Přejít na obsah

capslock

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Praha
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

capslock's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Ahoj, nechal jsem v sedanu 406 vyměnit motor (komplet motor 2.1 TD, turbo, čerpadlo Lucas, vstřiky), protože se původní pokazil. Průměrná spotřeba je ale nyní o litr výšší než s tím původním. Motor jede jinak normálně, žádná chyba na přistrojovce nesvítí, při prudší akceleraci ale trochu čadí. Dá se na tomto motoru něco nastavovat mechanicky nebo vše řídí elektronika? Mám sehnat diagnostiku?
  2. capslock

    jaký motor vybrat do 406

    Je mi jasné, že v ČR toho moc neseženu. Chápu, že HDI 80 kW je racionální volba, ale projížďka mě nenadchla, je to unavené, to už můžu rovnou opravit tu 2.1...
  3. Ahoj, odporoučel se mi motor ve 406 (2.1 TD) a zvažuju místo opravy koupit zachovalejší stejné nebo podobné auto (nicméně 406 mi vyhovuje velikostí, vzhledem i komfortem). Jaký motor byste mi na základě vašich zkušeností doporučili na dálnici? Uvažuju o 2.2, 3.0 (eventuálně i 2.0T) a přestavět na LPG, případně 2.2 HDI (v uvedeném pořadí). Představoval bych si dynamiku zhruba podobnou německému 2.0 TDI PD 103 kW (upřednostňuji ale benzín kvůli předpokládané vyšší spolehlivosti). Motor 2.1 TD jel slušně, ale v kopci se při zpomalení kamionem zpět na 140 dostával trochu neochotně. Něco jsem o uvedených motorech načetl, ale nikdo moc nepíše o spotřebě na dálnici nebo kolik točí při 140 km/h. Informace o spotřebě se dost liší, někdo údajně jezdí s V6 za 9, někdo za 13, to samé u HDI, někdo pod 6, jiný za 7,5. S 2.1 TD jsem jezdil jak dálnici (v limitu), tak Prahu a okolí kolem 6 (plná nádrž v pohodě vydržela skoro 1200 km, až se sám divím, nejezdím žádnou ekorallye). U benzínového 2.2 by mě zajímalo, jestli se dá rozumně dostat ke svíčkám a cívkám (u V6 se musí sundavat sací potrubí, což je trochu oser). Kdo máte některý z uvedených motorů v peugeotovi, můžete prosím napsat, jak jste spokojeni s dynamikou nebo se spotřebou?
×
×
  • Vytvořit...