Přejít na obsah

palo kopcek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

Vše od uživatele palo kopcek

  1. tak dufam, ze uz rasto nejazdi na tych zimnych gumach...
  2. tie micheline co tam mas od vyroby, mam aj ja (teda ak su to agilis alpine). v peugeote sice tvrdia ze su to celorocne (dodavane standardne s grip controlom) v micheline ale tvrdia, ze su cisto zimne a neodporucali mi jazdit na nich v lete. to iste mi potvrdili v predajniach s pneumatikami. kupil som si teda aj letne. s tymi micheline som nemal problem ani na snehu, na lyzovacke, zatial bez retazi. ale na leto to prezuvam. a nespomeniem si ake to mam, ale bolo nutne prave kv gripcontrolu dodrzat rozmer 215/60R17C, s tym, ze ide o dodavkove - spevnene pneumatiky. kedze som auto kupoval koncom leta, uz vyber skladovych letnych pneu bol maly, cize napr continental uz neboli. myslim, ze mam nokian. kuknem to neskor a su fit, hlucnost vyrazne nizsia ako pri tych micheline.
  3. palo kopcek

    Kupa Traveleru

    ten rachot cez retarder - je to kompromis v nastaveni tak, aby to auto bolo zatazitelne ked je plne... prazdne to cez retarder vzadu buchne - tlmice na doraz. mna najviac trapia posuvne dvere - mam ich elektricke - hrkocu. v servise ich nastavia, ale casom sa to dodrbe opat. to je problem aj multivanu aj fordu, aj mercedesu, takze tu si nepomozes. tie velke posuvne dvere su tazke, casom sa to vyhegla. v pripade travelleru je to vyheglane od noveho. mam strednu verziu, ako rodinne auto staci, dlha = problem s parkovanim. inak mi nechyba nic z ficur, mam to vo full vybave. chyba mi moznost odlozit niekde flasu s vodou (da sa do dveri, ale je to na strecing...).
  4. ja mam elektricke zatvaranie. to hrkotanie - ubezpecujem vas, ze to nie je roletka, ani inc vovnutri dveri, to som si myslel tiez. su to skratka zle osadene dvere od vyroby. tie lave mi vyriesili - klampiar bol fakt pricetny. uz mi ale hrkocu prave dvere, cize to sa bude vracat... btw, kamarat ma toto iste vo forde s tym, ze tam mu povedali, ze to tak je a hotovo. potom mu to sused opravit - tiez klampiar. dvere sa nedotahovali skratka dostatocne.
  5. no, ja som mal cele dvere zle osadene, premazanie nebolo riesenie
  6. svagor dnes doniesol multivan t6. zvazuje kupu a pozical si kus z VW na porovnanie. pekne auto. kukol som si ako to tam maju poriesene s tym odieranim laku od posuvnych dveri. no, obdobne, nalepky, nalepky, nalepky. dokonca je tam nalepka aj na karoserii, ktora je regulerne priznana, teda nie len v priestore dveri - ktoru je vidiet iba ked su dvere otvorene. tu na karoserii je vidiet prave ked su dvere zatvorene.
  7. teply vzduch ide vpravo dolu a rozhodne tam neukladaj kolace, ako ja :), lebo sa to snazi vykurit velky priestor a ide odtial naozaj horuci vzduch. ani to nezakryvaj nicim (decka tam hodia bundu, tasku, hocico). teply vzduch ide aj z hora, ale az po dlhsom case v pripade potreby. celkovo sa potom ale auto viac prehrieva - ak mas nastavenych napr 21stupnov, tak je to na tielko a trenky, aspon u mna..., cize je potrebne sa s tym pohrat.
  8. palo kopcek

    Piskani leva strana

    ahoj, kam chodis prosim do servisu? ja francetech petrzalka zatial. dik
  9. update po servise - takze bol som v servise a hrkotanie bolo odstranene. dvere boli zle napasovane, takze ich napasovali, vsetko premazali, viac sa nedozviem, ale zatial to funguje. verim, ze sa to nerozsteluje po par km, alebo ked sa opat viac ochladi alebo otepli...
  10. tak ze by EAT8 kopala, myslim, ze som dost citlivka a vseobecne ufrflany, ale s tymto nesuhlasim. jazdil som aj DSG a nie zrovna malo a nemyslim, ze by kopala menej. nekope ani jedna.
  11. update - mal som cestu okolo servisu, tak som sa zastavil, nech naskoci technik do auta a ukazem mu tu hrkalku. uz to zacalo okrem hrkotania vydavat aj pistave vrzganie (nieco ako kov o kov ked sa sucha - co verim ze sa nedeje, pripadne polystyren o polystyrenv). hrkotanie uznal ze pocut riadne, pistanie boli podla neho uz gumicky a teda podla neho nie su dobre dopasovane dvere. stredu som objednany do servisu, ze sa s tym pohra. bol to konecne ochotny a pricetny chalan (sa v servisoch malokedy stava), takze verim, ze to dobre dopadne.
  12. mam EAT8, radi dobre, necitim nic, nepocujem nic, pocit z jazdy je fajn. motor drzi vo vyssich otackach, ako by som radil ja (pri danom krutovom momente), na druhej strane by to malo byt pre dobro pokial ide o zivotnost motora (plus stale je moznost radit manualne packami). mam ale nabehane este pramalo na to, aby som hodnotil zivotnost prevodovky. bol som v servise zrovna, ked tam bol clovek na reklamaciu, co sa mu prevodovka rozpadla (nove auto). objednavali mu novu. druhy krat by som si opat vybral auto s touto prevodovnou a nie manual.
  13. palo kopcek

