pipercross Odesláno 9. březen 2006 Odesláno 9. březen 2006 Zdar koupil jsem si tudle káru a hodili bysemi nejaky moudra,náhradní díly:super...(doufam ze to byl dobrej kup:myslim) Citovat
Pája Rybišár Odesláno 9. březen 2006 Odesláno 9. březen 2006 Vítám tě do klubu!Další 405-ka a k tomu ještě MI16 x4!!:super No rady:dej jsi zkontrolovat rozvody,občas koukni na olej v servu, taky se podívej na klíňák(nejen ten co pohaní altík,ale i ten co pohání servo čerpadlo-je umístěnej pod hlavou rozdělovače-podobný jako u dieselu),no dál taky všechno potrubí(palivo,brzdy),,lanko ruční brzdy)občas vázne-koroze,promazat nebo lepší vyměna)výfukovy potrubí,stav manžet poloos,silentbloky na obou nápravách,čepy(kulový,čepy řizení),jo a taky ty kovový obýmky co drží nahoře vzpěru McPherson(v motorovym prostoru-uchycení tlumiče+voz.pružiny),no a poslední stav karoserie---vyloupni krytky dutin,zkontroluj dutiny(popřípadě dej nástřik-ale doporučuju až bude tepleji),,,dale odtokový otvory po celem vozidle(prahy,zadní čast motor.prostoru,,)a v zadní časti zkontroluj kufr-podlahu,male podelníky podlahy(výztuhy)=já mam zkušenost že každej P405 starej model má ty podelniky nahnilý(oni do toho podelníku nic nestříkly a hnije to zevnitř,a od toho chyta i podlaha.)Samozřejmě taky podběhy a lemy a ještě ty zadní stojny prahů.No a nakonec celkovej stav náprav(koroze a jehlová ložiska v zadní nápravě=hodně často,když je auto přetěžovaný a ložiska se nepromaznou a ještě k tomu se tam dostane bordel tak se začnou kazit a poznáš to tak že budeš mít z toho v zádu Š120:D,,,dále ještě celkovej stav kastle,laku...... ps: u 4x4 ješte diferenciál a uložení a stav spojovacího kloubového hřídele. To je asi tak prozatím vše.Přeju ti hodně spokojenosti a štěstí z touhle úžasnou dámou,a? dobře jezdí a hodně š?astně najetých kilometrů!!:papa Citovat
pipercross Odesláno 19. březen 2006 Autor Odesláno 19. březen 2006 jj dik vse ok akorat kapku zlobi na zadku hydro,ale to cobydup vyřeším:myslim Jo jak si psal zadni naprava ala škoda 120 tim si myslel jako jestli nejsou kola do áčka??Jestli jo tak mám škodovku:D:D:D Ale co za 24 klacku to přeci snad neni tak špatny:myslim Citovat
barenst Odesláno 19. březen 2006 Odesláno 19. březen 2006 U 4x4 je jina naprava nez u klacsicke405, je to jako u citroenu ,celkove je vzata z BX , misto tlumice hydraulicke pistnice (ty se nemeni jen se meni koule ktera urcuje tlak ) a loziska odchazi v ramenech a celkova generalka lozisek stoji kolem 1500sada plus prace ,do 3t,se clovek vejde, narozdil od klasicke. Jen je problem s udrzovani stale vysky casto odchazi nejake kostry ktere maji na starost ty relatka , na napravnici je jeste takovy potebciometr kterym se da vyska stelovat . Preji hodne klidnych kilometru. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.