Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ten chlap rikal ze neco urcite existuje jen mi nerekne kde presne prej!!kdyz me ted ceka ten motor,takze vyfuk nechavam az na dyl!!!ono to ma jednu vyhodu,aspon kdyz jedu po dalnici tak setrim benzin kdyz jedu pomalu!!ted o vykendu jsem mel moznost jet jako spolujezdec a mel si pracdu,je to tam hlucnejsi nez u ridice!!!

Odesláno

tak jsem zjistil, ze ne do vsech 306 jdou zminovane Helix Blue osadit .... :(

hloubka v pohode, ale kos repro je moc velkej a plast dveri kvuli tomu rezat nebudu.... :(

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

tak jsem zjistil, ze ne do vsech 306 jdou zminovane Helix Blue osadit .... :(

hloubka v pohode, ale kos repro je moc velkej a plast dveri kvuli tomu rezat nebudu.... :(

nevešli se? :myslim někdo tu psal že to jde ztěžka ale jde, osobně bych teda uřízl ale včem je přesně problém?

Odesláno

nene, na S16 se plasty rezat nebudou :)

original sedi takto:

--I-][

I]/

[

I]\\

--I-][

] - plast, I plech, /\\ kos repro, [ magnet a okrajovy kotouc repro, -- sroub

a blue:

-I-]--[

I]/

[

I]\\

-I--]--[

takze krajni kotouc nedosedne primo na plast a pri zasroubovani se odehne dolni cast plastu tapecu... nastesti se to da stale prekryt origo mrizkou. Ale proste to nesedi poradne :(

Odesláno

nechci si hrát na chytrýho, v tomhletom oboru tu jsou větší odborníci, ale řek bych, že kvalita poslechu se neodvíjí jemom od kvality repro, ale i od jejich umístění...tedy k čemu repro za 2k, když ho pak hodíš do sériového umístění v plastu...tady si myslím, že by se vyplatilo alespoň vylepit dveře Dynamatem nebo něčím podobným a udělat pro repro rámeček z MDF...to? pouze můj názor, rád se nechám poučit

:papa:papa

Odesláno

nene, na S16 se plasty rezat nebudou :)

original sedi takto:

--I-][

I]/

[

I]\\

--I-][

] - plast, I plech, /\\ kos repro, [ magnet a okrajovy kotouc repro, -- sroub

a blue:

-I-]--[

I]/

[

I]\\

-I--]--[

takze krajni kotouc nedosedne primo na plast a pri zasroubovani se odehne dolni cast plastu tapecu... nastesti se to da stale prekryt origo mrizkou. Ale proste to nesedi poradne :(

s těma znakama jsi si vyhrál :D, ikdyž z toho nejsem moc chytrej tak předpokládám že by stačilo udělat kroužek jakoby podlošky pod celé repro a mohlo by to být ok

Odesláno
Původně zaslal: Tommy306

nechci si hrát na chytrýho, v tomhletom oboru tu jsou větší odborníci, ale řek bych, že kvalita poslechu se neodvíjí jemom od kvality repro, ale i od jejich umístění...tedy k čemu repro za 2k, když ho pak hodíš do sériového umístění v plastu...tady si myslím, že by se vyplatilo alespoň vylepit dveře Dynamatem nebo něčím podobným a udělat pro repro rámeček z MDF...to? pouze můj názor, rád se nechám poučit

:papa:papa

myslím že máš v podstatě pravdu, ani to nejlepší repro v orig. plastu nebu hrát moc dobře, instalaci je třeba nepodcenovat.

vpodstatě je třeba:

- pevné uchycení repro bez možnosti vybrací

- udělat za dveří ozvučnici bez pazvuků - vytlumením

- zamezit akustickému zkratu

repro za 2k je ale pořád jen základní třída proto je zbytečné používat cenově náročnej dynamat bohatě stačí tappajomat.

ne každý ale má chut tlumit a řezat tapec a tak prostě jen koupí lepší repra, ale i tahle výměna má smysl a to změnou na komponentní repro kdy se zvuk oddělených výškáču tak jako tak hodně zlepší, časem se třeba rozhodne k dalším úpravám jako většina když zjistí jakej je v tom rozdíl :mrk

Odesláno
Původně zaslal: mk405

...repro za 2k je ale pořád jen základní třída proto je zbytečné používat cenově náročnej dynamat bohatě stačí tappajomat...

proto sem psal nebo něco podobnýho...

btw. drobnej dotaz: Je nutný \"tou věcí\" vylepovat celou plochu dveří? Jde mi o to, jestli má nějakej (aspoň malinkatej:D) význam vylepit třeba jenom kousek cca 25x25 cm za reprem:myslim:papa

