Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, možná mě pošlete do kopru, že to tady je asi někde už napsané, ale já to nedohledal. Mám P 508 sw 2.0 HDI 120 kw r.v. 2013, nájezd 233 000 km. 

Auto má normální chod, spotřeba je stabilně 5,7l, palubka nehlásí žádné potíže, nicméně za výfukem se mi na bílém nárazníku dělá stabilně černý očazený ocas. Tak to utřu a za pár set km je tam zase. Samozřejmě koncovka je černá. Nejsem úplná naivka, tak je jasný, že ten FAP už tam klepe na nebeskou bránu, nicméně zatím auto nijak neprostestuje. Byl jsem v peugeotu v Brně na Řípské a tam mi místní technik řekl, že fap špatný a cifru za nový FAP filtr (který je bohužel spojený s katem) 57000 Kč za nový a 59000 Kč za repasovaný!!! Jsem jedinej komu se zdá divný, že za repas chce někdo víc peněz než za nový + že si ten starej určitě nechají a pošlou na repas (moje domněnka) :)) 

A druhý dotaz, v Brně je firma dpfko.cz, kde se holedbají, že dělají repasy a čištění všech filtrů, nicméně tento je spojen s katalyzátorem a tady už jsem se dočetl, že to může být kámen úrazu. Myslíte, že to černění je známkou prasklého filtru nebo by to proplach mohl vyřešit a ten filtr ještě zachránit?

Nějaké náhražky fapu dle všeho nemají asi smysl, ale zase cena 60 tis. za filtr do auta, které prodám tak cca za 120-130tis, to mi přijde lepší to hodit ze skály :)

Díky za fundované názory.

Odesláno

Když pohedáš tady ve vláknech, najdeš určitě nějakou odpověď, ale k Tvému dotazu: Mám 508SW r.2012 najeto něco málo přes 200 tis. FAP už mě nechal v nouzáku na cestě a domů mě odvezla odtahovka na "plátně". Dia v servisu ukázala problém v tlaku plynů na vstupu a výstupu z FAPu což vedlo k pádu do nouzáku. Stačilo prý odpojit baterku aby se chyba vynulovala a mohl jsem dojet po vlastních. No co člověk se učí pořád. Názor technika byl, že už toho má ten FAP docela dost, ale že je ještě jedno alespoň dočasné řešení. Prohnal motor vysokými otáčkami - přes 3000 ot/min - FAP se trochu vypálil a zase je klid. Doporučil mi ať to čas od času taky udělám, tak 50 km s otáčkami nad zmíněné 3000. Je to už dva roky a zatím to funguje. A co se týká cen za nový a repas filtru (opět je to už více než dva roky a jak víme ceny se dost mění ) nový mi nabízel za 35.000,- a repasi asi za polovinu, ale dnes je dnes a může to být docela jinak.

Je to na Tobě, vytáhni plecháče někam do kopců a potrap ho ve vyšších otáčkách. Bude to o spotřebě, ale snad Ti to pomůže oddálit výměnu, která nevyhnutelně přijde. Tedy pokud se ho dřív nezbavíš. 

Odesláno

Díky za odpověď, nicméně 1.6 HDI a 2.0 HDI jsou dvě různá auta a i dva různé FAP filtry, kdy ten do 1.6 bude určitě levnější. Mně ta cena vyrazila trochu dech, zvlášť v době, kdy se tak hrozně tlačí na ekologii. Právě ale řeším, že auto žádný problém nehlásí, ale za výfukem by se určitě neměla tvořit skvrna ze sazí na nárazníku :) Mechanik, co mi to servisuje (běžná údržba) mi řekl, jezdi dokud to nezačne něco hlásit, pak to vyměň (jenže ta cena haha) a nebo to pořádně utři a prodej se zavřenýma očima.

V zásadě mě zajímá, jestli je nějaké řešení (neorigo filtr např. co by fungoval nebo proplach/repas), co by nestálo bambilión, protože pochybuju, že si každý majitel 508 2.0, nachystal 65 tis na výměnu, když přičtu práci a diag. kdy to dělá prakticky polovinu hodnoty auta. Uměl jsem si představit něco jako 30-35 tis. kdy to sice bolí, ale jako má to ještě nějakej smysl.

Odesláno

Tady tě asi všichni zklamou, fap je opravdu vždy nejlepší origo ta cena je reálná měl jsem 2.0 hdi 103kw a bylo to stejné.. Výfuk černý od sazi a emise prošli jen tak tak, pohledove přes kamerku byl popraskany, tudíž výměna... Neřešil jsem dokud nic nehlásí, ale dřív jsem musel auto sesrotovat nez řešit koupi fapu

Je to. Otázka jak si dlouho chceš nechat auto a věř že tento filtr patří mezi ty ještě levnější jsou i dražší na jiné auta.... 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...