Přejít na obsah

milan1965

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

O uživateli milan1965

  • Datum narození 11. červen

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2008

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Teplice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

milan1965's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Máš pravdu - rozvody. V servisu si na mne udělali čas a zjistili, že řetěz skočil o zub, motor se podařilo roztočit a nakonec i diagnostika zahlásila chybu na vačce výfukových ventilů. Dostal jsem nový řetěz a napínáky a auto zase jezdí naprosto normálně.
  2. Ještě bych se rád zeptal, jak reaguje diagnostika na problém s rozvody. Hlásí něco?
  3. Diagnostiku dělali, ale hláška žádná - auto jako nové. Po přečtení článků o motorech VTI od Tomáše Dusila jsem pojal také podezření a naději, že to budou rozvody. Diagnostika by to ale měla hlásit. Nebo ne? Tlaky naměřené nízké. Baterka byla dobita po zjištění, že to nestartuje (2 roky stará). Zkusil jsem i baterku z druhého auta a stav stejný včetně "economy ...". Na první garančce jsem byl ve značkovém servisu a neudělali na mne dobrý dojem. A do servisní knížky napsali další prohlídku za 30 tis km. Na klepání od hydroštelů jsem se ptal už v prosinci a bylo mi řečeno, že ten zvuk vychází z nižších partií motoru. To by mohla být kladka rozvodů. Mechanik už měl jeden motor VTI rozebraný se stejnými problémy a opravdu byla z válce hruška a tento motor nemá výměnné vložky. Asi budu věřit, že mám motor v ... Kdybych to byl býval věděl, měnil bych olej častěji nebo bych si četl příspěvky na fóru jiné značky.
  4. Vy se máte, Vám to startuje aspoň napodruhé. Mně už vůbec. Mám motor 1,4 VTI, r.v. 2008, najeto 90 tis, olej měněný každých 20 tis km, ale další spotřeba skoro 5 l oleje/10 tis km, třetí svíčky, závady pouze čidlo teploty a 1 cívka. Pár měsíců to v motoru klepalo, ale nikdo nevěděl proč. Auto jezdí celý rok po městě, občas mimo město. Jednou v lednu při ranním startu se zatočil jen startér, motor neblafl, objevilo se "Economy mode active" a vypadá to bledě. Odtáhl jsem to na kontrolu do servisu s velkou parkovací plochou a tam mi sdělili, že to nemá kompresi.Svíčky špinavé, tlaky žádné. A na tento motor seženete asi jen rozvody a těsnění. Pak jedině celý motor. Zítra se na tu mrchu jedu podívat. Táta v úterý přerušil řidičskou kariéru (82 let) a tak mi nechal jeho VW Polo r.v. 1998, které normálně startuje a jezdí. Ve značkovém servisu to nebylo minimálně 13 let.
  5. milan1965

    Topení

    Odstranil jsem kryty topení z obou stran, obě trubky horké. Demontoval jsem odkládací přihrádku u spolujezdce a prohlédl klapky. Klapka pro rozdělení vzduchu vzduchu na nohy nebo okno nebo střed funguje. Servo klapky pro uzavření přívodu vzduchu do kabiny také funguje, Mění se tahy a je vidět i pohyb. Klapka topení také chodí - prosvítil jsem to baterkou a hýbe se. Dnes bylo nad nulou, tak se zdálo, že fouká vlažný vzduch. Při otevření klapky topení se hýbe i servo klapky uzavírající přívod vzduchu do kabiny. Má to tak být? Může tam být ještě jiný problém?
  6. milan1965

    Topení

    Venku zima, v autě zima, motor ohřátý na 90°C a obě trubky k topení studené. Asi zkusím ten radiátor, ale až poleví mrazy.
×
×
  • Vytvořit...