Přejít na obsah

Tina *

Nováček
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Tina *

  • Datum narození 15. říjen

Věci klubové

  • Auto
    Jiné...

Profilové informace

  • Pohlaví
    Žena
  • Město
    Veľké Kapušany
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Tina *'s Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Tina *

    Olejové sitko

    Posielam pre zaujímavosť, čo mi odpísali na mazda klube: "Tam je problém najskôr v tom, že všetky tieto Peugeot motory trpia nadmerným zanášaním v podobe karbónu. V prvom rade je nutné demontovať všetky vstreky, prefrézovať dosadacie plochy, vymeniť štifty konzol vstrekov, podložky, tesniace O-krúžky, matice, demontovať olejovu vaňu, prepláchnuť a prefúkať motor chémiou, vyčistiť sací kôš, zdemontovať a vyčistiť prívodnú trubku mazania turba + holender a to čo najskôr, pretože dôjde zanedlho k poškodeniu turbodúchadla, aj motora. Je tu ešte ale otázka, že koľko bežal ten motor na minime tlaku motorového oleja, to by chcelo demontovať aj ojničné ložiská pre pokoj duše a spraviť hĺbkovú kontrolu. K tomu oleju, nie je tam klasické suché DPF, ale FAP na Eolys / Infineum, z toho dôvodu nie je viazaný primárne na DPF oleje, postačuje štandard 5W-30, min CF, B3, najviac na tieto motory momentálne použivame Shell Helix Ultra 5W.30."
  2. Tina *

    Olejové sitko

    Však toto, že motor sa môže zadrieť, aj keď sa snažím meniť olej ešte predtým ako sa vysvieti kontrolka oleja, lebo to už je deadline. Auto vlastním 4 roky, aký olej sa dávala predtým a ako často nemám poňatia. Kupovala som ho od ženy, ktorá jazdila prevažne v meste, takže pochybujem že sa jej DPF regenerovalo pravidelne. Aj kvôli tomu môže byť, že celý motor mám zanesený od karbónu. Asi posledná možnosť bude naozaj poriadna dekarbonizácia u profíkov. Má niekto skúsenosti so servisom Dekarbo Košice?
  3. Tina *

    Olejové sitko

    Presne to mi povedali, že auto pravdepodobne jazdilo na olej, na ktorý nemalo a teraz je tam taký aký má byť a preto sa splavuje karbón lebo ho rozpúšťa. Olej odkedy sa tam dáva ten nový - správny už bol menení 3krát, vždy sa zanieslo sitko, vaňa musela ísť dole, prečistiť sitko, vymeniť olejový filter, vyčistiť vaňu a tak dookola. Dúfam že tie intervaly sa budú predlžovať, lebo ak nie, čaká ma už len preplach motora nejakou chémiou. A toho sa dosť bojím
  4. Tina *

    Olejové sitko

    Castrol Edge turbo diesel 5W-40
  5. Tina *

    Olejové sitko

    cca 3000 km
  6. Dobrý deň, chcem sa opýtať mám dlhšiu dobu problém so zanášaním olejového sitka v olejovej vani. Mám Mazdu 3, r. 2007, 1,6, diesel, najazdené 230 000 km. Minulý rok som repasovala DPF a vymenila EGR ventil, nakoľko mám auto s dpf, v servise mi naordinovali novy olej 5W-30 (viď. príloha), ktorý je určený pre auta s dpf, pravdaže išlo o iný olej ako som doteraz používala (neviem aký to bol). Po troch mesiacoch mi začala blikať kontrolka oleja a motor mal klepotavý zvuk. V tom istom servise mi povedali, že auto nemaže a že to bude upchaté sitko v olejovej vani. Tak aj bolo, sitko bolo vyčistené ultrazvukom, vymenený olejový filter. Po ďalších troch mesiacoch sa problém opakoval. Zas sitko dole vyčistiť a pod. Momentálne je auto opäť v servise (už po dvoch mesiacoch). Som zúfala Mal tu niekto takýto problém? Vyskúšal už niekto preplach motora?
×
×
  • Vytvořit...