matvejson Odesláno 11. květen 2017 Odesláno 11. květen 2017 Ahoj priatelia, mal som prasknuty intercooler a aby som mozno niekomu z vas trochu pomohol nafotl som co-to a napisem k tomu popisok. Na zaciatok - menil som na aute p807, r. v. 2006, 2,0hdi, 100kW. Pri objednavani noveho som nedal pozor a prisiel mi novy kus s priemermi vyvodov 60 a 50mm. Ja som potreboval 60mm na oboch rurach, takze som reklamoval a cakal na novy spravny kus. Pri zhadzovani stareho je treba odskrutkovat elektroniku s niecim (nedocital som sa ze co je v nej schovane) ktora je nad chladicom ukotvena dvomi torx skrutkami, odpojit cidlo na ventilatore, uvolnit kablik cidla z ukontvenia za chladicom a obe tieto vecicky dat bokom. Potom uvolnit svorky - srobovakom alebo klucom - ja som pouzil orech c. 8 - rovnake som mal al hore aj dole. Nasledne kedze som mal zapecenu vrchnu hadicu, srobovakom som kusok z nej nadvihol ako islo, strekol tam trochu wd-cka a po chvilke sa hadica uvolnila. Zhodil som obe hadice zo stareho intercooleru a prislo na samotne vybratie stareho telesa. Srobovak som strcil do vrchneho uchytu, trochu zapacil a vytiahol som ho v smere dovnutra do motoroveho priestoru. Potom stacilo ho uz len vytiahnut von. Nasledne som vycistil volny priestor aj okolity od oleja a vlozil dnu novy kus. Pri vkladani sa vlastne postupuje opacne ako smerom von;-). Po zalozeni noveho si dajte pozor na pevne uchytenie hadic objimkami - ja som spodnu slabo utiahol a cestou domov mi skoro spadla - drzala uz len na kusku, tak som doma musel zas pod auto a utiahnut svorku pevnejsie - hadam tam uz bude na sto rokov;-). A je hotovo - idem este doplnit o foto a hadam to niekomu pomoze. Nech vam sluzia autobusy priatelia! Citovat
MP Odesláno 16. prosinec 2020 Odesláno 16. prosinec 2020 (upraveno) Dík za návod Teď po ránu jsem se na to vrhl. Práce na čtvrt hodiny. U mojeho 2.0 HDi / 100 kW / 2011 není horní připojení hadice řešeno šroubovací sponou ale takovým nějakým jednoduchým zacvakávacím spojem - odjistíš pojistku a vysuneš. Při zpětné montáži jen nasuneš a zacvakne se to. Upraveno 16. prosinec 2020 uživatelem MP Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.