Přejít na obsah

Mad Alien

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

O uživateli Mad Alien

  • Datum narození 17.2.1980

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 207
  • Rok výroby
    2008

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Nové Město pod Smrkem
  • Stát
    Česká republika

Mad Alien's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Mad Alien

    Oil pressure too low

    Tak už víme, že máš všechno čistý. Perfektní, tato informace nám v řešeném tématu chyběla.
  2. Mad Alien

    Oil pressure too low

    Podle techničáku mám 88kW. Takže jestli je správně 1 kW = 1,36 HP, tak mám 120 koní. Tedy VTi. Je správné čerpadlo PIERBURG 7.07919.33.0? Například toto by podle aplikace mělo být správně: https://www.mroauto.cz/cs/katalog/detail-zbozi/olejove-cerpadlo/pierburg/7-07919-33-0/11043413
  3. Mad Alien

    Oil pressure too low

    Omlouvám se za pozdní odpověď. Byl jsem na dovolené. Najeto mám přibližně 130 000 km. Jestli to je VTi nebo THP nevím. Nevyznám se v tom. Pokud se nepletu, THP má turbo a přímé vstřikování. To bohužel v techničáku nenajdu. nenašel jsem tam ani údaj, zda je to EP3 nebo EP6.
  4. Mad Alien

    Oil pressure too low

    Tak už mám výsledek: olejové čerpadlo je v háji. Nové stojí 10 000 Kč. Našel bych si sám klidně nějaké bazarové, ale co jsem se díval tak jsou dva druhy a nevím, který mohu vzít pro P207 SW 1,6 88kW. Neprodává tu někdo?
  5. Mad Alien

    Oil pressure too low

    Tak mi dnes přišel filtr, olej a spínač. Bohužel, starý spínač vymontovat nemohu, protože potřebuji trubkový klíč s minimální hloubkou 40mm. Na gole mám 30mm. Zkoušel jsem klíč na svíčky, ale na spínač ho nenavléknu, jako by to byla 20. Myslel jsem, že svíčky jsou 21. Stranovým klíčem ani očkem se tam nedostanu. To bych musel odšroubovat ten bordel okolo (podle příspěvku od @jarokare vaccupumpu a to nevím, jestli mohu). Navíc nový spínač má jiný konektor. I když to by se už dalo nějak pořešit. Každopádně oba jsou rozpínací, takže test, na který jsem se ptal výše, by nefungoval. Zkusil jsem nastartovat bez zapojeného spínače, chyba nenaskočila. Samozřejmě. Měl jsem nastartováno max 10 vteřin a když jsem pak vylezl z auta, viděl jsem kolem slabý kouř. Nevím odkud to šlo. Mám z toho pocit, že se mi olej dostává do benzínu. Četl jsem, že 207 měly problém, že se na válcích používala nějaká papírová těsnění a ta se časem rozpadla. Proto se začala používat kovová, ale ty zase dřely rýhy do válců. Je to tak? Takže to vidím tak, že auto nechám odtáhnout do opravny a nechám je zhodnotit situaci.
  6. Mad Alien

    Oil pressure too low

    Super rychlá a jasná odpověď. Díky. Senzor je tedy jednovodičový. Je možný test senzoru: odpojit senzor, nastartovat, ťuknout vodičem na kostru jestli chyba na okamžik zmizí? Nemám v plánu to dělat, jen by mě zajímalo, zda je to možné. Tlak nezměřím, nemám čím. Takže výměna oleje a filtru a když to nepomůže, tak kontrola sacího koše a čerpadla.
  7. Ahoj, prosím o pomoc s následujícím. Přibližně před týdnem na mě auto křičelo, že má málo oleje. Na místní benzínce měli jeden jediný druh 5W30, takže jsem ho koupil a dolil. Po pár dnech, kdy jsem najel přibližně 100 km jsem dostal hlášku o nízkém tlaku oleje. Po otočením klíčku proběhne kontrola, hlásí to OIL OK. Po nastartování za 4 vteřiny naskočí chyba oil pressure too low a na přístrojové desce se rozsvítí olejnička a nápis STOP. Snažil jsem se zjistit co nejvíce informací, ale přeci jen automechanik nejsem. Takže co teď s tím: 1. Koupit olej TOTAL QUARTZ 9000 5W30. 2. Vyměnit olej a filtr - vyplachovat nebo ne? 3. Rovnou vyměnit i senzor tlaku oleje. 4. Když to nepomůže, tak jsem v pr.... Je postup správný? Můžete mi prosím poradit, kde je senzor (foto v příloze)? Mohu dojet s autem do servisu vzdáleného 15km? VIN VF3WU5FWC34125190. Za každý názor a radu budu velmi vděčný. Děkuji
×
×
  • Vytvořit...