tomik1987 Odesláno 18. listopad 2022 Odesláno 18. listopad 2022 Začala mi vyskakovať chyba , rozviestila sa kontrolka týžden pred stk . Auto jazdí normálne ďalej len sa rozviesti kontrolka a diagnostika ukáže túto chybu : P0238 - signál tlaku turbodmýchadla , nižšie je popis chyby. teraz sa chcem uistiť či sa zamerať na selenoid, ktorý je pod ovetraním vačky , alebo na tzv wastegate snímač priamo na turbe . Charakteristické vlastnosti Původ Místní Statut Trvalá závada Charakteristika závady Zkrat na plus pól Seznam přidružených proměnných veličin Otáčky motoru 2560 ot/min Vstřikovaná dávka 60.65 mg/vstýik Teplota chladicí kapaliny motoru 44 °C Rychlost vozidla 89 Km/h Napřtí akumulátoru 14.24 volt(ů) Stav motoru Motor zatížený Doba uplynulá od zapnutí + APC 306 sek. Měřený tlak turbo 2493 mbar Požadavek na tlak turbodmychadla 2173 mbar Měřený průtok vzduchu 1390 mg/vstýik 3 of 4 12.11.2022 12:47 Nápověda Cyklický otevírací pomer elektroventilu turba 1 % Kopírovaná poloha turbodmychadla 22 % Teplota vzduchu procházejícího prutokomerem -49 °C Stav regulace turbodmychadla Regulovaná(ý Citovat
Stosun Odesláno 19. listopad 2022 Odesláno 19. listopad 2022 (upraveno) Teplota vzduchu procházejícího prutokomerem -49°C. Měrí to nějakou nesmyslnou hodnotu na váze ne? Upraveno 19. listopad 2022 uživatelem Stosun Citovat
tomik1987 Odesláno 19. listopad 2022 Autor Odesláno 19. listopad 2022 (upraveno) Ono hodnota váhy spolu súvisí ,ale takúto hodnotu hodí len pri tejto chybe je to chyba súvisiaca s turbom inak váha funguje normálne . tu je fotka ked 1x hodilo tú chybu . keď na aute jazdite s vymazanou chybou a sledujete parametre tak je všetko v poriadku pokiaľ však tomu nestupíte na 3 alebo 4 prevodovom stupni . skúsil som vymeniť selenoid na ovládanie turba, ktorý je pod odvetraním vačky . Upraveno 19. listopad 2022 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
tomik1987 Odesláno 21. listopad 2022 Autor Odesláno 21. listopad 2022 dnes som 2x skúsil vymeniť selenoid nepomohlo . pri vyvolaní chyby naskočila nová chyba plus som meral hodnoty počas jazdy. chyby vyvolané.pdf Merané hodnoty počas jazdy.pdf Citovat
tomik1987 Odesláno 24. listopad 2022 Autor Odesláno 24. listopad 2022 Trochu upgrade . Podarilo sa mi zistiť, že po naštartovaní sa ani nepohla variabilita turba . chybou bolo, že hadička na vakuovej pumpe úplne nedoliehala na ventil na ktorom má byť nasadená . (možno keď menili zotrvačník a spojku odpojili a nezapojili riadne alebo neviem ) . situácia bola taka, že na tom ventile bola oxidácia, ktorú bolo potrebné očistiť a potom riadne nasadiť . Hadičky mali podtlak ale slabý , taký ktorý na variabilitu turba nestačil . ako náhle sa zvýšil podtlak tak variabilita turba začala znova pracovať. Momentálne chyba naskočí len keď je plyn na podlahe a to si myslím že má za následok to že predtým variabilita nechodila a zatuhlo to . hore ju podtlak vytiahne avšak dole keď sa podtlak uvoľni tyčka zíde dole ale je možné ju ešte dotlačiť dole . Musím to dáko skúsiť rozhýbať. Ešte dodatok skontroloval som celé vedenie podtlakové a iné úniky som nenašiel ferinko2 ohodnotil 1 Citovat
scratcher Odesláno 5. květen 2025 Odesláno 5. květen 2025 (upraveno) Zdravím, poslední dobou se mi začala ukazovat chyba P0069 a P0238. Vyměnil jsem snímač tlaku co je v sání ale žádná změna nenastala. Mohlo by to způsobovat ovládání turba nebo ten snímač co je na turbu? Občas se ta chyba neobjeví i několik dní ale pocitově se mi zdá že auto má nižší výkon (i když nejsou uložené žádné chyby). A někdy je výkon pocitově zas úplně normální (taky žádné chyby neuložené). Motor je HDi 2.0 100kw RHR. Díky Upraveno 5. květen 2025 uživatelem scratcher Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.