Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám nasku od Synolgy DS214 osazenou dvoumi 3T disky WD redline

problém je ten že data které na ní mám mají cca 800 giga a naska hlásí využito 2,4Terabytů

kde je problém, když všechny "koše" jsou vysypány? Co zabírá toto nesmyslné místo? O zálohu v podobě "různých verzí" téhož souboru nestojím, stačí mi "rozkopírování" na dva disky (raid1)? Poradíte jak odstranit duplicitní data a hlavně kde?

Odesláno

Ahoj... Já mám DS414, osazenou 4x6T. Na začátku jsem s tím kapku zápasil, ale nakonec se povedlo. No... to Ti moc nepomůže...

Není těch 2,4T myšleno že to je oddíl? Side i to mi přijde málo... ale...

Odesláno

tak jsem si na to přišel sám.... Ten problém se jmenuje balíček Cloud Station sloužící pro zálohu adresáře z PC do NASky....

už je pryč, místa na nasce přehrčel a jdu zkoušet Cobian Backup

Odesláno

Edisone, jde o raid1 kde v nasce jsou dva disky... takže (a to vím, že víš ;) ) nakopíruji 100 giga a zabere to 100 giga na obou discích (zrcadlí se to)

ty dva 3T disky se netváří jako výsledná kapacita 6T ale furt jen jako 3T

Prostě pro zjednodušení jsem si koupil jeden 3T disk, který má v sobě zálohu :D - ty dva disky se jeví jako jeden oddíl

Spíše mě štve, že než jsem přišel na problém v jejich synology aplikaci jménem Cloud station, smazal jsme něco ze své sbírky filmů. Sicw šlo o filmy, které jsem neviděl možnbá 5-6 let, ale byly výjimečné :D

Odesláno

Tak to je jasný, že oba víme, co je raid 1. Jen si nejsem jist celkovým výsledkem, kterýžto nemusí být 3TB, ale o kapku míň... Větší úbytky jsou na vyšších raidech, ale to taky víš. Proto mě napadlo, jestli ten údaj 2,4TB není z fyzickýho prostoru jako využitelný pro data, tedy partejšna. Tedy mě šlo o dotaz, z jaký úrovně je to pohled na prostor.

No, vyřešils to. Já to mám v nějakym děsnym raidu s dvojitou ochranou. Ale narval jsem tam to onejvětší, co jde. Co mě překvapilo, že jsem nedostal deklarovaných 20TB, ale jen 16. No.. taky jsem to zkoumal... a našel jsem, že problém je samozřejmě v tom, že partejšna nemůže být větší.. Tak jsem to musel celý zrušit a udělat obráceně. Nejdřív spočítat zbytek a pak udělat ten velkej. Na malej cpu systém a apky a na velkej data. A je to v poho. Jinak cloudy nepoužívám. Spíš jen mediaserver, FTP a sdílený disk. Jsem na to sám, tak se ani se správou účtů prát nemusím. Spíš nějak bádám nad přístupem zvenčí.. musím to nějak natabulkovat v routeru..., nebo tunel.. nebo nějak jednoduše...

Další věc, co by mě zajímalo a zatím jsem na to nepřišel... je putty server.

No... ale zase tak moc se tím obecně nezabývám... na to prostě jaksi nezbývá čas...

Odesláno

Já mám Syno DS413 4x 2TB RED, Hybrid Raid SHR, Kapacita 5.36 TB Tolerance 1 vadného disku, 1 disk je otisk sektorů 3 disků.

Používám taky Cloud station a nežere místo sám, musí být někde v nastavení vyčleněno místo pro Aplikaci nebo usera co má přístup k balíčku

Edisone pro přistup na nastavení nebo na přístup FTP ?

- na nastavení pro přístup přes web z jiné sítě nutno povolit v routeru port 5000 a taky se tak přihlasit ext IP:5000

- nutno mít u providera připlaceno pevnou IP adresu, jinak budeš mit problem se tam dostat

- pro přístup na ftp musíš v routeru povolit port 21 a musíš mít pevnou vnitřní IP adresu pro syno ve vnitřní síti. taky nastavit v routeru

Odesláno

Jak na stránku na nastavení tak na FTP mi to chodí. Dokonce i bez pevné IP. To si nějak DSko udržuje samo. Krásně mi ichoděj majly kdy se spojení ztratí a kdy obnoví (velmi zřídka). No... je pár dalších služeb, který by se mi líbily, jsou na dalších portech, ale ty se mi už nějak řádně zprovoznit nedaří. Ale to bude spíš problém na routeru - jestli udělat pořádně NAT, nebo tak něco... Ale jak jsem psal.. jsem línej... ;-) Jinak všechna pevná zařízení ve vnitřní síti dostávaj pevnou IP. Na to důsledně dám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...