Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, už jsem to tu zkoušel řešit, ale založím nové vlákno, aby se to vyřešilo pořádně ...

Takže - koupili jsme 206+ (1,4 HDI) a po pár dnech se rozsvítila kontrolka diagnostiky, a v servisu, kde mi to připíchli na diagnostiku, mi borec řekl, že je zapsána chyba "tlaku sání" nebo něco v tom smyslu. Pak mi na noťasu ukazoval při nastartovaném motoru , že tlak se pohybuje kolem 1006 - 1020 mbar ( nějaké takové hodnoty tam byly ). Chybu vymazal, asi den to vydrželo a kontrolka se rozsvítila znovu. Přitom auto jede normálně, nepozoruji žádný problém, táhne normálně ( pokud se o 50kW dá říct že táhne :) - těžko se to posuzuje když normálně jezdím v Octávce 103 kW ). Možná na to může mít vliv to, že nemám správné sací potrubí a sací držák ale jen nějaký zbytek sacího potrubí bez držáku - viz,. foto v příloze.

Takže první dotaz - dá se ta chyba vymazat a nastavit ten parametr tlaku tak, aby se to nerozsvěcelo při sebemenší odchylce ? 

A druhý dotaz :  když si koupím tuto diagnostiku : ( http://www.aliexpress.com/item/Elm327-Bluetooth-OBDII-Professional-Diagnostic-Tool-OBD2-ELM327-Bluetooth-Car-Diagnostic-Scanner-Works-On-Android/1619446097.html?s=p ) , budu moct číst chyby řídící jednotky a mazat je, nebo dokonce nastavovat parametry?  Omlouvám se, jestli se ptám "kostrbatě" jsem v tom trošku začátečník :) 

02.jpg.4f8fa2e2d027c10c3b76b2677c2657ab.jpg

sani.jpg.ba6175c9d6a98a321787da37942ce62c.jpg

Odesláno (upraveno)

Kúp si čínsky klon LEXIA to je na peugeoty. 

A chybu treba opraviť nie len mazať.Možno máš len vyskočenú alebo deravú hadičku od potrubia sania k snímaču tlaku.alebo od ventilu regulácie k podtlakovej baňke na turbe.

Auto ti síce jazdí "normálne" ale ako hladký diesel , bez turba

Upraveno uživatelem ferinko2
Odesláno
Před hodinou, ferinko2 napsal:

Kúp si čínsky klon LEXIA to je na peugeoty. 

A chybu treba opraviť nie len mazať.Možno máš len vyskočenú alebo deravú hadičku od potrubia sania k snímaču tlaku.alebo od ventilu regulácie k podtlakovej baňke na turbe.

Auto ti síce jazdí "normálne" ale ako hladký diesel , bez turba

Poradil bys mi, kde hadičky najít a zkontrolovat ?   pro dopnění - po vymazání chyby auto ujelo cca 10 km, než chyba vyskočila znovu - takže ne hned po nastartování. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...