gerrald Odesláno 25. srpen 2015 Odesláno 25. srpen 2015 (upraveno) Poslední dobou se mi stává, že za určitých jízdních režimů ( delší doba se setrvalými otáčkami, delší brzdění motorem a pod) po přidání plynu ať jemně nebo na cihlu zadrnčí nebo zaklepou ventily, nejlépe to vystihuje zvuk prastaré multikáry. Při jízdě po okreskách kde často měním rychlost a otáčky se to nestává. Po dotazu v servisu řekli že by to mohla být decelerace a že si to řidič za určitých podmínek způsobí sám. Na dia jsem to ještě nedával, budu jí mít až v neděli. Zajímá mne na co se u dia zaměřit a jak odstranit "multikáru" tzn. nastavit motor, pokud to jde přes dia. Samozřejmě jsem zkoušel i měnit čerpací stanice, kdyby byl problém v naftě, ale to se bohužel nepotvrdilo. Motor 2.0HDI, 103kW, r.v.2011 najeto 107 tis. km Upraveno 25. srpen 2015 uživatelem gerrald Citovat
skuci Odesláno 25. srpen 2015 Odesláno 25. srpen 2015 já ti pamatuju že ten zvuk to dělalo třeba na 3ti rychlostí stupeň, otáčky kolem 2000 delší dobu a pak přidání tak to dělalo a bylo mi řečeno člověkem mimo servis který se zabývá opravou Peugeotů, že je to nějaká součástka, která je tam dělaná kvůli spotřebě a že je to normální, já jsem to teda pozoroval prakticky hned od začátku co jsem auto měl Citovat
gerrald Odesláno 26. srpen 2015 Autor Odesláno 26. srpen 2015 Tak to bude podle dia EGR ventil. Zkoušel ho někdo vyčistit Wynn´s Diesel EGR 3, stříká se přes sání v krátkých dávkách, nebo radši rovnou vyměnit? Citovat
Milhaus65 Odesláno 26. srpen 2015 Odesláno 26. srpen 2015 (upraveno) Kdyby byl chycený EGR tak se rozsvítí kontrolka diagnostiky, asi to ztratí výkon a při zhasnutí motoru ten zvuk uslyšiš taky jak se EGR zaklepává-čístí. Neslyšel jsem ten zvuk, ale naftové motory Euro5 a 6 , při brždění motorem můžou vydávat klepavý zvuk - kalibrují se vstřiky. A jestli je ten EGR opravdu KO, tak neztracej čas čištěním, nemá to smysl. Většinou je zadřený. Upraveno 26. srpen 2015 uživatelem Milhaus65 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.