Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, prosím o radu. Mám 407 2.0 HDI 100kw. Auto začalo cukat cca od 1 800 až 2 500 otáček, když mám pedál v jedné poloze. Pokud to "prošlápnu" tak cukání prakticky není (ale tak se jezdit nedá 🤣). Dal jsem nový EGR, jelikož mi to hlásí chybu "vadný systém odstraňování znečištění" (depollution systém faulty). Bohužel to nepomohlo. Když odpojím váhu vzduchu, přestane cukat ale jedu jenom na sílu motoru bez turba. Dnes sem dal novou váhu vzduchu a bohužel opět nic. I s novou váhou vzduchu to stále cuká a jede bez turba. Dočetl sem se že je tam elektronicky řízené turbo a dá se to nějak štelovat, případně je tam něco co ještě měnit za nové u toho turba? Bylo mi řečeno že to netáhne kvůli tomu EGR a cukání je kvůli váze vzduchu, nicméně obě součástky jsou nové, ale problém pořád stejný.

Děkuji za radu 😎

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, podařilo a nebyla to bohužel žádná prkotina. Zjistilo se že je přepálená jedna z trubek co spojuje DPF a vlnovec a uchází tak plyny a dělalo to bordel. Zároveň s tím sme zjistili že tam dole všechny ty tlakové trubky a teplotní hadice, čidla, komplet všechny jejich spoje byly uvařené / uhnilé + rozsypaný vlnovec který tím zanesl DPF. Takže sem dával nové myslím že tam jsou 3 ty trubky, pak hadice, čidla a nový vlnovec + nechával vyčistit DPF. Před čištěním měl hodnotu 46 MBA a po vyčištění 6 MBA. Takže ti bohužel neřeknu co přesně to dělalo vzhledem k tomu že tam bylo všechno na výměnu. Nicméně bych koukal kolem toho vlnovce a DPFka a na ty tlakové trubky a čidla. U mě hlavní problém byly tlaky.

PS: hodně sem tu koukal že lidi řeší hodně nízkou světlou výšku ve předu auta. Když už sem byl v těch opravách nechal sem udělat nové tlumiče, pružiny i uložení a musím říct že se čumák auta tím dost slušně zvedl, kdybys řešil třeba i toto 😎

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...