Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Poraďte aký koncový športový tlmič výfuku,chcem zvuk len pri vyšších otáčkach

Recommended Posts

Odesláno

Poraďte aký koncový športový tlmič výfuku,chcem zvuk len pri vyšších otáčkach,alebo proste aby to nehrmelo na volnobehu.Budem vdačný za vaše názory a skúsenosti s určitými značkami a ich zvukom.Nejaký nazor na Supersprint?Remus?Diky

A aby ste boli viac v obraze tak sa jedna o 106 GTI

Odesláno

ja mam Laityng,uz jsem tady dostal sprdana kdyz jsem se ptal jak vejfuk utlumit prave pri vyssich rychlostech kde je fakt hlucnej!!jinak je proste slyset,ale ja ho uz ani nevnimam,ma takovej pro me peknej dunivej zvuk,ale jak uz jsem psal pri vyssich rychlostech je dost hlucnej a moc dlouho rychle se jet neda!!

Odesláno

no o vyfukoch laityng viem tiez svoje,kamos ho mal a bolo to dost fakt hlučné,al majú výhodu,že sú za dobrú cenu a vcelku fajn koncovky.Pi akych otackach je to u teba najhorsie?

Odesláno

nejhorsi je to kdyz jedu po dalnici od tech 120 km/h je to dost hlucny,ale otacky ti nereknu,ale prijde mi to o dost hlucnejsi kdyz treba pri rozjezdu taham kazdej rychlostni stupen na 5000 otacek!!mam vypozorovany ze pri tech 3000-4000 je to nejhlucnejsi a kdyz pokracuju do omezovace tak ten hluk malinko klesne!!!jinak se tady nekde uz psalo ze tyhůle vejfuky jako jedny zmala maj fakt vliv na vykon!!!

Odesláno

pruletak,to si myslel asi tak,ze vo vnutri je prazdny,no to by som kludne mohol jazdit aj bez tlmica.ha.Ja viem,to je pripad aj lityng.Preto lityng neprichadza do uvahy.Takze najvacsi tlmic,zase som o nieco mudrejsi.Dik za radu VDO

Odesláno

mas pravdu,nieco tam musi byt,ale proste je toho asi minimum,aby to nebranilo vyfukovým plynom v ceste,tym padom je to mozno aj citit malicko na vykone.Ale proste ako hovoris je dost hlucny,cize nic pre mna

Odesláno

ja mam na 306 GTI-6 kombinaci koncaku od Remuse a stredu od Supersprintu, a zacina se ozyvat tak nekde od 3000-3500 otacek. do te doby je tichy a muzu si uzit i novych repro ve dverich :) bohuzel mam uz par prepazek vysypanejch, tak nemuzu posoudit jak to bylo kdyz byl novej, ale zvuk v nizkych otackach je velice kultivovany ;)

pocitej s tim, ze REMUS nepatri mezi levne znacky a pro GTI tak 8.500 - 11.000 Kc... vyhodou je, ze je urceny pro dany typ motoru a ma homologaci, takze nemecky a rakousky policajti neprudi ;) delaji teda jeste \"univerzaly\" tak za 4.000, ale od toho ruce pryc...

pokud pojedes na moravsky sraz, zrejme bude mozne si jej i poslechnout... jestli se ho dozije.

2oni: ono je docela rozdil, jestli davas autu plnej a zrychlujes, nebo drzis vicemene konstantni rychlost, pripadne brzdis motorem... a tlumic ve stylu protahle plechovky od parku zvedne hlavne kraval, ne uz tak vykon... tech par kW navic (kdovi jestli...) zarucene ani nepoznas, zato hlava ti praskne po par km... o vikendu jsem vytrhnul stredovou trubku z tlumice a to je teprve sportovni zvuk :D VRRRRRRRRRRRRR :) jenze me to zacalo vadit uz pri opousteni rodneho mesta a v pondeli se bude varit...

Odesláno

Já si budu na 106 vyrábět tlumič / není co dělat /. Okouknul jsem to u 106 rallye a je to něco na způsob abbartu, tak uvidíme. Je to cca 40cm roura d- 15-20cm, uvnitř je děrovaná trubka a je to vycpaný vatou. Když to bude k hovnu, tak to vyhodím a budu laborovat dál.

