Přejít na obsah

zidek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1999

Profilové informace

  • Město
    Praha 8
  • Stát
    Česká republika

zidek's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. zidek

    Zámek předních dveří

    Tak jsem vložku vyndal, řádně odmastil benzínem, vysušil a vstříkl do ní injekční stříkačkou práškovou molyku s benzínem. Po odpaření benzínu chodí vložka jako nová. Na klíč se nic nelepí, takže i kapsa zůstává čistá Díky všem za rady!
  2. zidek

    Zámek předních dveří

    Nikdy jsem to nedělal, ale prý se po smíchání s lihem nebo s benzínem dá použít injekční stříkačka. Napadá mě použít éter, ten by se odpařil ještě rychleji, ale zase se s ním musí o dost opatrněji manipulovat, aby se ho člověk nenadýchal. Jiná varianta je rozmíchat to v nějakém řídkém oleji.
  3. zidek

    Zámek předních dveří

    Děkuji za rady ohledně mazání. To WD jsem použil proto, že jsem v tu chvíli neměl bohužel k dispozici nic lepšího a potřeboval jsem auto zamknout. Práškový grafit nemám, ale mohl bych to namazat práškovým sirníkem molybdenu. Ten je údajně ještě lepší. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
  4. zidek

    Zámek předních dveří

    Při pohledu na ten zámek jsem si uvědomil, že by můj problém asi vyřešila spíš jen nová vložka (\"zamykací válec\"?) s klíčem. Ten zámek na fotce je spíš asi bez vložky, že? Když jsem zámek ze dveří vyndal, přišlo mi, že vložka je už hodně vyběhaná, tak jsem jí pořádně promazal WéDéčkem a na nějaký čas to pomohlo. Teď se mi to ale stalo po krátké době opět, takže asi nezbude než něco vyměnit.
  5. zidek

    Zámek předních dveří

    Mohu se zeptat, zda se ten zámek předních dveří z 406 hodil nebo je ještě k dispozici? Potřeboval bych také jeden:) Ten můj již nejde zamknout ani centrálem ani klíčem Vyndat a nafotit pro porovnání ho samozřejmě mohu.
  6. Opravdu tam byl kablík přetržený. Díky za radu. Honza
  7. Přestalo mi fungovat centrální zamykání u kufru. Několik dnů od zaregistrování téhle závady se při odemknutí auta kufr odemkl, pak se ale znovu \"odmlčel\". Zkoušel jsem proměřit, co leze do toho ovládacího serva v zadních dveřích a zjistil, že při odemykání je mezi přívodními vodiči napětí jen něco okolo 0.3V a mezi jedním vodičem a kostrou auta pak cca 3.5V. Při zamykání vůbec nic. Během mých zkoušek přestal jednou centrál fungovat úplně, ale naštěstí se brzy vzpamatoval. Poradil by mi někdo, jak vysoké by mělo být ovládací napětí a zda je směr pohybu serva určován polaritou? Kde bych měl hledat závadu? Napadá mě buď, že se jeden z vodičů někde prodřel (asi v ohybu dveří?) nebo, že bude na vině centrální jednotka. Dá se nějak jednotka proměřit, zda vysílá správné pulsy? Předpokládám, že ji najdu za kaslíkem, ale ještě jsem to nezkoušel.
×
×
  • Vytvořit...