Tomas-X Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 Mame v praci sluzebni 807cku a kdyz rano nastartuji, vsechno je studene, jedu jenom kousek cca 2km a pak kdyz vypnu motor tak je slyset takove huceni od leveho predniho kola, neco jako kdyz se zapne nezavisle topeni. Ale to jsem zjistoval u sefa a rikal, ze to tam urcite neni. Je to motor 2,2HDi. Nevite nekdo co by to mohlo byt? Citovat
Kubis Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 Ahoj.Mam benzin 806 a ještě se skoro nestalo,že bych na první šup nenastartoval.Ale stalo se mou vinou - krátce jsem podržel startér.V takovém případě jsem naučen klíčkem úplně vypnout a chvíli počkat.Vypnul jsem,a z levé strany před řidičem se ozýval hukot,jakoby jel nějaký elektromotorek.Než mi to ale mozek zpracoval,nastartoval jsem a odjel.Teď ,když to čtu,tak jsem si na to vzpomněl......P806 Citovat
Jezkovi.voci Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 Že by ložisko kola? Předpokládám, že to hučí jen když je vůz v pohybu... Citovat
xsimik00 Odesláno 22. únor 2006 Odesláno 22. únor 2006 sice P807 neznam ale vim ze napr. WV tuareg taky nema uvedeno ze ma nez. topeni ale on ma prihrivac-to je uplne to same jen to nefunguje pokud neni nastartovany motor. Jo a pokud toma i P607 tak kdyz motor zdechne nez se staci zehrat na cca 75°C tak ten prihrivac se se zhasnustim motoru zacne chladit. Nejlepe to zjistis tak, ze pokud nastartujes hodne studeny motor a mrknes se pod auto ktomu kolu, tak pokud je tam prihrivac tak se vyvali zneho bílý dým pri startu. Jestli tam je tak znam cloveka ktery ti to dokaze (vetšinou jen zalezitost elektroinstalace) predelat na nez. topeni. Je to ale jen teorie Citovat
Tomas-X Odesláno 23. únor 2006 Autor Odesláno 23. únor 2006 Jezkovi.voci: Lozisko to neni, za jizdy to nedela. xsimik00: Hmm to by mozna mohlo byt ono, protoze kdyz byla fakt velka zima, nastartoval jsem motor a jenom kousek popojel, pak zase jsem ho vypnul tak se mi zdalo ze od leveho predniho kola se trochu kouri a samozrejmne to tam zase hucelo. Dneska rano jsem pod to auto vlezl a na kraji hned pod levym prahem je neco co vypada jako maly radiator. Citovat
xsimik00 Odesláno 23. únor 2006 Odesláno 23. únor 2006 no to co vypada jak maly radiator to je spis chladic paliva. Ted jsem se dival jak vypada P807 a je to velmi podobne se Sharanem, ktere maji to topeni v zakladni vybave. Spis se mrkni jestli tam necouha nekde vyfuk. Jo a to topeni se schovava vetsinou pod podbeh kola-podiv se jestli ti nevedou trubky od chlazeni (maly vodni okruh) do toho podbehu nebo nekam tam kde to huci. Jestli jo tak na 99% tam ten prihrivac je. [upravil dne 23.2.06 xsimik00] Citovat
Guest Kamal Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Mám P807 2,2HDI a jak psal xsimik00 je tam malej bufík pro přihřívání.Je umístěnej pod řidičem ,a když se tam podíváš je tam videt malej výfuk (když je velký mráz tak se ti kouří z pod auta).A to hučení je spůsobené dochlazováním bufíku ventilátorem po vypnutí zapalování.V některých 807 v bazarech jsem viděl ,že mají doděláno ovládání pro bufík a mají z toho nezávislé topení - výrobce Webasto. Citovat
Janča Odesláno 6. červen 2006 Odesláno 6. červen 2006 Ahoj Tomáši, mám uplně stejný problém jako ty. P 807 mi opravdu \"podivně hučí\", trochu smrdí a nepatrně kouří od předního kola u řidiče. Stává se mi to u studeného motoru, kdy jedu cca 1,5 km a zastavím. Na co si přišel a jak jsi to řešil? Nejsem na to zvyklá a pokaždé mne to docela vyleká! Dále - byla jsem v autorizovaném servisu na diagnostice, vše v pořádku, ALE: klimatizace - počítač neodpověděl??? Co to znamená? Doma jsem zjistila, že auto netopí. Po dvou dnech auto ráno topilo, po hodině opět netopí. Připadám si jak blázen:grr A v servisu se tváří, že ničemu z toho co říkám nerozumí. Ach jo, Jana Citovat
tmx.806 Odesláno 7. červen 2006 Odesláno 7. červen 2006 joo, je to webasto - nezavisle topeni - v zakladu jako prihrivac, ale da se predelat i na casovani a tim padem plnohodnotne nez. topeni. Ma to cidlo teploty okoli a tusim pod 10stupnu se samo zapina a pomaha motoru se ohrat. Hledej kvadr cca 10x10x20cm - od nej vede trubka po podbehu dolu - to je vyfuk... Po dojezdu ma dochlazovani - to je to co slysis. Proste se jenom nevypne... To je asi vse... ;-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.