Stano308 Odesláno 20. srpen 2018 Odesláno 20. srpen 2018 Ahojte, pozorujem pri svojej 308 SW 1.6hdi 82kw 2012 160tiskm. Trhnutie ked uberiem plyn. Som zvyknuty jazdit plynulo, brzdit motorom, dochadzat na semafory a do obce len brzdenim motorom. Pri pusteni plynu nasleduje trhnutie, bez zvuku len pocitove. Citelnejsie to je pri nizkych rychlostiach ale rovnako aj na dialnici ak na tempomate idem dole kopcom a vypina plyn. Tipoval som to na silentbloky ale vyzeraju v poriadku. Je mozne ze by to boli ulozenia v ramenach? Na oko nevyzeraju zle a ani pri zapaceni nie su citelne volne len trochu popraskane. Menili ste niekto ulozenia ramien ci cele ramena? Pripadne silentbloky koli npodobnemu problemu? Este taka vec, obcas mi zacne pipat zadna sedacka ako by tam niekto sedel. Beriem to s humorom, ze sa somnou vozi duch. A dva krat sa mi za cca pol roka stalo, ze sa zapol sam od seba stierac aj s ostrekovacom zadnym. (asi duch zle videl dozadu) Riesili ste to niekto? Cital som tu ze by to mohli byt packy ale na tie to nereaguje ak skusam s nimi manipulovat. Skorej by som to videl na zoxidovany kontakt. Citovat
Milhausekkk Odesláno 20. srpen 2018 Odesláno 20. srpen 2018 Zadní stěrač i s ostřikem se mi někdy taky spustí sám od sebe, neřeším to. Citovat
Jantar_350 Odesláno 3. listopad 2018 Odesláno 3. listopad 2018 (upraveno) V 20. 8. 2018 at 11:51, Stano308 napsal: Ahojte, pozorujem pri svojej 308 SW 1.6hdi 82kw 2012 160tiskm. Trhnutie ked uberiem plyn. Som zvyknuty jazdit plynulo, brzdit motorom, dochadzat na semafory a do obce len brzdenim motorom. Pri pusteni plynu nasleduje trhnutie, bez zvuku len pocitove. Citelnejsie to je pri nizkych rychlostiach ale rovnako aj na dialnici ak na tempomate idem dole kopcom a vypina plyn. Tipoval som to na silentbloky ale vyzeraju v poriadku. Je mozne ze by to boli ulozenia v ramenach? Na oko nevyzeraju zle a ani pri zapaceni nie su citelne volne len trochu popraskane. Menili ste niekto ulozenia ramien ci cele ramena? Pripadne silentbloky koli npodobnemu problemu? Ahoj, mám Berlingo 2014 84 kW a při ubrání mi to taky škube a vůbec netuším co s tím, najeto 112 tisíc Upraveno 3. listopad 2018 uživatelem Jantar_350 Citovat
Jantar_350 Odesláno 9. červenec 2019 Odesláno 9. červenec 2019 (upraveno) Ahoj, mám Berlingo 2014 84kw a dělá mi to taky, najeto 120 000. Výměna silentbloku u rozvodů to výrazně zlepšila, origo hodro silentblok byl k.o. Ještě vyměním ten spodní pod poloosou, a snad se dílo podaří Upraveno 9. červenec 2019 uživatelem Jantar_350 Citovat
mmartinkovic Odesláno 10. červenec 2019 Odesláno 10. červenec 2019 Tie sedačky vzadu sa už riešili, v téme 308, ak sú vyberacie tak vysielač/prijímač. Citovat
Stano308 Odesláno 10. červenec 2019 Autor Odesláno 10. červenec 2019 Jantar_350 - kedy sa chystas na vymenu dalsieho silentbloku? Daj vediet ako to dopadlo. Inak ten horny hydro silentblok si mal aj prasknuty alebo na oko bol dobry? Moj vyzera dobre aj celkovo motor ked pohybem rukou tak nema neak volu. A pritom kolega na berlingu ma ten horny ocividne vyteceny aj pohyb motora vacsi. A nepocituje cukanie. Ale chystam sa menit rozvody, brzdy, tak ak ti to vyriesi problem skusim aj ja vymenit silentbloky. mmartinkovic - dik za info pozriem sa Citovat
Jantar_350 Odesláno 10. červenec 2019 Odesláno 10. červenec 2019 No když jsem vyndal ten starý a otočil, tak když jsem ho zmáčknul, tak byl pevný, žádná kapalina. Nový je měkký a je cítit, že stlačuješ kapalinu. Posílám foto co zmáčknout. Citovat
