Přejít na obsah

Tomášik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    167
  • Registrace

O uživateli Tomášik

  • Datum narození 13.5.1978

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Tomášik's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. No proste auto plné nápadov!!! :D:D
  2. No fasa! Tak to mám radosť! A plne súhlasím s tým, že meniť všetko ako kretén a neprísť na nič s by bola fakt utópia... Práve preto vyzvedám u skúsenejších a zručnejších... Najväčšia prdel na tom celom je, že odpojením EGR ventilu sa to u mňa vyriešilo, ale asi len na mesiac. A potom znovu to isté... A čo diagnostika? Myslíte, že by stálo za to dať to čeknúť?
  3. Čafte všetci, mám problém, ktorý sa tu riešil už x-krát, ale nikde som nenašiel nič, čo by mi pomohlo. Takže: Koncom roka mi auto začalo trhať na 4. rých. stupni pri 1.700-1.800ot.. Keď som ho v lete kupoval, nebolo cítiť nič a začalo to postupne, až to bolo viac ako neznesiteľné. Preštudoval som fórum a našiel dlhý príspevok, ako odpojiť EGR ventil, ktorý toto spôsobuje. Ventil som teda odpojil podľa podrobného popisu. Hneď po odpojení som sa bol previezť, auto ešte zo 2x trhlo a bol pokoj. Lepšie sa bralo od nízkych otáčok a po trhaní ani stopy. Tak som bol šťastný ako blcha... chvíľu... Asi mesiac som spokojne jazdil a trhanie začalo postupne znovu, presne ako na začiatku. Najprv len jemnúčko, že to ani spolujazdci necítili a teraz to zasa šklbe ako predtým!!! Samozrejme, že EGR je stále odpojený, už som čistil aj váhu vzduchu, skúšal som zmeniť pumpu (tankujem len OMV alebo Shell) ale nič nepomáha. Niekedy sa mi zdá, že to trhá menej, niekedy viac, ale neprišiel som na to, čo má na to vplyv. Čo by som mal ešte čeknúť, aby to zasa chodilo ako má?
  4. To nerieš... ako píšeš, daj plech medzi EGR a sanie vzduchu a odpoj hadičku od podtlak. ventilu. Tam sa tie skrutky dávali len proti nečistote, keby si chcel EGR zasa niekedy spojazdniť...
  5. no mam taky isty motor, ale mne to robi iba ked je studeny, na 4 rychlosti a stekleni plynu, od 1200-1500 ot. Ale robi to presne iba v tomto pripade. Nikdy inokedy, tak som si nato nejako zvykol, bud ho netrapim na takych nizkych otackach, alebo trochu pridam plyn. A ten EGR vyskusam zaslepit aj ja... Zjavne máme rovnaký problém... mne to ale trhá skôr pri teplom motore... a to mám EGR zaslepený a odpojený!
  6. Tomášik

    priehlbinky v karoserii

    Môže byť, ale keď tak len na tie najnovšie, tie až tak nepoznám. E46 a E39 určite nie. No čo, aspoň niečo opajcli od frantíkov...
  7. Tomášik

    priehlbinky v karoserii

    Dovolím si oponovať. Možno všetky karosérie na Peugeotoch a ostatných podobných značkách sú slabé, na báve som ďubku nemal ani jednu. Tam tie plechy boli pooooodstatne hrubšie a pevnejšie... ono když máš na tom 1 cm kitu tak je to pevné i na báwu:D:D:D, ale na e46 je plech stejný jako na 307dmě, čím novější auto tím horší plech aby se ušetřilo....možná na starých e30 ale to je stejné jako na staré oktávce jak tu bylo psáno [upravil dne 13.2.08 omegaalfa] Chááá chááá, vééééľmi ftipné! E46-tku som zatiaľ nemal, takže nemôžem súdiť. Mal som len E34 a E36 a tie boli ako tank... obidve...
  8. Tomášik

    priehlbinky v karoserii

    Dovolím si oponovať. Možno všetky karosérie na Peugeotoch a ostatných podobných značkách sú slabé, na báve som ďubku nemal ani jednu. Tam tie plechy boli pooooodstatne hrubšie a pevnejšie...
  9. Tomášik

    priehlbinky v karoserii

    Tiež vídam tuto v takom miestnom inzertnom plátku každý týždeň inzerát na rovanie karosérií po krupobití, dver. preliačenín a pod. bez tmelenia a lakovania. Myslím, že je to človek z Dubnice. Každopádne to existuje, a vraj berie okolo 200-500,- a jednu ďubku.
  10. Čo takto došponovať remeň?
  11. Tak čo? Nikto žiadne tipy???
  12. Čo remenica na kľuke? Keď je rosypaná, tak to vydáva roôzne zvuky... poznám z vlastnej skúsenosti...
  13. Páni, dávno som na tom mojom skvelom francúzskom výdobytku techniky nič nemusel riešiť... tak zasa potrebujem Vaše rady... Ako som písal, pri nízkych otáčkach mi trhalo autom, tak som odpojil EGR ventil. Po tom to bolo super, auto bolo podstatne živšie pri nižších otáčkach, lepšie sa bralo a hlavne netrhalo. Prešiel mesiac, na jazdných vlastnostiach sa síce nezmenilo nič ale zasa to začalo mykať!!! A zdá sa mi, že to robí čím ďalej tým viac. S ničím iným problém nie je, auto ide celkom normálne, štartuje teplo-zima na brnk, spotrebu mám teraz v zime na zim. gumách 6,0L/100km, ale pri cca. 1.500ot. a šteklení plynu trhá... Čo ja Váš ďalší tip po EGR ventile?
  14. Tak ich nahoď a daj sem foto, ako to vyzerá... na novom modeli som to totiž ešte nevidel a mohlo by to vyzerať dobre!
  15. Tomášik

    silentbloky motoru

    Teraz v sobotu som to menil, kupoval som origo Peugeot diel za 569,-Sk.
×
×
  • Vytvořit...