Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

chci vás požádat o radu, jelikož nevím, co dál dělat :-(

Mám 406ku, r.v. 2001 (nový model) s motorem 2,0 HDi 66/90 a z motoru se ozývají dost divné zvuky...

Nedávno se mi stalo, že se mi za jízdy zasekl posilovač řízení (naštěstí v malé rychlosti), tak jsem s kamarádem, jako příčinu stanovil špatné servo - koupil jsem jiné, vyměnili jsme ho ale problém se opakoval - poté si kamarád všiml, že se zastavuje celý klínový řemen (jednou za čas na chvilku).. Pod alternátorem na krytu motoru byly vidět ocelové pilinky... Alternátor.. Koupil jsem v Kelly nový, vyměnili jsme jej, ale problém furt trval.. No, a pak jsme přišli na to, že je vadná hlavní velká řemenice na klikovce.. Takže jsem koupil řemenici a vyměnil ji.. Tím se problém vyřešil, pazvuk ustal a já měl radost, že je to OK. Do dneška. Na volnoběh mi občas, třeba když čekám na semaforech, nebo v koloně, auto škubne, a kolísají otáčky na volnoběh.. V kabině slyším jakési "hučení", které reaguje na přidání plynu - to potom ustane. Když otevřu kapotu motoru, slyším takovou, jakoby "pumpu", jak se hodně točí.. v pravidelných intervalech utichne a zase se to ozve..  A když vypnu motor, na doběhu slyším jakoby šustění, "cvrčka"... Jsem z toho poměrně zoufalý.. Poslední oprava, která zahrnovala řemenici, napínací a vodící kladku + nový klínový řemen byla celkem nákladná - cca 6500,-Kč vč. práce - a já nevím, co může být tohle a zda stojí ještě za to do toho auta cpát peníze :-(

Nesetkal jste se, prosím, někdo s tímto problémem, resp. problémy? Je to už kritická závada?

Díky moc za každý nápad.

Vojta

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...