Stano308 Odesláno 10. červenec 2019 Autor Odesláno 10. červenec 2019 A tvoje priznaky cukania boli podobne ako som popisoval na zaciatku temy? Trhnutie ked dam dole nohu z plynu. A znova pri pridani. A tak isto aj ori jazde s tempomatom pokym pride dole kopec a motor nie je v zabere. Nasleduje cuknutie. Akoby sa posunul dopredu dozadu. Osobne som si myslel, ze to bude skor ten spodny silentblok ale neodvazil som sa ho menit sam. Nakolko sa mi zdalo ze nasunuty cez poloos. Citovat
Jantar_350 Odesláno 10. červenec 2019 Odesláno 10. červenec 2019 Mě to dělalo po ohřátí motoru, při ubrání plynu takový nepříjemný cuknutí. Nejhorší to bylo z kopce na tempomat. Po výměně horního silentbloku se to opravdu hodně zlepšilo, ale pořád to tam jemně cítím. Spodní silentblok nevypadá úplně špatně, ale u 2,0 hdi když byl špatný, tak to byla podobná brutální cukatura Citovat
Jantar_350 Odesláno 10. červenec 2019 Odesláno 10. červenec 2019 A takhle se to dá vyměnit bez demontáže z motoru, je to výrazně snazší. Citovat
Stano308 Odesláno 10. červenec 2019 Autor Odesláno 10. červenec 2019 Tak toto vyzera paradny postup. Super. Dakujem za link na video. Celkom si ma inak aj potesil ze ti silentblok pomohol. Chystám sa na ne s rozvodmi a brzdami. To cukanie je asi tak jedina vec co mi vadila na 308. Ak sa to odstrani tak si ju asi este neaky cas necham. Citovat
Stano308 Odesláno 12. červenec 2019 Autor Odesláno 12. červenec 2019 Chalani na 1.6 hdi 82kw. Kolko mate sikentblokov co sa tyka motora a prevodovky?? Jeden hydro hned viditelny hore v lavo. Druhy cez poloos spodny drziak motora. A je este neaky treti?? Niekde na prevodovke? Zospodu nie je tam ho nikde nevidim. Alebo je niekde v pravo hore.?? 308 SW 2012. Na starsich viem ze bol aj na prevodovke zo spodu. Ale tu nic. Citovat
Jantar_350 Odesláno 12. červenec 2019 Odesláno 12. červenec 2019 Je na horní straně převodovky, u Berlinga je nad ním baterie Citovat
Stano308 Odesláno 12. červenec 2019 Autor Odesláno 12. červenec 2019 Katalog mi ukazuje tieto pod motorom. A jeden pod prevodovkou. Asi to bude vlastne ten isty co aj pod motorom. Len ina znacka. Ceny sa celkom daju ten hydro horny okolo 45€ a zvysok su do 5-8€ silentbloky. Uz by som vymenil vsetko naraz. Dnes som dal dole ten hlavny hydro a bol úplne tvrdy na spodnej strane. A hybnost do stran ako keby ani nic nedrzal. Uplne volny. Citovat
Stano308 Odesláno 20. červenec 2019 Autor Odesláno 20. červenec 2019 (upraveno) Takze vrchne mam silentbloky mam vymene. Je tam dost citelne zlepsenie. Povedal by som. Ze asi tak 2/3 cukania zmizli,ale stale to este viem vyvolat. Nakoniec vsetky tri stali 53€ Horny hydro bol v porovnani s novym uplne mimo, jednak tvrdy ziadna kvapalina a jednak maximalna vola do stran s prstom, novy sa neda poriadne ani pohnut. Zajtra sa chystám s olejom. Vymenit spodny. Spravil som si aj pripravok na nalisovanie. Von ho skusim dostať stahovakom. Inak pozeral som aj na ramenach silentbloky. Vyzeraju jednoduche lisovacie povrchovo popraskane mozno spravim neskor aj tie. Upraveno 20. červenec 2019 uživatelem Stano308 Citovat
Jantar_350 Odesláno 22. červenec 2019 Odesláno 22. červenec 2019 Ahoj, tak pomohl ten spodní silentblok? Citovat
Stano308 Odesláno 22. červenec 2019 Autor Odesláno 22. červenec 2019 Ahoj. To este neviem. Chcel som ho menit vcera ale obavam sa ze bude potreba dat ho cely dole a vylisovat. Spravil som si pripravok ale neslo s nim ani pohnut, nahrieval som ho, mazal a nic. Dve zavitove tyce mi praskli na pripravku. Dalo by sa ho este vyrezat a ocelovy prstenec prerezat. Ale to je krajne riesenie. Mam ist zanedlho na rozvody tak to necham asi na mechanika popri rozvodoch, ma aj lis. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.