Přejít na obsah

JanKO303

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

O uživateli JanKO303

  • Datum narození 5.9.1984

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Druztová
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

JanKO303's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Ahoj, Obracím se na vás s docela častým problémem. Na mé benzínové 307 1.4 16V, najeto necelých 100 tis, mi začaly kolísat otáčky motoru... Ale ne hned po startu ani po zahřátí motoru, ani po kratší jízdě, ale až tak po ujetí 40 km. A takovým způsobem, že je to cítit při jízdě. Třeba když jedu pomalu na dvojku tak cítím jak to auto střídavě přidává a ubírá plyn. Připadalo mi, že to při nižších otáčkách malinko přestalo táhnout, šlo to jakoby ztuha... Ale zase když na to šlápnu, tak zatáhne normálně. Samozřejmě co mi první napadne je klapka. Ta byla tak před dvouma měsícema čištěná, protože mi při studeným motoru a rojezdu auto dost často řádně culko, občas zdechlo... prý byla dost zadělaná. po vyčištění pak auto jelo normálně, nevšimnul jsem si nějakých problémů. Ale s tím souvisí tohle... Přiznávám, že jsem dlouho neměnil vzduchový filtr, nicméně po té klapce mi to docvaklo, vyměnil jsem filtr, ale v té klapce byl olej. Kde se tam bere? A bylo ho tam docela dost. Stékal i do toho filtru... Jestli je tam i teď popravdě nevím. Tohle pozoruji posledních pár jízd, ale ne vždy člověk ujede 40 km... kór když člověk jezdí i druhým autem... Zároveň byly měněny i svíčky, ty by to být neměly - tam jsem měl takovou kuriozitu, při vyndavání rampy se utrhla guma kolem svíčky a musel jsem kvůli tomu koupit celou novou rampu... Tedy rampa to snad taky nebude. Mechanik mi taky upozorňoval, že mám asi v pytli termostat - je nejspíš pořád otevřený - nedrží to dobře teplotu na 90. Ten je tam tedy už jednou měněný, původní prasknul a tekla z něj voda... To už je tak dva tři roky. Prý to ale teď nemá velký význam, ale na zimu bude dobrý to vyměnit. Pak to asi ještě může dělat EGR ventil... Je vůbec v tomhle motoru? Tady se přiznám, že nevím. Jak náročné je ho vyčistit? Ale nejvíc mi zaráží ten olej v klapce. Co je příčinou toho, že tam je? Předem vám děkuji za rady, ale než to dám znovu do servisu, tak bych potřeboval i další názory, oprava musí být rychlá a účinná - klasika - v sobotu jedem na dovolenou... :-).
  2. JanKO303

    Cívka

    Plzeňák... Už jsem objednal novou. Ale samozřejmě díky.
  3. JanKO303

    Cívka

    V servisu (v Plzni) mi řekli že tenhle typ cívky naposledy objednávali v roce 2014... Tam ji nemají. Vrakoviště jsem zkoušel, neúspěšně... Prý vzácný typ motoru... Navíc tam kde nějakou mají, chtějí klidně za to přes 1000,- No, pomalu jdu objednávat novou...
  4. JanKO303

    Cívka

    Takto... Ale pokud dobře koukám, tak na 406 je jiný typ...
  5. JanKO303

    Cívka

    Ahoj, Mám takový na jednu stranu banální problém... Mám P 307 1.4 16V a při celkem jednoduché věci, jako je výměna svíček, se mi stala taková věc... vyndaval jsem cívku - celou lištu - a cca tak půlka jedné gumy, která je kolem svíček, se mi utrhla... Ta guma se musela nějakým způsobem vyhřát, spuchřet a celkem snadno se drolila... Zkusil jsem to tam dát zpět se zbytkem gumy, nicméně jiskra přeskaje na hlavu a z motoru je tříválec... Zkusil jsem i takovou docela prasečinu a svíčku jsem opatlal červeným silikonem, což pomohlo do tý doby, než se silon prorazil prolbém byl celkem rychle zpět. Alespoň ale vím že to je opravdu tím. Navíc jsem tam i dával zpět i staré svíčky, jestli náhodou není jedna nová vadná... Není... Můj dotaz tedy je: Setkali jste se tím někdo? Jak se tohle dá vyřešit nějak neprasácky? On je to totiž problém, že tuhle gumu samotnou nikde neprodávají. Na jiný typ lišty stojí guma cca 70 kč. Já musím kvůli posr... gumě koupit lištu za minimálně 1500... A to se mi samozřejmě hned nechce... Zkusil jsem i obeslat nějaký vrakoviště, ale tam asi moc neuspěju. A jestli si řeknou o 1000, tak to už si můžu koupit nový :-). Děkuji za radu.
×
×
  • Vytvořit...