Přejít na obsah

mboban

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

mboban's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Ten snímač jsem měnil vloni v létě a od té doby mám klid. Teď ještě když jsem četl příspěvek od Adraje, tak jsem si vzpoměl, že mě to začalo dělat vloni na jaře když jsem měnil prostřední část výfuku.
  2. No někde tady na fóru jsem našel návod. Zapnout klíček zapalování, pak smáčknout dlouhé tlačítko, pak krátké tlačítko, vypnout zapalování a po 5 sek. by to mělo fungovat. To jsem zkoušel i několikrát a nic. Nevím si s tím rady. A přitom jsem fakt jen vyměnil baterku v ovladači. Před tím to šlo a po tom už ne. Asi mě zbývá jen servis Peugeot. Kdyby jste měli někdo ještě nějakou radu byl bych rád.
  3. Ahoj, já jsem právě měnil baterku sám doma a od té doby mě dálkáč nechodí. Nevíte čím by to mohlo být?
  4. Koukám že diskuze na toto téma je neutuchající. Ani mě se tato závada nevyhnula a tak se s Vámi podělím se zkušenostmi. Mám 2l benzín a závada se projevovala stejně jak tady všichni popisují. Volnoběžné otáčky kolísají, při dojíždění při vyřazené rychlosti motor chcípnul. Po pročtení tohoto fóra jsem zkoušel všechno možné a nic nepomohlo. Pak jsem se jednou zase vrtal v motoru a zjistil jsem zpuchřelou a děravou hadičku ke snímači podtlaku. Vyměnil jsem ji a chod motoru se zlepšil ale stále to nebylo ono. Tak jsem koupil nový snímač a ejhle! :superZávada zmizela a od té doby motor chodí jak hodinky. To je moje zkušenost. Tak to zkuste. Nový snímač mě stál myslím asi 800Kč. Ten snímač je taková malá černá krabička přidělaná zespoda na kastli pod předním sklem. Vede k ní hadička od karbece. [upravil dne 17.2.2011 10:56 mboban] [upravil dne 17.2.2011 10:57 mboban] [upravil dne 17.2.2011 11:22 mboban]
  5. Aha, tak se omlouvám. Ale to asi není podstatný. Hlavní je to, že jsem vyřešil zde diskutovaný problém výměnou podtlakového čidla. Teda doufám. Je to už dva měsíce a motor šlape bez problémů.
  6. Posílám obrázek motoru. Je tam šipkama ukázána ta hadička i snímač podtlaku. Ten jsem vyměnil a problémy přestaly. [upravil dne 11.5.2010 mboban] [upravil dne 11.5.2010 mboban]
  7. No já teda mám normální 2litr benzin 8ventil.A ten má normální karburátor. Aspoň mě to tak připadá. Moc tomu nerozumím.
  8. To né. Tahle vede od karburátoru pod čelní sklo. Je dlouhá asi 40cm. Já jsem ji měl naprasklou u toho čidla a bralo to falešný vzduch.
  9. Takže přidám taky moje zkušenosti.Třeba někomu pomůžou.Mám 806 2litr benzin již třetí rok. Minulý rok po výměně středního dílu výfuku začaly problémy zde popisované. Vše jsem kontroloval, přemýšlel selským rozumem, experimentoval.. Letos v lednu jsem usoudil, že to dělá snímač podtlaku. Přišel jsem na to tak, že když jsem experimentoval s přívodní hadičkou k tomuto snímači, tak problémy přestaly. Takže jsem rozbil prasátko a koupil nový asi za 1700Kč. Vyměnil, vypojil baterku asi na půl hodiny(kvůli restartu řídící jednotky), nastartoval a od té doby potíže přestaly.. Takže zkuste se soustředit na tento snímač. Je umístěn zespoda pod předním sklem a vede k němu hadička od karburátoru. Taky doporučuji tuto hadičku vyměnit. Může být prasklá a pak to hází hausnumera do řídící jednotky. Já jsem ji měl taky prasklou.
  10. mboban

    zhasnuti motoru

    Tady vala ma 1,9 TD a ne benzin.....teda este sem nevidel diesel s karburatorem. Inac mne chcipala moja 309, prisaval vzduch do palivovej sustavy. Soráč, přehlédl jsem to. Jen mě to připomělo podobnou závadu u mého benzíňáku.
  11. mboban

    Fotky vašich mazlíků

    No od září 2008 to asi nebude . Soráč, jasně že září 2007!!!!!!!
  12. mboban

    Fotky vašich mazlíků

    No od září 2008 to asi nebude .
  13. mboban

    zhasnuti motoru

    Mohlo by to dělat čidlo váhy vzduchu. Mě se stávalo, že motor při volnoběhu dost měnil otáčky a někdy taky skoro zhasl. Taky to při akceleraci škubalo.Na radu kámoše, že by to mohlo dělat to čidlo jsem pátral a opravdu. To čidlo je umístěno asi uprostřed nad motorem na karosérii. Od toho vede černá hadička ke karburátoru. A zřejmě tím jak se motor klepe a čidlo je napevno,napraskla hadička u čidla. Tím čidlo nasávalo falešný vzduch. Stačilo jen hadičku zkrátit a znovu nasadit.. Je to evidentně konstrukčí vada a mohlo by to dělat u více aut, možná i v tvém případě.
  14. mboban

    Fotky vašich mazlíků

    Tak já se taky přidám. Miláška mám od září 2008. Je to Peugeot 806, 2,0l benzin. Naprostá spokojenost. Před týdnem jsme se vrátili z lyžovačky z Itálie. 5 dospělých lidí, plná lyžařská výzbroj, Výbava a jídlo na týden. Vzadu dvě ředy sedadel, perfektní cestování. S rakví spotřeba 9,5l/100km.
×
×
  • Vytvořit...