Přejít na obsah

fuska

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

Vše od uživatele fuska

  1. fuska

    Tečie nafta

    ja som mal tiez tento isty problem na aute ktore malo 22000km.Reklamoval som to v servise,zavadu odstranili za 20min.Bolo to nejake tesnenie na nadrzi.
  2. fuska

    zvuk klimy

    to sicanie znamena ze mas malo naplne v klime. ak si ju pred 8 mesiacmi doplnal tak ti niekde unika. skontroluj si to. vecsinou to miesto býva utecene,alebo je na to taký sprej
  3. fuska

    tachometr spatne ukazuje

    Maš odlomený kolik ozubeneho kolečka ktore pohana tachometer.Zachvilku ti prestane fungovat uplne.Už som tu niekde popisoval ako to opravit,je torobota tak na 1-2 hod.
  4. fuska

    Přední světla

    Nerob si z toho hlavu.Tie nove svetla pasuju uplne rovnako ako stare len musis najs a pripojit jednu koncovku ktora je tam niekde spolu s tou koncovkou co ide na stare svetla.Ide spolu z jedneho kabloveho zvazku.Nastrc to tam a mozes svietit.Nic ine nemusis robit ziadne relatka ani ine pikoviny
  5. Zdravim Ta. Pred par dnami som tento problem a alternativu opravy popisoval v clanku (206 2,0hdi problem zadna naprava). Pri kupe použitej si daj poriadny pozor,lebo naoko sa ti može zdat ze je ok,ale nemusí to tak byt.Celý problem je vo vymlátených ihličkových ložiskách,ktoré su na konci hrubej nosnej trubky so zabudovaným stabilizátorom.Ak máš už aj tuto trubku vymlátenú a niekto ti tam dá pri repase iba nové ihličkove ložisko,tak o rok- dva to repasuješ znova.Ja na tvojom mieste by som to rozobral,poriadne vyčistil osadenia kde sú/alebo boli/ ložiská,daj vyrobit mosadzné púzdra /spraví ti to každý normálny sústružník/ a nalisuj ich do tej nosnej trubky namiesto ložisk.Potom to poskladáš,ak budeš chciet nastavíš si aj výšku a tuhost nápravy,cez mosadzné púzdro navrtaš dierku narežeš závit,našrobuješ maznicu,celú trubku nápravy natlačiš vazelínou a bude to fungovat nadoživotie(mam to overené).Nie som mechanik ani nič podobné a trvalo mi to jeden celý den ale je to makačka.Náklady na opravu cca 2500sk.
  6. Tuto istu zavadu maju aj tachometre aj otačkomery.Ako tu bolo písané chyba je v motorčeku je tam ulomená oska ozubeného kolieska.Už som to opravoval je to robota na 2 hodiny. Tam kde je ulomená ta oska treba to prevrtat vrtakom tusim že 2,5mm cez kryt motorčeka namiesto plastovej osky tam dat malý klinček dlžku treba upravit podla potreby a bude to fungovat 100 rokov.
  7. Nechápem presne tvoju závadu.Vzadnom bubni je guličkové ložisko,ktoré keby bolo zlé koleso by malo volu a vydávalo by čudné zvuky.Ak máš volné celé rameno ,tak tam je ihličkové ložisko(navrhoval to asi nejaký primitívny francuzsky Ing) utesnene guferom.Tam sa dostane časom voda , náprava potom nemaže a je problém.Už som to doma opravoval(aj na 205-ke,ked som mal).Vsetko záleží v akom štadiu poskodenia to máš.V servise ti to zrepasujú tak za 12000sk-životnost 2-3 roky.Dá sa to ihličkové ložisko nahradit mosadzným puzdrom,ak si ho maš kde vyrobit,dat tam jednu maznicu natlacit to plné vazelíny a funguje to nadoživotie.Mam to odskúšané.Je to ale makačka.
×
×
  • Vytvořit...