Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj priatelia, mal som prasknuty intercooler a aby som mozno niekomu z vas trochu pomohol nafotl som co-to a napisem k tomu popisok. Na zaciatok - menil som na aute p807, r. v. 2006, 2,0hdi, 100kW.

Pri objednavani noveho som nedal pozor a prisiel mi novy kus s priemermi vyvodov 60 a 50mm. Ja som potreboval 60mm na oboch rurach, takze som reklamoval a cakal na novy spravny kus. Pri zhadzovani stareho je treba odskrutkovat elektroniku s niecim (nedocital som sa ze co je v nej schovane) ktora je nad chladicom ukotvena dvomi torx skrutkami, odpojit cidlo na ventilatore, uvolnit kablik cidla z ukontvenia za chladicom a obe tieto vecicky dat bokom. Potom uvolnit svorky - srobovakom alebo klucom - ja som pouzil orech c. 8 - rovnake som mal al hore aj dole. Nasledne kedze som mal zapecenu vrchnu hadicu, srobovakom som kusok z nej nadvihol ako islo, strekol tam trochu wd-cka a po chvilke sa hadica uvolnila. Zhodil som obe hadice zo stareho intercooleru a prislo na samotne vybratie stareho telesa. Srobovak som strcil do vrchneho uchytu, trochu zapacil a vytiahol som ho v smere dovnutra do motoroveho priestoru. Potom stacilo ho uz len vytiahnut von. Nasledne som vycistil volny priestor aj okolity od oleja a vlozil dnu novy kus. Pri vkladani sa vlastne postupuje opacne ako smerom von;-). Po zalozeni noveho si dajte pozor na pevne uchytenie hadic objimkami - ja som spodnu slabo utiahol a cestou domov mi skoro spadla - drzala uz len na kusku, tak som doma musel zas pod auto a utiahnut svorku pevnejsie - hadam tam uz bude na sto rokov;-).

A je hotovo - idem este doplnit o foto a hadam to niekomu pomoze. Nech vam sluzia autobusy priatelia!

IMG_20170511_091503.jpg

IMG_20170511_091525.jpg

IMG_20170511_091530.jpg

IMG_20170511_091632.jpg

IMG_20170511_091639.jpg

IMG_20170511_092108.jpg

IMG_20170511_092112.jpg

IMG_20170511_092347.jpg

IMG_20170511_092414.jpg

• O 3 roky později...
Odesláno (upraveno)

Dík za návod 👍

Teď po ránu jsem se na to vrhl. Práce na čtvrt hodiny. 

U mojeho 2.0 HDi / 100 kW / 2011 není horní připojení hadice řešeno šroubovací sponou ale takovým nějakým jednoduchým zacvakávacím spojem - odjistíš pojistku a vysuneš. Při zpětné montáži jen nasuneš a zacvakne se to.

IMG-20201216-WA0002.jpeg

Upraveno uživatelem MP

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...