Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zajímalo by mě kolik se s tím dá najet? Kolik tam máte? Mám 2.0 HDi 80 kw 113 000 zatím bez problémů. Kdy mám počítat že se to začne ......(sprosté slovo). Doufám že je ještě času dost!

Odesláno

Třeba 1 000 000, když se k němu budeš \"slušně chovat\". Nezlob se,ale na toto ti asi nikdo kloudně neodpoví. Pokud jsi to kupoval jetý a nebylo to zrovna od svýho strejčka, se kterým se vozil obden do a z práce, tak víš prd, jak to kdo před tebou trápil. Nejsem \"odborník\", ropu jsem nikdy neměl, ale myslím že půl mega je reálný. Hlavně tomu motoru dávej to aspoň to minimum, co potřebuje, a pak bude sloužit.

Odesláno

Ja mam kolem 200 000km a taky v poho.Je akorat uz trosku hlucnejsi.Opravdu zalezi kdo s tim pred tim jezdil a jak.Muze vydrzet 300 000km nebo i pres 500 000km na to ti opravdu nikdo presne neodpovi.

Odesláno

Hdi nevím.Ale jezdil jsem P406 2.1Td ktrerý měl 260 000km a šlaapal joko hodinky....Sám mám P406 1.9Td který má nejeto 140 000km.motor taky pohodička musím zaklepat:roker.Benzín je sice rychlejší ale kam se hrabe na ropu:papa.Naftu doporučuji.Jen ji netrápit za studena:bojim

[upravil dne 15/2/06 pigi.jakub]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Mam 406 2.0.HDI 110k fantazi, super max. spokojenost až na.... následující. Uvidím jak se k tomu PEUGEOT postaví.

V září 2003 jsem koupil Peugeot 406 HDI. Na všechny kontroly doporučované výrobcem chodím pravidelně. Hned při první kontrole po 6ti měsících jsem se ptal, zda je možné když přijedu s autem po čtyřech hodinách jízdy tj. s motorem zahřátým na provozní teplotu a zastavím před domem v mírném stopání. Je vypnutý motor a zařazen první rychlostní stupěň, zda je možné aby se auto pohybovalo tím, že ho neudrží motor. Reakce servisních techniků byl dotaz jestli ho mám zabržděný ruční brzdou. Vzhledem k tomu, že naftový motor mám v prvním autě, zatím jsem všechny měl s benzínovým. Vzhledm k tomu, že to nikoho v servisu nijak nezneklidňovalo, předpokládal jsem, že je to asi normální. Jako další jsem uváděl, že když je motor studený i v létě, tak při rozjezdu asi po třech metrech se motor jakoby zasekne a zhasne. Po nastartování jsem už pokračoval bez problémů v jízdě. První vážný příznak, že není něco v pořádku nastal po jedena půl roce provozu po najetí 22000km. Při rychlosti ve městě asi při 60km/hod něco prasklo v motoru. V servisu kde vyměnili nějaká těsnění, vstřik, 3ks vahadlo a 3 ventily.Jedno nebo více vahadel bylo prasklých. Nepochopitelné se jim zdálo i to, že v pístech na třech válcích byly otištěny ventily i přesto, že rozvody byly v pořádku. Chtěl jsem po servisu aby vyměnili motor, bylo mi sděleno, že je to opravitelná věc a že se to nijak jinak řešit nedá. Minulý týden jsem byl na další servisní prohlídce ve 40000km kde vyměnili olej. Technika jsem přinutil k projížďce při které zjistil, že auto opravdu i v mírmém stoupání při vypnutém motoru a zařezené jedničce popojíždí z kopce. Konečně naznal, že to není normální a že by se daly změřit tlaky ve válcích motoru. Po změření konstatoval, že ani na jednom válci není minimální tlak doporučovaný výrobcem. Bohužel 6 měsíců po záruční době.

Takže tolik k tomu co asi vydrží HDI. Zatím jsem měl benzín, naftě jsem se vyhýbal. Asi bych sáhl zase po HDI, uvažoval jsem jako druhý menší auto 206 s HDI. Snad budeš mít štastnější ruku než já.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...