Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám vůz 107 s motorem 1.0 50kw, rv. 2007. Trápí mě trvalá závada P0134 - lambda před katalyzatorem neaktivní. Lambdu už jsem vyměnil 2x a závada je na vozidle stále. Nepoužil jsem uplně original, ale Bosch přímo s konektorem na toto konrétní auto. Vyměnil jsem i svíčky a katalyzátor, zkontroloval kabeláž vedoucí od sondy do jednotky. Pomocí ELM adaptéru a aplikace torque sleduji údaje ve vozidle - lambda 1 je téměř konstatně na stejné úrovni bez oscilace, občas uděla jeden, dva malé výkyvy - hlásí se v podstatě ale jako mrtvá. Katalyzátor se nehlásí vůbec - pravděpodobně kvůli neaktivní 1 sondě. Druhá sonda při jízdě osciluje. Hodnoty CO2 dle aplikace se pohybují ve městě kolem 500g při velmi klidné jízdě. Při akceleraci skočí i nad 1000g. Směs je dávkována nejspíš jak kdy, někdy auto jede jako drak, někdy nemá výkon, po skočení do nouzového režimu jede stále stejně bez změn. Škrítící klapka vyčištěna sprejem, otevírá se správně s přidáním plynu. Čidlo chladící kapaliny a čidlo teploty motoru se zdá být v pořádku dle hodnot. Auto má zvýšenou spotřebu 8,5L/100km. Na svíčkách a nové lambdasondě je vidět po měsici černý uhlový prach, lambda je uplně černá. Motor jinak jede v pořádku, na 3 válce a otáčky nekolísají. Nenapadá prosím někoho co by dále mohlo mít na tu závadu vlivl? Děkuji za každou radu.

Odesláno

Ještě poznatek. Když nesvítí kontrolka emisí a auto nejede v nouzovém režimu tak při akeleraci do kopce motor jako-by vynechává - otáčky jsou v pořádku ale jako by se dusí. 

Odesláno

Tak přidám nový poznatek. Z řídící jednotky jde do lambdy signál ale ne kostra. Otázka zní... co když tu kostru přeruším a vezmu ji od jinud než z jednotky. 

Odesláno

Tak dnes jsem byl u třech elektrikářů, každý samozřejmě příjemný... Prý pouze opravit nebo vyměnit jednotku... že prej to nemůže určitě jít když zapojim kostru jinam... No před chvilkou jsem to vyzkoušel a ejhle.. kmitá přesně jak má a chybu neháže, motor jsem dost zklidnil a hezky jede. Takže to zapojím profesionálně na kostru co je kousek od jednotky novým drátem a mělo by být po problému.

• O 2 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...