Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

peugeot v servisnej knižke doporučuje značky esso a total, ja som našiel slovenský e-shop s olejmi castrol. rozmýšľam :myslim nad castrol GTD magnatec alego GTX magnatec 5w-40. alebo mi poradíte nejaký iný olej? aký je teraz v aute neviem, lebo pri poslednej prehliadke ešte nebolo auto moje. doteraz servisované v značkových servisoch peugeot. teraz 160 000 km, r.v. 2002

Odesláno

V značkových servisoch používajú: Total, Shell, Esso, Castrol, alebo olej, pri ktorom majú najväčší rabat. Raz som použil olej Esso Ultron 5w40 a motor išiel nádherne. Potom som našiel dobrý zdroj Totalu a už asi 300 000 km /keď spočítam km/ používam Total Quartz Future 9000 5w30.

P. S. Castrol už nikdy !!!

[upravil dne 16/5/06 Martinsk]

Odesláno

Mám veľmi zlú skúsenosť. Po prvých 20 000 km som išiel do servisu na výmenu oleja. Auto som zobral zo servisu a išiel som hneď na 500 km cestu. Túto cestu jazdievam minimálne 20x do roka. Na tejto trase som mal o 0,5 l vyššiu spotrebu ako doteraz. Pri diaľničnej prevádzke som mal spotrebu vyššiu o 1l. Maximálna rýchlosť poklesla zo 180 km/h na 165 km/h. Faktúra bola 4500,- Sk a na faktúre bol napísaný olej Castrol TXT 5w40. Či tam bol aj v skutočnosti, to vie len ten servisák. Odvtedy používam Total a všetko je na správnom mieste.

P. S. Do servisu si nosím svoj olej a filtre.

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

Mám veľmi zlú skúsenosť. Po prvých 20 000 km som išiel do servisu na výmenu oleja. Auto som zobral zo servisu a išiel som hneď na 500 km cestu. Túto cestu jazdievam minimálne 20x do roka. Na tejto trase som mal o 0,5 l vyššiu spotrebu ako doteraz. Pri diaľničnej prevádzke som mal spotrebu vyššiu o 1l. Maximálna rýchlosť poklesla zo 180 km/h na 165 km/h. Faktúra bola 4500,- Sk a na faktúre bol napísaný olej Castrol TXT 5w40. Či tam bol aj v skutočnosti, to vie len ten servisák. Odvtedy používam Total a všetko je na správnom mieste.

P. S. Do servisu si nosím svoj olej a filtre.

predpokladám, že si zmenil aj servis:D

Odesláno

Pokiaľ je to v záruke tak im to nechám spraviť v servise. Ak je to pozáruke tak samozrejme sám ale keď nemám čas tak si manželka zoberie auto do práce a tam ho 100,- Sk vymenia.

Odesláno

Ja som ho kúpil Castrol Magnatec GTX 5W40 (4 litre)cez e-shop za rovných 1390,-Sk (za dva dni som ho mal doma). Mne do 1,6 16V benzín ide 3 litre a ešte liter mi ostal na dolievanie. Ale myslím, že do HDi ide viac. Majú však aj 5 L balenia. Zisťoval som ceny v predajniach a bola to veľmo dobrá cena.:papa

Odesláno
Původně zaslal: prco

Ja som ho kúpil Castrol Magnatec GTX 5W40 (4 litre)cez e-shop za rovných 1390,-Sk (za dva dni som ho mal doma). Mne do 1,6 16V benzín ide 3 litre a ešte liter mi ostal na dolievanie. Ale myslím, že do HDi ide viac. Majú však aj 5 L balenia. Zisťoval som ceny v predajniach a bola to veľmo dobrá cena.:papa

asi z castrol.olejposta si kupoval:myslim. idem si aj ja objednať, len rozmýšľami či GTX magnatec alebo GTD magnatec 5W-40.

mimochodom v manuáli píše pre 2.0 HDi objem oleja 4.5 litra, takže musím zobrať 5 litrov.

Odesláno

už som bol temer rozhodnutý, že objednám z e-shopu castrol, išiel som ešte kúpiť filter do nejakej predajne autodielov a pozerám, že tam majú TOTAL QUARTZ 9000 5W-40. Keďže ho doporučuje priamo Peugeot, tak som zobral 5 litrov + filter PUROLATOR Premium Plus. Chlapík mi to dal spolu za 1670 Sk. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...