Přejít na obsah

bigbossmaser

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

Vše od uživatele bigbossmaser

  1. To jsem zkoušel, bohužel nepomohlo. Vyndam ho,abych měl jistotu že nezustal lehce pootevřený. a necham ho vypnout. To zní dobře nejsou úplně zdaleka. neviš na jak dlouho to je a cenu? Klidně SZ diky
  2. Ahoj Mam problém na 1.6hdi 9hx. Chybové kódy p0401,p1459,p0409,p0489. Auto najeto 117tis. Většinou kratke trasy. Auto se chová normálně,starty v pohodě nekouří,EGR měněn za nový 2roky zpět 15tis km. Chci uz mit pokoj tedy prosim o radu kde ho nechat softwarově vypnout. Dal mi sviti chyba žhavení p1359 Čili rele nebo žhavičky. zkusim obojí Ideálně stř. Kraj. Diky Michal
  3. Tak skutečně to byla kostra co je u převodovky, vyčištěno a už vše zase běží,jediny problém který jsem zjistil když jsem motor pichnul na diag že mám opět v háji EGR. Již jednou jsem ho měnil za druhovýrobu... Neni někdo kdo ho umí omezit softwarově? Už na to nějak nemám nervy. Diky za případné tipy.
  4. Díky zatím mam od Pezotaka tip na kostru u převodovky. Dle popisu co mi to dělá. Dám vědět result. Michal
  5. Ahoj Přátelé,tak i já si nyní užívám s mým Parťákem, mám verzi Tepee rv.2010 hdi 9hx.Najeto 109tis. A včera se mi stala nepříjemná věc, sednu do auta,chci nastartovat a nic, černo komplet. Po vytáhnutí klíčku zapalování si auto dále dělá co chce, podobné příznaky jako slabá baterie(ta je ovšem v pořádku). Auto svítí včetně desky tak na 30%. a dělá naprosté nesmysly. Když odemykam dalkou tak poskakují stěrače, nereaguje na žádné povely,a do toho slyším cvakání různých relátek.Na autě nejde v tu chvili nic, spíše si dělá co chce. Vytáhnu klíček, zabouchnu a i tak jdou stěrače nebo prosvětluje,sviti klima atd. Jedine co pomůže je odpojení od baterie Koukal jsem na BSI. Jednou jsem zkusil reset BSI. Auto se tvářilo normálně ovšem do doby nez jsem se snažil nastartovat, poté stejné reakce. Jednou se mi podařilo nastartovat. Při jizde bylo vše v normálu,jen každou chvíli jsem slyšel jakoby od spínačky cvakání. Při vypnutém motoru nereagoval central atd. Prostě auto se kompletně zblaznilo. Je možný někde dohledat elektrické schéma? Vzhledem k tomu že to dělá takovy nesmysl bych to tipoval na kostru,nebo spínací skříňku. U BSI bych čekal že nepůjde jedna dvě veci,ale tohle dělá skutečně nesmysl jako by se probouzel Transformers
  6. Ahoj pánové,jsem spokojený majitel Parťáka,ale mám možná hloupý dotaz,auto normálně funguje bez problémů,jen včera jsme jeli dvěma auty a ja si za Parťákem všimnul ze je vidět jak občas lehce zakouří, spíš než Černý obláček to vypadá do šeda, řekl bych že hlavně při přeřazení, není to pokaždé ale prostě je poznat že si to auto zakouří,ale pouze kdyz jedu za ním a koukám na usti vyfuku,ve zpetnem zrcatku to vidět není,tyhle motory tolik neznám a tak nevím jestli je to normální mám verzi 2010 bez Fap. Najeto 95tis. Olej po 15tis max. Nový vzduch filtr, palivový a nic se nezměnilo. Koukal jsem na korekci vstřiků a ta vypadá že je v pořádku. Chyby žádné a spotřeba 5,9L . Jinak auto startuje na drc a jde krásně plynule, při ranním startu nekouří ,prostě jen za jizdy. Ještě jsem si všimnul takového specifického zvuku pri přidání z nižších otáček motoru cca 1500- Blbě se to popisuje ale jakoby cinkání klapání vstřiků nebo tak neco,co jsem ale vypozoroval u jiných hdi tak tento zvuk je pro ně asi specifický protože to slýchávam často. Voda neubývá a olej taky ne, možná jen plaším...
  7. Tak samozřejmě žádnej trhač asfaltu to není,ale jeli jsme s ním ve čtyřech 130 dalnice na tempomat a prostě drží. Samozřejmě pokud by se čipnul tak je to zase o něčem jiném,škoda že dieselpower už nedělá jen chipy :-/ Žádný nalejvaní, ale pěkně pořádně na brzdě. Jinak ale je to prostě auto pro pohodové přesouvání s obrovskym prostorem,porovnani se zafirou i touranem a je to jinde... Samozřejmě pohodlím vítězí oba rivalové,ale jsou taky nepoměrně dražší...a to se nebavím o poruchovosti..
