martin.holub Odesláno 31. srpen 2016 Odesláno 31. srpen 2016 Ahoj, už jsem to tu zkoušel řešit, ale založím nové vlákno, aby se to vyřešilo pořádně ... Takže - koupili jsme 206+ (1,4 HDI) a po pár dnech se rozsvítila kontrolka diagnostiky, a v servisu, kde mi to připíchli na diagnostiku, mi borec řekl, že je zapsána chyba "tlaku sání" nebo něco v tom smyslu. Pak mi na noťasu ukazoval při nastartovaném motoru , že tlak se pohybuje kolem 1006 - 1020 mbar ( nějaké takové hodnoty tam byly ). Chybu vymazal, asi den to vydrželo a kontrolka se rozsvítila znovu. Přitom auto jede normálně, nepozoruji žádný problém, táhne normálně ( pokud se o 50kW dá říct že táhne - těžko se to posuzuje když normálně jezdím v Octávce 103 kW ). Možná na to může mít vliv to, že nemám správné sací potrubí a sací držák ale jen nějaký zbytek sacího potrubí bez držáku - viz,. foto v příloze. Takže první dotaz - dá se ta chyba vymazat a nastavit ten parametr tlaku tak, aby se to nerozsvěcelo při sebemenší odchylce ? A druhý dotaz : když si koupím tuto diagnostiku : ( http://www.aliexpress.com/item/Elm327-Bluetooth-OBDII-Professional-Diagnostic-Tool-OBD2-ELM327-Bluetooth-Car-Diagnostic-Scanner-Works-On-Android/1619446097.html?s=p ) , budu moct číst chyby řídící jednotky a mazat je, nebo dokonce nastavovat parametry? Omlouvám se, jestli se ptám "kostrbatě" jsem v tom trošku začátečník Citovat
martin.holub Odesláno 31. srpen 2016 Autor Odesláno 31. srpen 2016 a co tato diagnostika ? myslíte že mi bude fungovat na 206+ tak jak píšou v popisu ??? http://aukro.cz/show_item.php?item=5934590601&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=&utm_campaign=Google Shopping | GMC Citovat
ferinko2 Odesláno 31. srpen 2016 Odesláno 31. srpen 2016 (upraveno) Kúp si čínsky klon LEXIA to je na peugeoty. A chybu treba opraviť nie len mazať.Možno máš len vyskočenú alebo deravú hadičku od potrubia sania k snímaču tlaku.alebo od ventilu regulácie k podtlakovej baňke na turbe. Auto ti síce jazdí "normálne" ale ako hladký diesel , bez turba Upraveno 31. srpen 2016 uživatelem ferinko2 Citovat
martin.holub Odesláno 31. srpen 2016 Autor Odesláno 31. srpen 2016 Před hodinou, ferinko2 napsal: Kúp si čínsky klon LEXIA to je na peugeoty. A chybu treba opraviť nie len mazať.Možno máš len vyskočenú alebo deravú hadičku od potrubia sania k snímaču tlaku.alebo od ventilu regulácie k podtlakovej baňke na turbe. Auto ti síce jazdí "normálne" ale ako hladký diesel , bez turba Poradil bys mi, kde hadičky najít a zkontrolovat ? pro dopnění - po vymazání chyby auto ujelo cca 10 km, než chyba vyskočila znovu - takže ne hned po nastartování. Citovat
ferinko2 Odesláno 31. srpen 2016 Odesláno 31. srpen 2016 (upraveno) Páči sa Upraveno 31. srpen 2016 uživatelem ferinko2 Citovat
martin.holub Odesláno 31. srpen 2016 Autor Odesláno 31. srpen 2016 no perfektní, díky moc ferinko2 - teď už jen to fyzicky najít na motoru Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.