stefan.m Odesláno 11. duben 2006 Odesláno 11. duben 2006 mam vyhliadnute kola R15x7 maju vsak ET 12 mozem to bezobav pouzit niesom si 100% isty... Pneu 205/60 Citovat
kšanda Odesláno 11. duben 2006 Odesláno 11. duben 2006 jestli myslíš legálně tak nemůžeš. pokud to nemáš v techničáku a nabouráš na nich, může to pojiš?ovna chtít celý hradit po tobě. ale to si asi slyšet nechtěl Citovat
stefan.m Odesláno 11. duben 2006 Autor Odesláno 11. duben 2006 preco? pre ET? alebo sirke rafu 7\" ? A mal som skor namysli veci ci to bude niekde driet alebo ci bude trpiet auticko ako s podlozkami... Citovat
kšanda Odesláno 11. duben 2006 Odesláno 11. duben 2006 no pokud je ET menší než předepsaný, nebo širší ráfky, tak bude trpět určitě. jde o to kolik je únosný a kolik ne. počkej rači na reakce někoho kdo má to samý Citovat
Petr X Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Původně zaslal: kšanda jestli myslíš legálně tak nemůžeš. pokud to nemáš v techničáku a nabouráš na nich, může to pojiš?ovna chtít celý hradit po tobě. ale to si asi slyšet nechtěl Pojistovna sice hleda kazdou zaminku, aby nemusela platit, ale tohle by byl extrem, aby resila kola, si myslim. Kdyby byly sjety, tak je to neco jineho, ale to by museli policajti napsat do protokolu. Citovat
Fx Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Petr X: Taky záleží na tom, jak moc velká řacha by to byla a s jakýma následkama. Citovat
mk405 Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 mám et 10 7x15 a 195/50R15 a vpohodě a bez problému je to 100x lepší neš kolo s podložkama pojištovny a policajti kontrolují rezmer gumy popř. ráfku ale et ne bývá na vnitřní straně a není vidět spíš de o to jestli se to vejde do bladníku a nebude to dřít Citovat
Petr X Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Původně zaslal: mk405 mám et 10 7x15 a 195/50R15 a vpohodě a bez problému je to 100x lepší neš kolo s podložkama pojištovny a policajti kontrolují rezmer gumy popř. ráfku ale et ne bývá na vnitřní straně a není vidět spíš de o to jestli se to vejde do bladníku a nebude to dřít Policajti kontroluji rozmer gumy, prip. rafku, ale jen kdyz by to byl viditelnej extrem. Spravne bys to mel mit zapsany v poznamkach v malym technicaku (ORV), pokud mas jinej rozmer nez v TP. Ale neznam nikoho, kdo by vedel ke kazdemu auto predepsanej rozmer pneu (rafku) od vyrobce, tudiz to tezko muze nekdo kontrolovat. Vim, o cem mluvim Pokud teda nemas např. fáčko a na nem 195ky gumy, jak nekteri experti mivaji Citovat
mk405 Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 nemáš tak uplně pravdu, velké TP jsou v počítačích a tak si to mohou policajti zjistit snadno a celkem rychle přes centrálu. Jo a v Praze už prej byla kontrola zaměřená na rozměr pneu Citovat
Petr X Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Nemas tak uplne pravdu ... Precti si soukr. zpravu [upravil dne 12.4.06 Petr X] Citovat
mk405 Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Původně zaslal: Petr X Nemas tak uplne pravdu ... Precti si soukr. zpravu [upravil dne 12.4.06 Petr X] přečteno neříkám že v malém TP tam je prd, napsané je to ve velkém TP a ty mají v počítačích celé, takže zavolají na centrálu a tam to někdo projede a najde, jestli to dělají je věc druhá. jinak se to dá najít i na štítku na dveřích nebo kastli co je tabulka huštění Citovat
stefan.m Odesláno 12. duben 2006 Autor Odesláno 12. duben 2006 Dajme tomu ze na policajtov se:Dem. Co by asi mohla stat taka pokuta??? 200-300??? Oproti original Raf/ET 6/18 to presahuje +19 mm smerom ku blatniku a +7 mm do vnutra . Zaujima ma ci by pri maximalnom zatazeni nedrelo pneu 205/60... Vysunutie oproti original ET je len 6 mm na stranu. Nebude to prilis trpiet??? A taktiez ma zaujima ci a ako sa zmenia jazdne vlastnosti vozidla. Petr X: asi som este hlupi:D, ale neviem co to znamena (fáčko a na nem 195ky gumy) Citovat
