto, které mělo v servisce kontrolu s datumem 9/2005 při 60 tis. km, auto bylo dovezeno v lednu 2006 a na tachometru bylo 43 tis. Když jsem pak volal do Belgie, tak mi pouze potvrdili, že auto u nich bylo skutečně servisované a že údaje v servisní knížce souhlasí. Navíc byli tak ochotní, že mi řekli, co všechno bylo s autem kdy dělané (jako např. výměna oleje atd...) netvrdím, že jsou taková všechna auta, ale byl bych asi po této zkušenosti mnohem opatrnější.

Ted jsem se díval na autoscout a kolem 300 tis Kč se prodávají auta s nájezdem přes 100 tis. km (všechna jsou ale z Německa, kde je přetočení tachometru trestné), pak jsem tam narazil na další ve stejné cenové relaci, a to převážně z Itálie, akorát s nájezdem kolem 60 tis. km. Pochybuju o tom, že by v Itálii byli takový dobráci, že by auta prodávali pod tržní cenou:-)))

Je to pouze můj postřeh. Pokud máte někdo jiné zkušenosti, tak sem s nimi.

Odesláno

Nevim ,ale vsude se daji ceny smlouvat a v cizine taky ,autoscout je neco jako tipcars a na nem jsou ceny tak o 20 az 30 t vetsi nez v bazarech .

Na diagnostice se u novych aut da zjistit uplne vsechno dokonce i kolik natankoval litru , kilomtry i kdyby byly smazane udaje tak u chyb se obevi bud same nuly ,nebo divne cisla .

Ale i tak 60t za 3 roky je docela hodne malo , datum dovozu auta clovek nezjisti jelikos se na celnicich uz nic nevyrizuje tak ten udal je registrace nebo technicka kontrola.

Odesláno

Videl jsem od toho kopii technicaku z Belgie, tam bylo auto odhlaseno nekdy toho 15.5., jeho original je pry ulozen v Ceskem Brode (firma ma sidlo v Ceskem Brode), serviska taky souhlasila, takze se mi to nezda tak spatny.

Uvidim zitra, dukladne to vsechno prolezu a zkontroluju.

Odesláno

Na trojročné auto HDi sa mi zdá tých 64 000 km trocha málo. Ja by som tak veril 100 - 120 000 km. Pozri opotrebovanie predných kotúčov. Pri 64 000 by mali byť ešte pôvodné platničky a kotúče (pokiaľ nejazdil na tom aute nejaký barbar) Prajem veľa šťastia a napíš ako si dopadol a poprípade pošli foto.

Odesláno

Jak poznam puvodni desticky od vymenenych? Jo, na brzdy jsem koukal, destickam zbyvaji tak 4 milimetry, mozna spis 3, takze jsou zraly na vymenu, koutouce vypadaly taky jako puvodni.

Mluvil jsem taky se znamym servisakem z Peugeotu, ten mi rekl, ze samozrejme lze snizit pocet km tak, ze to ani oni nijak nezjisti.

Opotrebeni pedalu, koz.volantu atd. by odpovidalo najetym km, byly opotrebeny min, nez kdyz jsem kupoval 3-letou Astru, ta mela najeto 96000km.

Odesláno

Tak výsledek: auto jsem dneska důkladně prohlédnul a znovu projel. Dle prohlídky má na 100% už měněný brzdový kotouče, na pneu najeto tak 15.000km, vyhrabal jsem tam nejaký zastrčený papíry a výsledek následující: bylo to služební auto nejmenované farmaceutické firmy, takže těch 63tis.km je naprosto nereálných. Navíc spousta drobných vad, při jízdě po rozbitý silnici to vevnitř vrzalo tak příšerně, že ani můj 5-ti letej oplík, kterej má najeto přesných 156tis.km nikdy takovýhle zvuky nevydával. Takže kdybyste měli někdo zájem, auto je stále na prodej :))) Asi se jim někam v najetých km stratila ta první jednička :)))

Odesláno

Dobře, že sis nechal udělat prohlídku. Myslím si, že tomu prodejci je úplně jedno, co prodává, neboť když jsem ho upozornil, na již výše popsaný problém, tak mi odpověděl, že se tím nehodlá zabývat a že si auto koupí určitě někdo jiný. Dodnes mu tam však leží a zřejmě nemá nikdo jiný zájem:-)))

Je pravda, že v Belgii jsou auta docela udržovaná, a právě proto se přikláním k teorii, že ta co se u nás prodávají, mají najeto cca 2x tolik - lajk samozřejmě rozdíl nepozná.

Odesláno

Pouze k té prohlídce: dělal jsem ji sám, trochu se v autech přeci jenom vyznám, chce to jen čas a chladnou hlavu.

Budu hledat dál, nic mě netlačí, takže budu vybírat důkladně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...