  8. Tak po velké poradě zde na fóru jsem si parťáka dovezl domu. Auto mám od kamaráda který ho koncem roku 2010 koupil jako nové Ve Stodulkach v Pezotu. Výbavu má slušnou v edici Holiday a k ní paket rodina. Motor klasika 1.6 hdi bez fap. Najeto má 90tis. Zatim první dojmy pozitivní,samozřejmě ho beru jako napůl dodávku,ale užitná hodnota je přímo obrovská :-) Zatím jsem vyměnil olej,tyčky stabliku,a podlepil zadni vrata která rezonovala :-)
  9. Ahoj řešil jste nekdo výměnu stávajícího rádia za 2din dvd? Našel jsem adapter k ovládání na volantu,ale obávám se problémů nastavování auta a času na pal Pc. Když to se dělalo přes tlačítka na stávajícím origo radiu. Koukal sem na nějaké 2din ktere to mají přímo v menu ale cena je nesmyslná. Jsou jiné možnosti? JVC dela 2din s odnimatelnym panelem,usb divx a mirror link a za slušné peníze ale určitě nebude umět ovládání nastavení auta. Nebo pak jedině originál ale to čtu že je dost archaická a taky drahá.
  10. Budu pak řešit odnímatelné TZ a jak jsem koukal do diagnostiky tak už budu muset koukat po kabeláži s jednotkou. Nemá někdo zkušenost jestli jdou otevřít zadní jednodílná vrata když mam thule odklápěcí nosič na kola?
  11. Já mám zimni 205/65/15 a koukam letni 195/65/15,mam to tak i jako doplněk v velkým TP a zcela souhlasim že když jsem vezl v kufru zimní komplety je jízda daleko pohodlnější :-))
  12. Tak už je parťák doma,zatím pozitivní zkušenost,tedy když ho člověk bere jako multifunkční auto,super prostor,na můj vkus až moc lehké řízení ale jinak pohoda,domu sem přijel za 4.5 ale je fakt že mě předjížděl i autobus :-)) Jediná zatím zavada je že rosí vana,jinak vše funguje jak má. Dostal nový olej a tyčky stabilizátoru.
  13. Díky,přesně si to vystihl,co říkal tak už měnil tyčky stab. a jeden čep. Jinak u tohoto auta nic nevrže až na pate dveře ta výplň,vyhoda je že je to v pohodě řešitelné podlepenim... A pak u řidiče je oloupané madlo,to sundam a dam na chvili do nafty,zbyde cerny plast a bude to lepší než teď jinak je auto jako nový,v př. Týdnu je předpis a pak se na něj vrhnu :-))
  14. Přesvědčili jste mě,už sem složil zálohu,jede se mi s ním příjemně,takový pohodový auto když člověk neočekává zázraky,ale byl sem překvapený výbavou,na boku má nápis holiday a má to dual klimu,4pytle,tempomat, omezovac, roletky,připadá mi že kromě navi a panoramy to ma to asi vše. Fakturu má na 520tis. Jediné co budu řešit jsou ty ložiska ve dveřích. A vysokého nájezdu se bát nemusím,bude s tim jezdit žena po nákupech,s dětmi a občas nějaká dovča :-)
  15. Ty máš stejný motor? Slušná porce kilometrů :-))
  16. Skutečně,to mám radost,do rodiny se mi moc libi,ano znám ho skutečně od začátku,jen sem se někde dočetl ze ty 16V verze jsou nic moc,samozřejmě že si necham raději poradíit od někoho kdo se vyzná,auto jsem mel nastartovane za studena,překvapila mě kultivovanost,po zahřátí je skutečně tichý,jedině co lehce šustilo za studena byl plochý řemen příslušenství. Jinak sem nic nezaznamenal :-)
  17. Ahoj,prohledával jsem forum a hledal jak je na tom spolehlivost motoru 1.6 16V HDi 66kw 9HX(7J9HXC)bez Fap v modelu partner tepee rv 4/2010. Mám možnost koupě, auto znám od novoty,olej méněn pravidelně max 15tis a najeto má skutečných 90tis. Je něco na co si dát pozor? Zatím jsem narazil na sítko v turbu,kontrola zanesení. A pak špatně tvarovaná vana. Zajímá me spolehlivost tohoto typu motoru. Ještě jedna věc Přišel jsem na zavadu,jsou popraskané ložiska v pojezdech posuvnych dveří,lyziny jsou nepoškozené. Má někdo zkušenost jestli se nedají přelisovat? Diky za rady. Michal
×
×
  • Vytvořit...