Přejít na obsah

Roman.

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

Vše od uživatele Roman.

  1. Roman.

    Jaký motor zvolit ?

    Takhle, s moc výkonnými auty jsem zatím nejel. Nejvýkonější auto ve kterém jsem jezdil byla Škoda Octavia III RS facelift 135kW. Ať si říká kdo co chce, tak výkonu to má dost a když jsem s tím jel trasu přes 300 km tak průměrná spotřeba byla 5.2l a to jsem to auto zrovna moc nešetřil. Mít na ni peníze tak by to byla jasná volba 3.0 to by byl solidní overkill jako student bych měl prolém platit snad i pojistku A v podstatě by mi stačilo i něco jako HTP, je pravda, že to mimo obec fakt nejede, tak i přesto bych to přežil. Toto auto beru jako přechodné, max na půl roku.
  2. Roman.

    Jaký motor zvolit ?

    Mohl bych ještě poprosit o přibližnou cenu nebo v jakém rozmezí se mám pohybovat ? Reálná spotřeba vozidla se dá někde dohledat ? Ještě jak jsem psal nemáte někdo zkušenosti s Golfem IV 1.4, Fabii I 1.4MPi, V jak vychází cenově a jak je to se spotřebou ? Kamarád má Golfa IV 1.4 a jezdí za 8l a docela dost už do toho vrazil, takže z toho mám spíš strach
  3. Roman.

    Jaký motor zvolit ?

    Ještě jsem přemýšlel nad Golfem IV. 1.4 a Fabii I 1.4 MPi, 206 1.4i/1.1i V jaké cenové relaci se tyto vozidla pohybují ? popř. Jakou mají přibližnou spotřebu ? Ta nafta tedy nemá smysl podle toho co říkáte ?
  4. Zdravím, Delší dobu přemýšlím o autě. Jsem student, ale naježděno mám vcelku dost. Hlavně s naftovými motory. S benzínem jsem jel pouze v autoškole s Fabii III a s Fabii II od mámy, ale je to HTP takže to moc nejede, ale je zase pravda, že do města to stačí. Auto bude sloužit na dojíždění do školy 12 km tam a 12 km zpět. 3,5km městem a 8,5 km mimo město. Spotřebu bych chtěl samozřejmě co nejnižší a pokud možno abych do toho nemusel moc investovat. Jaký motor bude pro mě nejlepší volbou ? Co jsem jsem se tak koukal, tak s benzínem 206 1.1 - 1.4 jsem snad neslyšel žádnou kritiku, jediný problém jsem četl, že je problém s zadní nápravou. U nafty doporučují 1.4HDi a prý se dá jezdit za 4l/100 km samozřejmě teď v zimě to bude více, ale je to super spotřeba. Díky.
  5. Taky jsem koukal ale to už snad nic neuvezeš
  6. Mohl bych ještě poprosit o nějaké stránky, kde hledat vozy ? Našel jsem jich pár, ale cena byla cca stejná jako u nás. Jinak k tomu Ducatu motor je přímo fiatu nebo je to nějaký odkoupený ?
  7. Měl jsi na mysli koupě nového auta v Polsku nebo ojetého ? Když bych nové auto koupil v Polsku tak jak je to se zárukou potom u nás v ČR ? Platí záruka jako kdybych auto kupoval v ČR ohledně servisu, prohlídek ? Standartní záruka jsem se ptal, že je 2 roky a neomezené kilometry.
  8. Nějak jsem asi přehlédl, ale nevidím, že to tu psal kolik najel.. Měl je od nova?
  9. Nevěřím hlavně jeho spolehlivosti. Osobní auto bych si od renaultu nikdy nekoupil. Volal jsem do Renaultu, aby mi nabídli nabídku na Master a dělají prý 110 a 170. Obsah 2,3 jak jsi psal. Jinak variantu se spaním dělají jen 8 paletu, což by se také dalo. Jelikož 8 palet má užitnou hmotnost 1250kg a 10 palet 1050kg. A předělat by to na mé rozměry byly schopni do 3 týdnů. Jsou i prý schopni dát kontakt na dopravce, kteří přešli právě z konkurenčních aut na renault. Ale prostě nevím. Mám z renaultu strach. Když to budu kupovat od nova, tak chci aby to jezdilo a né aby to stálo v servisu. Ročně si představuji nájezd cca 100 000km.
  10. Takže radši 2.0 nekupovat ? Mám vozidlo domluvené na rozhodnutí do pondělí u Peugeotu. Jinak Crafter s 2.0 TDI 103kw mám také, ale skříňový. Je pravda, že když se s ním jede s větší hmotností 1 t a více tak to jde znát. Auto jezdí po ČR, ale jet s ním dál a naloženo 1 t , tak by to nebylo zrovna nejlepší. Z Renaultu mám obavy také, je pravda, že na silnici jich jezdí dost, ale nějak mu nevěřím... Nevím co tedy vybrat..
  11. Zdravím, Potýkám se s problémem výběru užitkového auta Peugeot Boxer ve verzi plachty s spací nadstavbou. Hlavní prioritou pro mě je šířka korby, aby byla 2,2m+ široká a silnější motor. Bude se s autem převážet 500-1200kg. Auto chci koupit nové, ale samozřejmě pokud by nový motor od Peugeota 2.0BHDi nestačil, tak radši bych koupil např. půl roku/rok starý a měl silnější motor, který toho více vydrží. Dnes jsem se byl podívat na 3.0 od Iveca r. 2017 s 59 000km, vypadal dobře, ale bohužel pak jsem zjistil, že korba je široká 2,08m, takže pro mě malá. Prodejce od Mercedesu mi říkal, že pro tento typ užitkových aut by bylo lepší zvolit silnější motor 3.0. Bohužel u Mercedesu užitkové auta s 10pal. a 3.0 začínají na 1,3mil. Což je opravdu hodně. Mám vybrané auto od Peugeotu, bohužel ve verzi 2.0BHDi a mám z toho strach, že nebude stačit kvůli nízkému kroutícímu momentu a bude se muset hodně vytáčet a motor bude pracovat na hraně svých možností. Jinak rozměrově je to ideální. Dokonce i s shrnovací plachtou. Auto by mělo záruku dva roky na vše. Co myslíte, zvládl by ten motor 2.0BHDi 400-500tis. km ? Nebo se radši porozhlédnout po 3.0 od Iveca, popř. Peugeotu, pokud ještě nějaké budou.. Díky.
×
×
  • Vytvořit...