    Piskani leva strana

    najprv k tym gumam - s grip controlom sa dodavaju michellin agilis alpine. dodane boli aj mne - v auguste, tesne pred dovolenkou. nezdal sa mi ten dezen, tak som kontaktoval michellin, bolo mi odporucane gumy okamzite prezut a nejazdit na nich v lete, kv. vlastnej bezpecnosti a v pripade havarie kv. poistke). cekol som ich vo viacero pneuservisoch, dealeroch a priamo v micheline asi 4x s roznymi ludmi. totiz, v peugeote si idu svoje a tvrdia, ze su to celorocky. no, nie su, su vylucne zimne - ako vsetky s oznacenim alpine. vyjadrilo sa mi k tomu niekolko technikov priamo od michellin. zaroven - ak by clovek chcel kupit podla TP ine vylucne zimne gumy od michellin, na toto auto ziadne ine neexistuju. jedine celorocne pneu od micheline su crossclimate. rasto jazdi celorocne na zimnych, co je za mna naozaj na minimalne na zamyslenie... K TOMU PISKANIU - mne v minulosti piskal od novoty ford s max - od pravych dvery pri rychlosti okolo 80km/h. nakoniec to bolo tesnenie na dverach - vymenou to naveky zmizlo. ano rasto tiez popisuje, ako uz bolo uvedene, piskanie od podbehu.
  14. nic sme do auta sami nemontovali, ako prislo do predajne, tak ho mame. snazil som sa to lokalizovat, zdrojov je ale akoby viacero - od konca lavych posuvnych dveri smerom dozadu. ja osobne tapacirung dat dole neviem, nikdy som to nerobil. znie to, akoby zahrkotalo okno, ale okna su na poklep uplne ticho a zvuk je asi. izsie. prenasa sa a tazko sa lokalizuje. inak s ostrejovacmi uplne suhlasim a ambient osvetlenie mi nefunguje tiez. skoda tiez cuvacej kamery na urovni prveho telefonu s fotakom. rozmyslam, ci sa neda vymenit za daco s normalnym rozlisenim. hadam to neskor zacne niekto ponukat, na druhej strane toto mi tak nevadi. niet toho hrkotania, s ostatnym si poradim.
  15. cize to ma fungovat v kazdom allure? mne nesvieti nic a nemam to v menu, myslel som si, ze to bolo za priplatok... aj ked z priplatkovych veci nemam iba ten pack, co je v nom adaptivny tempomat...
  16. palo kopcek

    Piskani leva strana

    btw rasto z garaz tv jazdi na zimnych gumach v lete, viem mimo temu, ale neprestava ma to sokovat. aj do grecka v lete siel na zimnych.
  17. dobry den, prosim neuveritelne ma zacina vytacat na mojom aute rezonancia niekde z oblasti posuvnych dvery. Ked prejdem po nerovnosti - aj malej, zahrkoce to (akoby boli volne, alebo bolo volne okno, alebo zaclonka, nic vsak volne nie je-aspon napovrchu). Nedokazem zistit co to je, rukou nenajdem. nc, co by hrkotalo, aj ked plasty a cele oblozenie auta - tapacirung, su sakra nepresne a nedoliehaju. Zvukovo su ale v norme, resp toto je iny zvuk. Obcas to nerobi, ale prevladaju jazdy kedy to robi. Chcem sa spytat, ci to pozoroval aj iny majitel. Samozrejme skusal som to reklamovat, ale v servise netusia... Auto ma najazdene do 5000km, mame ho od augusta ako rodinne auto v zasade v maximalnej vybave, takze taketo zvuky pracovneho dobytcaka som naozaj necakal (menili sme za s-max, vela deti). Celkovo by som bol s autom spokojny, ale toto ma celkom sponuje. dakujem pekne za napady a skusenosti.
×
×
  • Vytvořit...