Petr X Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Nehadej se, nemas pravdu mrkni na u2u [upravil dne 12.4.06 Petr X] Citovat
Petr X Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Původně zaslal: stefan.m Dajme tomu ze na policajtov se:Dem. Co by asi mohla stat taka pokuta??? 200-300??? Oproti original Raf/ET 6/18 to presahuje +19 mm smerom ku blatniku a +7 mm do vnutra . Zaujima ma ci by pri maximalnom zatazeni nedrelo pneu 205/60... Vysunutie oproti original ET je len 6 mm na stranu. Nebude to prilis trpiet??? A taktiez ma zaujima ci a ako sa zmenia jazdne vlastnosti vozidla. Petr X: asi som este hlupi:D, ale neviem co to znamena (fáčko a na nem 195ky gumy) Facko - Skoda Favorit ) Citovat
kšanda Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 to je samá soukromá zpráva a já vim z debaty prd:D. to co sem psal mam od servisáka z pneuservisu. a řikal že to neni nijak výjmečný. ale jestli sem čet dobře tak ti to přesahuje o 6mm. což myslim žeby vadit nemuselo (cose týče zvýšenýho namáhání) Citovat
stefan.m Odesláno 12. duben 2006 Autor Odesláno 12. duben 2006 please:papa pomozte mi panove ved vas tu je odbornikou na levica hodne. diky Původně zaslal: stefan.m Oproti original Raf/ET 6/18 to presahuje +19 mm smerom ku blatniku a +7 mm do vnutra . Zaujima ma ci by pri maximalnom zatazeni nedrelo pneu 205/60... Vysunutie oproti original ET je len 6 mm na stranu. Nebude to prilis trpiet??? A taktiez ma zaujima ci a ako sa zmenia jazdne vlastnosti vozidla Citovat
mk405 Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Původně zaslal: kšanda to je samá soukromá zpráva a já vim z debaty prd:D. to co sem psal mam od servisáka z pneuservisu. a řikal že to neni nijak výjmečný. ale jestli sem čet dobře tak ti to přesahuje o 6mm. což myslim žeby vadit nemuselo (cose týče zvýšenýho namáhání) výsledek je takovej že jsem byl přesvětčen že to prej neumí Citovat
mk405 Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Původně zaslal: stefan.m please:papa pomozte mi panove ved vas tu je odbornikou na levica hodne. diky Původně zaslal: stefan.m Oproti original Raf/ET 6/18 to presahuje +19 mm smerom ku blatniku a +7 mm do vnutra . Zaujima ma ci by pri maximalnom zatazeni nedrelo pneu 205/60... Vysunutie oproti original ET je len 6 mm na stranu. Nebude to prilis trpiet??? A taktiez ma zaujima ci a ako sa zmenia jazdne vlastnosti vozidla když to máš takto hezky spočítane tak vem do ruky metr a změř to ne? a víš hned jestli se to vejde Citovat
kšanda Odesláno 12. duben 2006 Odesláno 12. duben 2006 Původně zaslal: mk405 Původně zaslal: kšanda to je samá soukromá zpráva a já vim z debaty prd:D. to co sem psal mam od servisáka z pneuservisu. a řikal že to neni nijak výjmečný. ale jestli sem čet dobře tak ti to přesahuje o 6mm. což myslim žeby vadit nemuselo (cose týče zvýšenýho namáhání) výsledek je takovej že jsem byl přesvětčen že to prej neumí jéjda. teď mi zase unijak pro změnu souvislosti:D Citovat
stefan.m Odesláno 13. duben 2006 Autor Odesláno 13. duben 2006 Původně zaslal: mk405 Původně zaslal: stefan.m please:papa pomozte mi panove ved vas tu je odbornikou na levica hodne. diky Původně zaslal: stefan.m Oproti original Raf/ET 6/18 to presahuje +19 mm smerom ku blatniku a +7 mm do vnutra . Zaujima ma ci by pri maximalnom zatazeni nedrelo pneu 205/60... Vysunutie oproti original ET je len 6 mm na stranu. Nebude to prilis trpiet??? A taktiez ma zaujima ci a ako sa zmenia jazdne vlastnosti vozidla když to máš takto hezky spočítane tak vem do ruky metr a změř to ne? a víš hned jestli se to vejde Samozrejme ze ked som to spocital tak som to omrknul okom:o (metrom a inymi presnymi meradlami) chcel som sa len ubespecit.... A rad by som sa dostal uz aj ku koncu prispevku aky to ma vpliv na jazdne vlastnosti vozidla (bud to nikto nevie alebo nikto necital moj prispevok az dokonca) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.