Přejít na obsah

drejkou

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

O uživateli drejkou

  • Datum narození 19. listopad

Věci klubové

  • Auto
    Škoda

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Teplice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

drejkou's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. drejkou

    Problém s Fabia 1 HTP 12V

    Ahoj, našel jsem velmi dobré reference na Kasl Motorservis ,ale bohužel tam nikdo za 14 dnů nereaguje, nakonec mi asi nezbude nic jiného než to opravdu vézt 350km na Moravu, achjo. Nebo někdo znáte nějaký opravdu dobrý servis, kde bych měl jistotu kvality?
  2. drejkou

    Problém s Fabia 1 HTP 12V

    Ahoj, další testy už dělat nebudu, s tou vodou je to jasné a jsou to jen trošky, které by asi těžko lítali z válce tak abych to viděl. Už je to jen o tom kde to nechám udělat. Podle p. Dvořáka lze "beztrestně" nechat vyměnit jen rozvody, a jak má jít dolů hlava z jakéhokoliv důvodu tak už prý hrozí velké riziko, že když se jen repasuje hlava potom budu řešit kroužky, olej atd. Údajně motor oficiálně ani nejde "rozpůlit" jinak se zkroutí blok. Jiní mechanici zase tvrdí že je to blbost a vždy u HTP dělají jen repas hlavy. Já chci předejít dalším komplikacím. "Nejlepší" rady od různých automechaniků abych autu pořádně nakládal aby se vypálil karbon a já blbec to rok dělal a motor asi jen trpěl. To auto mám dost zachovalé a proto do opravy chci ještě investovat, jinak bych to samozřejmě dal pryč. Brácha má nalítáno minimálně 140tis.(šlo to z áček) a kromě celkově horšího stavu mu motor jede jedna báseň bez poruchy. Spíš mi jde o to jak byste ostatní v mé situaci postupovali, jestli komplet GO nebo jen hlavu? Kolik by teda měla cca. stát oprava zahrnující výměnu komplet rozvodů a repas hlavy se zkouškou tlakováním atd. v solidním neznačkovém servisu? Díky
  3. drejkou

    Problém s Fabia 1 HTP 12V

    Víčka jsem již zkoušel prohodit dříve (brácha mě za to miluje :D jak se mu v tom pořád vrtám), tím to není, ale už to vypadá že jsem si to tlakování potvrdil. Zkouším teď jezdit s trochu povoleným víčkem na expanzce jen tak aby voda neprskala ven a ucházel tlak, a po jízdě nejsou tvrdší hadice a hlavně při dalším startu není ten problém, ale zatím jsem to zkoušel jen po kratších trasách a jistotu budu mít až zítra. Jestli se mi potvrdí moje teorie že tlak v okruhu po jízdě natlačí trochu vody do válce a proto potom po dalším startu chvíli špatně pálí tak jak dlouho s tím můžu nouzově jezdit bez nějakých vážných následků? A jaká je pravděpodobnost že to už neodnesli kroužky? Můj místní servis by dělal jen hlavu a rozvody a údajně mám počítat s cca 20tis. Kč, no a na moravě ve vyškově nějaký pan Dvořák za cca 25tis. dělá kompletní GO právě těchto motorů. Můj nejlepší kamarád pracuje jako automechanik v Peugeotu, ale tam bych se za servis nedoplatil a sám nyní řeší jiné problémy a garáž kde to udělat nemá. A on mi pořád vymlouvá kompletní GO, že prej když mám i po těch 16ti letech najeto jen 60tis. Km a celou dobu měním olej max po 9tis.KM a ještě k tomu pouze kvalitní tak by sám na svém autě nenechal rozdělat celý motor a měnit kde co i přes malý finanční rozdíl. Jaký je váš názor , mám nechat odvézt na moravu a nebo tady nechat udělat jen ten vršek? Díky moc
  4. drejkou

    Problém s Fabia 1 HTP 12V

    Máme v rodině ještě jednu úplně stejnou rok i kod motoru a ta má hadice o dost měkčí a přijde mi že na ní i dříve otevírá termostat, tak mě napadá jestli to že můj termostat otevírá později nezpůsobuje to větší tlakování. Kdyby ten tester na co2 nestál takovou raketu tak ho koupím, v zahraničí mají v přepočtu za pár stovek takový jednoduchý, ale u nás je to tak kolem 1600kč, už tak jsem do toho za poslední rok nasypal x tisíc zbytečně. Kdybych to neměl jinak jako nové dal bych to pryč ale je mi to líto.
  5. drejkou

