Přejít na obsah

patreze 485

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

O uživateli patreze 485

  • Datum narození 20.6.1972

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 807

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Zubří
  • Stát
    Česká republika

patreze 485's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. patreze 485

    Cukání motoru

    Díky moc za info PAT12 (i ostatním!). A tu váhu vzduchu jsi tedy měnil také? Já mám sice pár set km pokoj, ale počítám, že se to vrátí :-)
  2. patreze 485

    Cukání motoru

    Pánové já nevím, zdá se mi že souvislosti se nějak nedají vysledovat. Mě to cukání někdy dělá cca mezi 2 - 2,5tis. otáček při tahu motoru (jak jsem už psal). Do servisu jsem zatím nejel, protože po dotankováni V-power nafty to přestalo (jezdím teď kratší vzdálenosti 10-30km). Tak jsem si řekl, že to otestuju a snad poprvé jsem do skoro prázdné nádrže natankoval 20l běžné nafty u shell. Bylo horko, motor zahřátý, a po ujetí cca 5 km to začalo pocukávat. Tak jsem si pomyslel.. bude to asi tou naftou. Jenže dnes ráno 30km zase v pohodě a navíc mi to občas dělává i při soustavném tankování prémiové nafty. Tak si říkám...nemůže to mít třeba nějakou souvislost se zanášením a samočištěním FAP filtru?? Podobný problém jsem sledoval u firemního superba 2,0TDi r.v.2010 (možná v o něco menší míře a při udržování rychlosti - takovém"lechtání" plynu). Tam se kvůli kolísajícím otáčkám motoru při volnoběhu ve 150tis. měnila vačka, repasovaly vstřiky a pokud si dobře pamatuji (jezdí s tím víc lidí a už je to nějaký pátek) po nějaké době to začalo zase. Nedávno při 250tis. se měnilo turbo a zdá se to lepší, ale PAT12 píše, že turbo repasoval a stejně to cuká
  3. patreze 485

    Cukání motoru

    Já od koupi 807 2,0 HDi 100kw 210 tis.km už cca 20 tis.km tankuju jen "lepší" naftu (Verva, V-Power, Maxxmotion). Přesto čím dál častěji sleduji takové jakoby vynechávání tahu motoru při mírném zrychlování, nebo při udržování rychlosti a při zahřátém motoru. Asi něco podobného jako píše "Matyb66" . Dokonce jsem teď dotankoval cca 50l maxxmotion v Rakousku, ale řekl bych, že to na věci nic nezměnilo. Olej to nežere, turbo zdá se táhne dobře, jen jsem si všiml že při jízdě když sešlápnu plyn nadoraz, tak to nachvilku zakouří (šedo černý kouř). Vstřiky?? turbo??....? Jsem objednaný do Peugeot servisu, ale tam jsem byl na kontrole před dovolenou (2tis.km) a na diagnostice nic nebylo.
  4. tak to asi zkusím Dík!
  5. Díky, ale mám obavu že se poškodí disky.
  6. Ahoj, poradíte někdo jak za cenu co nejmenších ztrát a poškození litých kol povolit pojistné šrouby u 807 ? Ořech ztracen a nový podle VIN je za 1750 Kč...ale bude to on? :-)
×
×
  • Vytvořit...