Odesláno

upozornuji, ze necekam v aute poslech srovnatelny s koncertni sini :D vzhledem k prostorovym moznostem, okolnimu hluku a zpusobu uziti auta je to fyzikalni a ekonomicky nesmysl a Mozarta si radeji vychutnam v klidu doma na kvalitni hifi, hezky v kresle se sklenkou neceho dobreho a doutnickem :D...

od vymeny jsem cekal mirne zlepseni, coz se celkem potvrdilo i pri stavajici montazi. dost pomohlo i presunuti vysek z polohy dole u nohou nahoru k zrcatku.

rezat si do plastu na S16 _opravdu_ kvuli lepsimu poslechu nebudu. trvam na seriovem (nebo do serie vratnem) provedeni :D ze stejneho duvodu dozadu nepujdou Blue 69, protoze bych musel rezat plato, kde jsou ted 16cm a jsou navic pretazene potahem, ktery je v celku, takze nejsou videt... jedine, ze bych nekde dostal druhe plato :D

proti vytlumeni nic nemam, krome toho ze se mi do toho nechce momentalne investovat penize ani cas, navic je venku zima. je to totiz uprava, ktera se da odstranit, takze mi nevadi :)

stejne uz tam kus tapajomatu je, brani padajici vode tect do repro...

Odesláno
Původně zaslal: Tommy306

Původně zaslal: mk405

...repro za 2k je ale pořád jen základní třída proto je zbytečné používat cenově náročnej dynamat bohatě stačí tappajomat...

proto sem psal nebo něco podobnýho...

btw. drobnej dotaz: Je nutný \"tou věcí\" vylepovat celou plochu dveří? Jde mi o to, jestli má nějakej (aspoň malinkatej:D) význam vylepit třeba jenom kousek cca 25x25 cm za reprem:myslim:papa

lepší jak nic ale nic moc, zamezíš asi jen těm nejhorším vybracím které ti půjdou zpět do repra, vytlumení hveří zpočívá v celé ploše vnejší i vnitřní :o aby byly dveře jako uzavřená bedna a nevznikali uvnitř pazvuky, tapec to rozhodně neuzavře :bojim apak hraje celá plocha tapecu ne jen repro :roker

Odesláno

upozornuji, ze necekam v aute poslech srovnatelny s koncertni sini :D vzhledem k prostorovym moznostem, okolnimu hluku a zpusobu uziti auta je to fyzikalni a ekonomicky nesmysl a Mozarta si radeji vychutnam v klidu doma na kvalitni hifi, hezky v kresle se sklenkou neceho dobreho a doutnickem :D...

od vymeny jsem cekal mirne zlepseni, coz se celkem potvrdilo i pri stavajici montazi. dost pomohlo i presunuti vysek z polohy dole u nohou nahoru k zrcatku.

rezat si do plastu na S16 _opravdu_ kvuli lepsimu poslechu nebudu. trvam na seriovem (nebo do serie vratnem) provedeni :D ze stejneho duvodu dozadu nepujdou Blue 69, protoze bych musel rezat plato, kde jsou ted 16cm a jsou navic pretazene potahem, ktery je v celku, takze nejsou videt... jedine, ze bych nekde dostal druhe plato :D

proti vytlumeni nic nemam, krome toho ze se mi do toho nechce momentalne investovat penize ani cas, navic je venku zima. je to totiz uprava, ktera se da odstranit, takze mi nevadi :)

stejne uz tam kus tapajomatu je, brani padajici vode tect do repro...

<rejp> ani malinké říznutí? :aut:D:D:D

no potěš koště, pokud tlumení neodpadne samo pro špatné očištění a odmaštění, nechtěl bych ho rvát dolu :bojim to je snad lepší koupit nové dveře :roker

zkus vyfotit ten plastovej bazmecht, třeba by stalo ríznout jen do spodku :mrk

Odesláno

ani malinke riznuti, rejpale :D leda by se mi pripletla pod nuz neci ruka :D tudiz to nema ani cenu fotit...

ted jsem byl v praci a v garazich jsem dodelal druhe dvere, zkoumal jsem to trosku detailneji... ono je tam z plastu neco takovyho, jako mas ty z MDF ci ceho :)

akorat je to trosku mensi, nez to repro... takze misto, aby dosedlo na okraj, opira se kosem. ale neni to tak hrozny, je tam asi 1cm a ta fuka pod plastem tam je originalne, takze neni co resit...

jen casem necham nekde udelat krouzky pod repro a je to...

ja nerikam, ze to tlumeni z toho budu sundavat, jen ze mi tam tolik nevadi... a hlavne, ja jsem nerekl, ze ho tam budu davat!!!! tak snadno me nepresvedcis, to jeste par srazu potrva :D:aut

v Brne ti to ukazu v realu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...