    Problém s Fabia 1 HTP 12V

    Kontroloval jsem co se dalo, vstřiky jsem vyloučil tím že jsem je proházel a stejně to vynechává stále na 1.válci. Dnes jsem ještě na radu jednoho mechanika vyměnil palivový filtr místo 3barového na 4barový, také bez úspěchu. Už jsem si téměř jistý že to bude těsnění hlavy nebo něco takového, protože vždy po delší jízdě mi to natlakuje hadice a asi potom po jízdě zateče do válce trochu vody která potom po startu způsobuje ty výpadky hoření. Na Vagu není jinak zapsaná žádná chyba, zkoušel jsem základní nastavení všeho možného, jako lambdy, kat atd, vše proběhlo OK. Ještě jsem si všiml že někde z té strany jak je PCV ventil slyším syčení, ale nevím odkud přesně to jde, možná falešný vzduch, Když jsem PCV odpojil byl zablemtaný od oleje až u sání a to je nový tak nevím jestli je normální aby to potom ten olejový výpar nasávalo do válců? Jeden mechanik mi nabízí kompletní GO motoru jen o trochu dráž než jiný chce jen za hlavu a rozvody, ale dostal bych repasovanou hlavu po někom jiném že prej to tak dělá z časových důvodů, a toho se trochu obávám abych nedostal hlavu z motoru co má nalítáno třeba 200tis. Jenže prej i kdyby to bylo jen těsnění musí se udělat komplet motor? Zapoměl jsem napsat že mi ještě jedem servis dělal nějaký test na únik co2 do chlazení a bylo to údajně pozitivní, nějaká kapalina v nádobce prý změnila barvu, ale nebyl jsem u toho a nevím jak moc je ten test průkazný? Zkoušel jsem rok jezdit na různá premiová paliva a poslední měsíc jsem i sám přidával aditiva, bez rozdílu. Díky za názory.
  6. drejkou

    Problém s Fabia 1 HTP 12V

    To bylo vždy jen chvilku, jinak dnes jsem udělal další pokus: odpojil jsem od expanzky vrchní hadičku a zaslepil ji, místo ní jsem na expanzku napojil další hadici a její druhý konec jsem ponořil do pet lahve s vodou. Někde jsem četl že se tak pozná jestli opravdu tlakuje motor do okruhu. Nastartoval jsem teplý motor a zatížil pedál aby točil kolem 4 tis. otáček, ze začátku nešli žádné bubliny a zřejmě když otevřel termostat to začalo bublat v té láhvi, ale zase po chvíli to bublat úplně přestalo a tak pořád dokola. V tu dobu když to nebublalo a uvolnil se pedál tak to vždy na chvilku zabublalo. To už mi pomáhal brácha na pedálu. Mohu z toho něco vyvozovat nebo je to normální jev a nebo jasné těsnění hlavy?
  7. drejkou

    Problém s Fabia 1 HTP 12V

    Točilo se odhadem podobný počet otáček na všech válcích, ale kolik nevím, jen jsem čekal až se hodnota ustálí, ono se má točit jen určitý počet otáček? Na youtube nějaký technik pod nickem ročník68 měřil taky HTP a postupoval jsem podobně.
  8. drejkou

    Problém s Fabia 1 HTP 12V

    Vymontoval jsem všechny svíčky a odpojil cívky a vstřiky. Osoba která točila startérem držela sešlápnutý pedál(to nevím jestli je správně ale někde jsem to četl jako návod). Měřil jsem nejdříve teplý motor a potom asi za 3 hodiny znovu. Měl jsem půjčený kompresiometr který měl 2 možnosti buď trubičkou s gumovým kuželem nebo hadičkou se závitem. Nejdříve jsem zkusil kužel a první 2 válce jsem naměřil 12 bar a třetí asi 14. Ale pak jsem si všiml že gumový kužel se začal rozpadat a opakoval jsem měření s použitím větší síly přítlaku, to už jsem měl na budíku na všech válcích něco přes 15 barů, následně jsem to cele ještě opakoval pomocí hadičky se závitem místo svíček a opět 15 barů na všech válcích. Jedině že bych zrovna já měl půjčený nepřesný. Samozřejmě jsem po každém měření odpustil čudlíkem na budíku. Osobně si myslím že v servise měli univerzální měřák i na diesely a tam je jiný rozsah budíku, a i servisák říkal motor bude ok není tam skoro žádná odchylka a ta údajně většinou bývá při problému. A hlavně ten druhý servis věděl jaké hodnoty mi naměřili v tom předchozím, bohužel šlo to přes známého a já jsem se prokecl a spoléhal na objektivní přeměření.
  9. drejkou

    Problém s Fabia 1 HTP 12V

    Trochu jsem pokročil, nechal jsem měřit tlaky ale údajné hodnoty kolem 10 bar na všech válcích při tom nájezdu je blbost, tak jsem si sehnal kompresiometr a naměřil jsem kolem 15 bar na všech válcích. Zajímavé je že mi to měřili ve 2 servisech těch 10bar a ještě mi tvrdili že to je ok stav, to nechápeš když motor má mez opotřebení 11bar. Bohužel opravdu se mi po troškách ztrácí kapalina a asi to tlakuje do okruhu. Dokonce jsem se naučil na Vagu sledovat výpadky zapalování a ty jsou vždy v tu chvíli když to blbne na tom 1.válci. Zkusil jsem prohodit svíčky, cívky, vstřiky a stále je to na 1.válci, kdyby blbnul EGR nebo byl nízký tlak paliva tak by asi zlobily i ostatní válce ne? A teď to nejdůležitější, údajně když nechám repasovat hlavu bez kompletní GO motoru tak potom začnou další problémy jako třeba spotřeba oleje atd? Máte někdo s HTP zkušenost jak dlouho motor vydržel po pouhém repasu hlavy a nového těsnění a rozvodů? Prej se potom změní tlaky a odejdou třeba kroužky? Problém je že jsem ze severních čech a lidi co dělají komplet GO jsou z moravy třeba 350km. Předem díky za rady. Citovat
  10. drejkou

