Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Troj lavice třetí řady


filoyof012000

Recommended Posts

Zdar.

Právě jsem přivlekl z vrakáče trojlavici do třetí řady. A zjišťuju jaký má problémy. 

Otázka první. Je možné zaměnit navíječ pásu prostředního místa třetí řady za navíječ z prostřední sedačky druhý řady? Zjistil jsem, že trojlavice má ten pás uprostřed na zádech a ne zespoda jako prostřední sesle druhý řady a v tý mojí lavici je nějaký částečně rozstřelený. Funguje, odvíjí, navíjí, zasekává se, ale z boku má být kryt s pružinou a to je nějak trefený a je to tam tak podivně zatemovaný nějakým dřevem a moc se mi to nelíbí. Podle catcar.info mají rozdílné PR ale 8974PA (trojlavice) a 8974NZ (prostřední sesle) ta má ale asi jiný průchodky, je v křesle vedená trochu jinak a 8974RP (pevný pás bočního sedadla 2. řady). Nebo i navíječ běžnýho pásu třeba, jestli nejde použít, normálně zepředu nebo z druhý řady prostě ze sloupku. Přední jsou evidentně jiný... 

Není mi úplně jasný, jestli má trojlavice mít zepředu na stranách páčky na sklopení nebo ne. Na mojí nejsou, jen zezadu vpravo je v zádech popruh, za který když zatáhnu, odjistí se a sklopí (to jsem nevěděla na vrakáči ji z toho auta soukal rozloženou a tak ji cpal do kufru).

Pak zkoumám mechanismus zaklapávání do podlahy, mám trochu pocit, že to rvali ven trochu nešetrně a vepředu je nějaká spojovací tyč vypadlá z pozice. Ale to z obrázku tady http://catcar.info/peugeot/?lang=en&l=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 moc patrný není. Zkusím se mrknout, jak to vypadá na samostatných sedačkách. 

Ta lavice byla velmi levná, tak ji nějaký chyby i odpustím..... do auta jsem ji zatím nacvakávat nezkoušel a v tomhle mraze s emi ani moc nechce... Ale pokud by třeba ten pás řešila prosteřdní z druhý řady, tak ji zkusím z vrakáčníka vymámit za nějakou velmi přátelskou cenu. 

Honza

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak si odpovím trochu sám, resp. report, jak jsem dopadl. 

Pás. PN 8974PA tady https://www.ebay.ie/itm/Peugeot-Citroen-Rear-Seat-Belt-A508366-8974PA-Genuine-New-OEM-Part/174596291567?hash=item28a6bffbef:g:UU4AAOSwFS5gAJ3c jsou fotky novýho. Nový teda je nesmyslně drahý a i z eBay to není za pusu. Pás z prostřední sedačky druhý řady není stejný a je v sedačce umístěný v jiný pozici, což se ukázalo, že by asi byl problém. V mém případě byly uvolněný obě černý krytky na bocích, protože ty čudlíky, co zapadají do kovové části chyběly a byly jen díry. Pod jednou krytkou je smotaná pružina navíjení, tak byla částečně vyhřezlá ven a zablokovaná nějakýma kusama dřeva, aby se nerozmotala úplně. Pod druhou krytkou je schovaný odstředivý mechanismus zasekávače pásu při trhnutí (nárazu), u něj je ještě drobná součástka s kuličku, která má podle všeho za účel pás zablokovat, když je v nesprávné pozici (zřejmě například při převrácení auta, i když k němu dojde relativně pomalu). Ukázalo se, že čalounění lze uvolnit tak, že pás jde vytáhnout relativně snadno ven a pak to jde dát celkem dobře dohromady. Obě krytky jsem dal do správné pozice a zajistil drátem, pružinu namotal a napružil, blokovací mechanismus s kuličkou dal do správné pozice. 

Pás teď funguje OK, ještě musím dořešit to, že v horní hraně sedačky je rozbitá štěrbina, kterou to vychází ven a tím pádem se při sklopení opěradla pás navine úplně na doraz. jenže když je sedadlo sklopené, není navíječ ve standardní poloze (je naplocho) a pak je odvíjení blokované a tím nejde opěradlo zvednout, protože ho pás drží. Na pásu je plastový nýtek, který dělá zarážku, aby se pás nemohl navinout úplně natěsno, ale když je štěrbina rozbitá, tak se nemá o co zarazit. Dodělám. 

Jinak ten navíječ se zřejmě vyskytuje v jiných modelech, kde je pás vzadu uprostřed v sedačce, pravděpodobně autech 307, 407 a možná dalších. Není to teda asi jen totální specialita 807 trojlavice ve třetí řadě. 

Mechanismus kotvení do podlahy je byl nakonec hlavně uvolněný, protože to při dolování ven zřejmě na jedný straně celý povolovali uvolněním šroubu. Prasklý je jen jeden plastový díl, zajišťující zejména pojezd nacvaknuté sedačky a ten lom je možné provizorně opravit. Sesadil jsem to zpět, dotáhl povolené šrouby, trochu pročistil a odzkoušel a dnes jsem to zkusil dát do auta a funguje to OK, lze to nacvaknout, posunout, vyndat, sklopit atd... 

Když si zkusím sednout do třetí řady, tak pokud je druhá řada posunutá až dopředu a třetí až dozadu, tak se tam vlezu. Ve druhý řadě ale pak už já mám místa málo. Jenže já měřím 195cm a vážím necelých 90kg a že P807 asi nebude úplně pohodlný pro převoz osmi takhle velkých chlapů je asi celkem jasný. Pokud ale posádka je tvořená alespoň z poloviny tak nějak předpubertálníma dětma, tak v pohodě. 

Za lavicí už moc místa na zavazadla nezbývá, u podlahy to je široký asi 40cm, nahoru se to zužuje. Ale to je asi jasný. 

Ještě musím lavici drobet oluxovat a zboku a  zezadu asi trochu vyčistit, ale sedák ani opěradlo kde se sedí není potrhaný, propálený ani nějak extra špinavý. Skoro se stydím říct, že jsem za tu lavici da 1200,- Teď ještě vymyslet, kde ji budu skladovat, je to dost velký a těžký. Asi bych ji nejraději zavěsil pod strop garáže, ale to musím udělat nějaký kladkostroj na vytažení nahoru, váží odhadem kolem 40kg. 

Nějaký fotky tady: https://filolanovedrahy.rajce.idnes.cz/P807_-_trojlavice/

Honza

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...