Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chyba P0238 na 2.0 HDI RHR - auto Peugeot 607

Recommended Posts

Odesláno

Začala mi vyskakovať chyba , rozviestila sa kontrolka týžden pred stk . Auto jazdí normálne ďalej len sa rozviesti kontrolka a diagnostika ukáže túto chybu : P0238 - signál tlaku turbodmýchadla , nižšie je popis chyby. teraz sa chcem uistiť či sa zamerať na selenoid, ktorý je pod ovetraním vačky , alebo na tzv wastegate snímač priamo na turbe . 

Charakteristické vlastnosti
Původ
Místní
Statut
Trvalá závada
Charakteristika závady
Zkrat na plus pól
Seznam přidružených proměnných veličin
Otáčky motoru
2560
ot/min
Vstřikovaná dávka
60.65
mg/vstýik
Teplota chladicí kapaliny motoru 44
°C
Rychlost vozidla
89
Km/h
Napřtí akumulátoru
14.24
volt(ů)
Stav motoru
Motor zatížený
Doba uplynulá od zapnutí + APC 306
sek.
Měřený tlak turbo
2493
mbar
Požadavek na tlak
turbodmychadla
2173
mbar
Měřený průtok vzduchu
1390
mg/vstýik
3 of 4
12.11.2022 12:47
Nápověda
Cyklický otevírací pomer
elektroventilu turba
1
%
Kopírovaná poloha
turbodmychadla
22
%
Teplota vzduchu procházejícího
prutokomerem
-49
°C
Stav regulace turbodmychadla
Regulovaná(ý

Odesláno (upraveno)

Teplota vzduchu procházejícího
prutokomerem
-49°C.
Měrí to nějakou nesmyslnou hodnotu na váze ne?

Upraveno uživatelem Stosun
Odesláno (upraveno)

Ono hodnota váhy spolu súvisí  ,ale takúto hodnotu hodí len pri tejto chybe je to chyba súvisiaca s turbom inak váha funguje normálne . tu je fotka ked 1x hodilo tú chybu . keď na aute jazdite s vymazanou chybou a sledujete parametre tak je všetko v poriadku pokiaľ však tomu nestupíte na 3 alebo 4 prevodovom stupni . skúsil som vymeniť selenoid na ovládanie turba, ktorý je pod odvetraním vačky .  

315943406_1290750368451745_1419052311220613751_n.jpg

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

Trochu upgrade . Podarilo sa mi zistiť, že po naštartovaní sa ani nepohla variabilita turba . chybou bolo, že hadička na vakuovej pumpe úplne nedoliehala na ventil na ktorom má byť nasadená . (možno keď menili zotrvačník a spojku odpojili a nezapojili riadne alebo neviem ) . situácia bola taka, že na tom ventile bola oxidácia, ktorú bolo potrebné očistiť a potom riadne nasadiť . Hadičky mali podtlak ale slabý , taký ktorý na variabilitu turba nestačil . ako náhle sa zvýšil podtlak tak variabilita turba začala znova pracovať. 

Momentálne chyba naskočí len keď je plyn na podlahe a to si myslím že má za následok to že predtým variabilita nechodila a zatuhlo to . hore ju podtlak vytiahne avšak dole keď sa podtlak uvoľni tyčka zíde dole ale je možné ju ešte dotlačiť dole . Musím to dáko skúsiť rozhýbať. 

Ešte dodatok skontroloval som celé vedenie podtlakové a iné úniky som nenašiel 

• O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím, poslední dobou se mi začala ukazovat chyba P0069 a P0238. Vyměnil jsem snímač tlaku co je v sání ale žádná změna nenastala. Mohlo by to způsobovat ovládání turba nebo ten snímač co je na turbu? Občas se ta chyba neobjeví i několik dní ale pocitově se mi zdá že auto má nižší výkon (i když nejsou uložené žádné chyby). A někdy je výkon pocitově zas úplně normální (taky žádné chyby neuložené). Motor je HDi 2.0 100kw RHR. Díky

Upraveno uživatelem scratcher

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...