    Problém s Fabia 1 HTP 12V

    Tak auto bylo v servisu na měření tlaků. Údajně mezi válci není skoro žádná odchylka. Za studena hodnoty kolem 12 a za tepla kolem 10 na všech valcich. Prej to na ventily nevypadá. Zjištěn a hned také vyměněny nějaký PCV ventil který mi nějakou dobu hucel s tím že ti prej bude příčina. Bohužel jak jsem auto privezl domů a potom chtěl odjet zase stejný problém po startu. Jediné co už mě napadá je těsnění pod hlavou nebo snimac zeploty a tlaku vzduchu. Nějaké rady co dál? Servisakovi se moc nechtělo sundavat hlavu asi abych potom nebyl naštvaný když do toho vrazim balik a třeba by se zase nic nevyřešilo.
  11. drejkou

    Problém s Fabia 1 HTP 12V

    dopoledne jsem byl nastartovat za studena a opět kolísání. A taky jsem si všiml že než jsem to pořádně protůroval tak se asi minutu z výfuku valil světlý kouř, který byl i cítit. Včera jsem auto zhasl asi po 30km jízdě a ještě než jsem dnes startoval tak jsem povolil víčko expanzky a opět trochu tlaku tam zůstalo.
  12. drejkou

    Problém s Fabia 1 HTP 12V

    OK moc děkuji, na ty tlaky jdu za týden konečně po roce ježdění s problémem. Ale zároveň jsem byl upozorněn, že to může odhalit příčinu a nebo taky ne a to i přes to že nakonec problém je právě ve ventilech nebo těsnění pod hlavou. Technik vypadá také přesvědčený těmi ventily a mám obavu aby mi hlavu nedělal zbytečně i když tlaky nic neprokážou. Na druhou stranu je to známý mého kamaráda tak se uvidí. Ještě dotaz na který jsem se technika zatím neptal, když nechám tedy repasovat hlavu a rovnou nové rozvody a vše co je s tím potřeba, kolik mám cca předpokládat cenu komplet? Díky
  13. Ahoj, mám F1 HTP 1.2 12V 47KW (chip cimbu cca 11let) - motor AZQ rok 2004 nájezd pouze 60000km Omlouvám se že tu otravuji se škodovkou, ale každá rada drahá. Už rok řeším problém viz příklad. Motor vždy nastartuji bez problému, ale hlavně po delší jízdě nebo když mu trochu naložím a třeba za hodinu chci odjet, tak po nastartování začně kuckat jako traktor a musím několikrát prošlápnout plyn než se to zklidní. Ovšem není to pravidlo, občas to udělá i za studena. Dále se mi asi nepatrně ztrácí chladící kapalina, ale emulze v oleji není a olej ve vodě také ne. Když odjedu na chalupu cca 28km do kopců tak mám silně natlakovanou expanzku a musím ji povolit velmi pomalu jinak vyprská voda přepadem a to nevím jestli je běžný jev, a hladina vyleze třena ze spodní rysky až 3 cm nad horní rysku. Trochu mám podezření na těsnění hlavy. Napadlo mě že by voda šla přímo do spalovacího prostoru a proto to kuckání než se voda vytlačí? Ta voda jestli opravdu mizí tak velmi malinko, dolévám třeba 2 deci za 4 měsíce. Další poznatek v zimě se to téměř nedělo a ted když se oteplilo zase skoro každý start. Celý rok to nikdy nerozsvítilo kontrolku až nedávno a to bylo poprvé co byla chyba na VAGU zapalování na 1.válci, po výmazu zase měsíc bez chyby na Vagu. Když jsem měnil svíčky, barva krásně do cihlova a jen první byla trochu tmavší, ale hlavně šla špatně vyšroubovat a měla celý závit černý. Začal jsem laborovat s cívkama, které jsem měl v zásobě a problém asi v nich nebude. Nějaké nápady čím by to mohlo být? Postupně jsem vyměnil svíčky, palivový filtr, teplotní čidlo, olej, filtry. Poslední co mě napadá jestli nezkusit vyměnit čidlo tlaku a teploty nasávaného vzduchu. Kamarád automechanik si na dálku myslí že to může být i software potřeba přehrát v řídící jednotce, bohužel jsem zatím nesehnal nikoho na změření tlaků na válcích. Předem díky za pomoc.
×
×
  • Vytvořit...