Přejít na obsah

pajo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

pajo's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. pajo

    Help. Centrál u 306

    Chlapi musím sundat celou palubní desku, když se chci dostat k těm drátům v karoserií?? Oni vedou někam za pojistkovou skříň.
  2. pajo

    Help. Centrál u 306

    Díky za tipy. Tak jsem dneska sundal dveře, konektor jsem rozpitval, vycvakl kable, proměřil mezi tím co zbylo a konektorem, napájel nové dráty, zalil konektor zpět. Povytáhl kable z karoserie a všechny do jednoho dopájel. Trvalo to 5 hodin (jsem amatér). Nejhorší na tom je, že po nasazení dveří to zase nejede. Jen to chvíli cvaká, ale nezamkne. Ve dveřích to kable nebudou tam se to vůbec nehýbá. Jedině, že by to bylo dále v karoserii nebo úplně někde jinde. Zajímavé je, že jsem třeba včera jel a během jízdy to samo začalo fungovat (mám ve zvyku se zamykat), aniž bych pohnul z dveřma. Nebo zamknu, odejdu, přijdu za 5 munut chci odemknout a zase nic. Ještě uvažuji sundat celou palubku (uf nikdy jsem to nedělal) a zkusit zkontrolovat kable tam. Už mě to ale neba. No nic pak podám report.
  3. pajo

    Help. Centrál u 306

    Chlapi dík za tipy. Tak jsem doufám, že to bude něčím jiným!! Ty kačky co uvádíte jsou docela maras. To asi nedám a raději se s tím budu sám drbat klidně celý víkend. Nejhorší je, že se žádnému normálnímu autoopravářovi do toho moc nechce. Nic jdu brouzdat na zdejším foru po návodu jak to postupně vyměnit. Dík.
  4. Vím, že se to tady několikrát řešilo, ale ten můj problém jsem zde nenašel, a pokud ano, tak se omlouvám. Včera mi přestal fungoval centrál u 306. Strčím klíček, otočím a nic. Jen od zadních dveří něco cvaká. Cvaká to vždy na té straně u kterých otáčím klíčkem tzn. otáčím li klíč u PP dveří u spolujezdce, cvaká to u PZ. Otáčím li klíček u LP, cvaká to u LZ. Aspoň to tak slyším. Myslel jsem že to bude tím konektorem v průchodce, tak jsem to kontroloval a nic tam nevidím. Navíc asi před měsícem mi přestalo jít stahování oken a tak mi drátky v té průchodce opravovali. Lze to nějak jednoduše zjistit, čím by to mohlo být? Vyčetl jsem že ve dveřích u řidiče je nějaká ta jednotka a že tam musí být 5 drátku a z toho na 4 musí být -. Nejsem si ale jist, zda to platí i pro 306. Díky. A není tady nějaký borec z okolí Ostravy či Karviné, který by to byl v případě mého neúspěchu opravit??? Dík.
  5. Může mi někdo poradit jak upevnit hagusy na střechu auta? Sundal jsem částečně z interiéru čalounění ze střechy s představou, že tam bude nějaká příprava (závity apod.) a ono nic. Když jsem si místo pro připevnění vyměřil podle auta od známého, tak mi to vychází, že to bude držet jen v plechu střechy. Stačí to? A pokud to někdo víte, tak podle otvoru v hagusu to vypadá, že bych to měl upevnit šroubem o prum. 10mm na krajích a uprosřed 6mm. Díky moc za případné odpovědi. Peugeot 306 kombi, 1,9 D [upravil dne 29.7.2008 pajo]
  6. Tak mě nějakou dobu trápilo hučení zadního kola, které se zvyšovalo při zatáčení a později to hučelo pořád. Zde na foru jsem se tedy dozvěděl, že je to buď ložisko nebo zadní poloosa. Vzhledem k ceně opravy -repas poloosy jsem si přál, aby to bylo ložisko. V opravně zjistili, že to je ložisko a vyměnili mi ho. Trochu mě však překvapila cena výměny jednoho ložiska, která činila 5000,-Kč. Je to adekvátní cena nebo mě hoši natáhli a tím pádem tam už nevkročím? Díky. Podotýkám, že to nebyl značkový, autorizovaný servis. Jo mám 306 kombi, 1,9 D, r.v.1998
  7. pajo

    Seřízení hodin??

    Super. tak to funguje. Já to tak zkoušel i předtím, ale ono chce tu tyčinku držet, tak 5s než se to uvedete do modu, kde lze měnit čas. Ještě jednou dík a měj se.
  8. pajo

    Seřízení hodin??

    OK a díky. Autíčko mám na rozvodech, tak jakmile bude doma vyzkouším a dám vědět.
  9. Prácě jsem si pořídil toto krásné vozítko (306 XN, 1.9 D, combi, 1998) a hned jsem narazil na maličký problém . V přístrojové desce mám ručičkové hodiny, které jdou špatně. Vyzkoušel jsem už všechny možnosti, které znám z jiných aut, ale nepřišel jsem na to, jak se zde mění čas. Poradí mi někdo? Zkoušel jsem tyčinku na nulování km (tak jak je to u Filety), ale to nejde, Třeba je zkažená, třeba je to úplně jinak...... Díky za radu.
×
×
  • Vytvořit...