Odesláno

No průle?ák je vlastně jen děrovaná roura, která vede skrz tlumič a kolem tý roury je v tlumiči nějakej materiál typu drátěnky nebo skelná vata. Kdysi sem do jednoho výfuku cpal ocelové špony ze soustruhu. Ale to by bylo na soutěžní 306ku. Tam moc o zvuk nešlo. Ale pbecně platí, že čim menší tlumič, tim větší zvuk. Prostě větší tlumič dokáže víc utlumit a upravit zvuk na sportovní a zároveň snesitelný. Občas když někomu montuju výfuk kde je koncovka o pruměru 100mm a tlumič má průměr 130mm, tak se jen směju. Takovej tlumič nemůže pořádně fungovat. Většinou to má zvuk jak nějaká Stodváca s plechovkou na výfuku. (ale jsou i vyjímky) Taky tu padlo něco o značkovejch výfukách Remus, Supersprint atd. To je celkem jiná kategorie, kde máš zaručenej optimální chod motoru, částečně i nátůst výkonu a hlavně rozumnej zvuk. Prostě ten výfuk nesvařil nějakej Tonda ve stodole (Laiting, WWM atd) , ale zabýval se s tim nějakej inženýr a ten ho projektoval na konkretní typ auta a motoru. A toho někdo musí zaplatit (a samozřejmě že i tu značku :) ) Tím v žádném případě nechci říci že si každej musí koupit značkovej výfuk. Každej musí vědět na co má, co chce a co dokáže obětovat. Takže pokud pujdeš do nějakého lacinějšího výfuku, budeš muset obětovat trochu komfortu na zvuku. Nejhorší to bude, když najedeš na dálnici a pojedeš třeba půl hodiny 120km/h , tak ti v autě bouchne hlava. Lidi na zadních sedačkách si budou cpát špunty do uší :)

Takže lacinější výfuk + co největší tlumič ........ kultivovanej zvuk

Odesláno

mate vsichni pravdu!pri tom zrychlovani to neni tak strasny jako kdyz pak nekde drzim tech 120 delsi dobu!!

vdo:to mi chces rict ze ten tonda ve stodole je i Laiting???

Odesláno

oni: no ne tak doslovně. Ale Laiting je taková kategorie......... no nevim jak to napsat. Spadá do kategorie univerzálních výfuků, takže co od toho chceš čekat. Podle mě je to jen takovej kýbl s trubkama. Ostatně jako každej univerzál. Pokud ho budeš srovnávat se Supersprintem apod. , tak je to fakt ******. Ale zas maj univerzály příznivou cenu. A to dost znatelně. Tim nechci nikoho odrazovat od lacinějších výfuků. Řekněme si to narovinu, ne každej má na značkovej výfuk.

Odesláno

no ale kdyz jsem si ho objednaval tak jsem musel udavat vsechny udaje o motoru a typ auta a to vsechno!!prisel mi az za mesic tak jsem myslel ze je delanej taky na typ auta!!no kazdopadne mas pravdu ze ne kazdej si muze dovolit ramusaka nebo supersprint za kolik tisic!!

Odesláno

Velmi pekne Vam dakujem za rady.Moja volba bude remus alebo supersprint,hlavne kvoli zvuku a kvoli tomu ze nan od kazdeho pocuvam len same chvaly.Este raz dik.Dam vediet ako potom ten vyfuk spieva.

Odesláno

Furik: Hele zkus mejlnout tomuhle človíčkovi (carhifipower@hotmail.com). Jemenuje se Ralf a je to něměc, kterej tu podniká a sežene ledacos. Teď nedavno mi řikal, že má dobrý kontakty na výfuky Bose a Bosima. Třeba by mohl sehnat výfuk přímo na tvoje Gtičko. Má kontakty hlavně v německu a mě už sehnal spoustu věcí. Tak mu mejlni a zeptej se. Řekni že tě odkázal Honza Černík. Mužeš mu psát česky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...