ArmyDOG Odesláno 22. červenec 2015 Odesláno 22. červenec 2015 Ahoj, potřeboval bych pomoc s přehříváním vozidla peugeot 206 1,4 benzín 2004. Popis závady: Při pomalé jízdě resp ve městě / v koloně se teplota z 90°C vzroste na maximum STOP -> nerozjede se sahara Analýza: Vyměnil jsem termostat ( původní měl shrnuté těsnění)-> termostat funguje Vyměnil jsem spálenou pojistku zelenou 15 v motorovém prostoru ( ta ovládá saharu ??) Při spuštění klimatizace se sahara rozjede v určitém intervalu. (Tak to asi má být ne?) Čidlo teploty kapaliny jsem vymontoval a "očistil". Při masivním přehřátí se sahara spustí, ale teplota neklesá. Obdobný problém jsem našel na youtoube.com https://www.youtube.com/watch?v=Mo6wJYejW4I&feature=youtu.be Otázky: 1. Kde mám hledat zádrhel? 2. Má sahara 3 stupně rychlosti a v jakých °C se spouští? 3. Jaká pojistka ovlivňuje saharu a celé chlazení? 4. našel jsem 2 relé na saharé co konkrétně spouštějí? ->Jak otestovat jejich funkčnost? 5. Neměli by jste dílenskou příručku / elektické schéma apod. ? 6. Má chladící soustava nějaký chytrý vypouštěcí šroub? jak ji vypouštíte ? Já oddělám nejspodnější,nejtlustější hadici z chladiče. 7. Jak otestoval 2 odpory, kterou jsou v příloze pod číslem 5? Podpůdrná oprava: po 11 letech užívání vozidla jsem se rozhodl vyčistit chladící soustavu za pomocí kyseliny citronové viz..: http://cykpro.sweb.cz/101.pdf DOPORUČILI BY JSTE TO? POPROSÍM, ABY JSTE NAPSALI NA KTEROU OTÁZKU ODPOVÍDÁTE, AŤ V TOM NENÍ ZMATEK. DĚKUJI ZA VAŠI POMOC. Citovat
ArmyDOG Odesláno 27. červenec 2015 Autor Odesláno 27. červenec 2015 (upraveno) Byl jsem na diagnostice (tímto bych chtěl poděkovat Jan Novotný) a bylo zjištěno nefunkční "bitron", který spouští 1. rychlost, která se spíná při 92°C. ->Takže se sepne až 2. rychlost při 98°C. Při které letí rafička až do červeného políčka a následně jde zase na 90°C. Upraveno 29. červenec 2015 uživatelem ArmyDOG Citovat
ArmyDOG Odesláno 29. červenec 2015 Autor Odesláno 29. červenec 2015 (upraveno) Takže při sledování jsem došel k závěru: Obě relé fungují. Chyba je v tom, že 1. rychlost sepíná v 98°C stejně jako 2. rychlost. Je zajímavé, že na diagnostice se dostane teplota na 98°C a výš nejde ačkoliv rafička na palubovce vylítne do červeného pole.. Kua co s tím? Upraveno 29. červenec 2015 uživatelem ArmyDOG Citovat
lordmar Odesláno 30. červenec 2015 Odesláno 30. červenec 2015 Zkus vyměnit spínač na sahaře - chladiči. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.