Přejít na obsah

sermen61

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

O uživateli sermen61

  • Datum narození 29.9.1993

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2006

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Telnice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

sermen61's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. má najeto cca 290000, V případě, že jsou zadřené ojniční šálky, má význam ještě dělat výbrus kliky , někteří mechanici to moc nedoporučují, že následně dojde k zadření pístů. Můžete mi někdo poradit z vlastní zkušenosti ?
  2. Mám Peugeot 607,,motorizace 2.7 diesel. Nechal jsem si preventivně vyměnit rozvody, přičemž mechanik zjistil , že se mi tlakuje chladící soustava,po sundání hlav zjistil vadné těsnění pod jednou hlavou,. Nechal jsem tedy hlavy přebrousit , odtlakovat a poté mechanik vyměnil rozvody, vodní pumpu, a řetízky na rozvodech, dal nový olej a chladící kapalinu. Dle jeho sdělení po kompletaci vozila, nechal cca 20 minut jet motor na volnoběh a poté provedl testovací jízdu . Po ujetí asi 5 km mu motor zhlasl, po opakovaných pokus mu motor na cca 2 vteřina naskočil , ale vzápětí zhasl a již nenaskočil. Při tomto krátkém chodu motoru jsem z něj zaslechl klepání , které nepatřilo k chodu motoru. Po zvednutí auta mechanik zkusil ráčnou protočit kliku, ale s klikou nelze pohnout. Mechanik konstatoval, že jsou zadřené šálky na ojnicích a vyloučil, že by došlo k přeskočení rozvodů či jiné závadě na ventilech či vačce, protože pokud by byla závada v jím opravované části muselo by být možno s klikou pohnout. Prosím o informaci, zda jste se někdo setkal s podobnou závadou tj. zadření kliky po opravě rozvodů, či jakoukoliv informaci k možné jiné závadě. Děkuji.
  3. Mám Peugeot 607,,motorizace 2.7 diesel. Nechal jsem si preventivně vyměnit rozvody, přičemž mechanik zjistil , že se mi tlakuje chladící soustava, po sundání hlav zjistil vadné těsnění pod jednou hlavou,. Nechal jsem tedy hlavy přeblousit , odtlakovat a poté mechanik vyměnil rozvody, vodní pumpu, a řetízky na rozvodech, dal nový olej a chladící kapalinu. Dle jeho sdělení po kompletaci vozila, nechal cca 20 minut jet motor na volnoběh a poté provedl testovací jízdu . Po ujetí asi 5 km mu motor zhlasl, po opakovaných pokus mu motor na cca 2 vteřina naskočil , ale vzápětí zhasl a již nenaskočil. Při tomto krátkém chodu motoru jsem z něj zaslechl klepání , které nepatřilo k chodu motoru. Po zvednutí auta mechanik zkusil ráčnou protočit kliku, ale s klikou nelze pohnout. Mechanik konstatoval, že jsou zadřené šálky na ojnicích a vyloučil, že by došlo k přeskočení rozvodů či jiné závadě na ventilech či vačce, protože pokud by byla závada v jím opravovcané části muselo by být možno s klikou pohnout. Prosím o informaci, zda jste se někdo setkal s podobnou závadou tj. zadření kliky po opravě rozvodů, či jakoukoliv informaci k možné jiné závadě. Děkuji. auto nesignalizovalo, ani vysokou teplotu ani pokles tlaku oleje.
  4. Zdravím všechny klubáky Nemá někdo zkušenost s výměnou egr ventilu na 407 2.2hdi, nějaký návod jak na to? Jde egr vyčistit nebo je potřeba dát nový? Zkoušel jsem ho čistit za pomoci čistícího spreje a bez výsledku. Všem díky za rady
  5. Ahoj Začíná mi turbo brát trochu olej, tak zvažuji výměnu tak se chci zeptat jestli s tím má někdo zkušenost (p407 2.2hdi)? Zda se to dá vyměnit doma nebo je nutný servis? Popřípadě nějaké tipy kdo by to mohl udělat v okolí brna ?
  6. Zdarec klubáci Začalo se mi ozívat spojkové ložisko, tak se chci zeptat co je potřeba udělat, kamarád mi tvrdil ať vyměním jen to ložisko. Tak si říkám že když už tak celou sadu když to bude rozdělaný, ale chci se zeptat je nutná výměna dvouhmoteho setrvaku pokud je ještě v pořádku?popřípadě na kokik vás to vyšlo... Budu rád za všechny vaše nazory,rady,zkušenosti... Všem předem děkuji za odpovědi.
×
×
  • Vytvořit...