Přejít na obsah

Toky123

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

O uživateli Toky123

  • Datum narození 1.2.1977

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 2008

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Košice
  • Stát
    Slovenská republika

Toky123's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Áno, tie univerzály od výroby stoja v každom smere za prd.
  2. Tak podľa mňa ide nasávaný vzduch. Čo však je ten nasávaný vzduch? Problém je že to nieje všetko vzduch zvonku, pretože je v aute EGR ventil, ktorý bol vymyslený na znižovanie emisií a to tak, že do určitých otáčok primiešava v určitom pomere spaliny (v mojom aute EGR ešte do 2000otáčok primiešaval spaliny) k nasávanému exteriérovému vzduchu. A práve tie spaliny časom zakarbonujú od EGR až po ventily celú cestu - čím viac sa jazdí na nízke otáčky, tým viac karbonu sa vytvorí.Toto je dôvod, prečo nejazdiť na nízke otáčky. Samozrejme keď sa k tomu pridá ešte servisný interval výmeny oleja 30000km a voz je prevádzkovaný na krátke trate v meste s rýchlejšou degradáciou oleja tak o to skôr z zakarbonovaniu dôjde. Ja už som si jedno auto takto zrušil, videl som rozobratý motor, viem o čom vravím. Samozrejme, jazdite ako chcete, toto tu je fórum, kde si každý môže písať a odporúčať čo si len zmyslí. Nevidím však dôvod prečo by som tu mal niekoho zavádzať nezmyslami, chcem len poradiť ale všetci máte vlastnú hlavu, rozmýšľať viete, naložte s týmito informáciami ako len chcete. Rešpektujte ich alebo nie, je to vaša vec a nakoniec aj vaše autá, vaše peniaze. K 8 valcu len toľko, že pri 90ke po rovine si myslíš, že aké má otáčky? 4000? Zabudni, automat mu zaradí sedmičku a bude mať 1200 otáčok. Áno, keď predbieha tak ho vytočí ale rovnomernou rýchlosťou má nižšie otáčky ako tá 1,2 čo je v pežotíku. Ani na červenú na semafóre nestojí a nemá 6000 otáčok.
  3. Presne tak. A vyzerá že je jedno kto ten motor vyrobí. Ako tak dobré sú snáď priamovstreky GDi, na nich som vyslovene nepočul o žiadnom prúseri. Ešte viac problémov majú priamovstreky s turbom. Ale ak chce niekto káru na 100 000km tak tolko hádam by mala vydržať, len na ňu treba s citom na STK, pretože tam potrebujú autá vytáčať až na obmedzovač, čo v neutráli ak na to nieje auto zvyknuté (a to pri obvyklých jazdách na spotrebu nieje, že ano) môže motoru pekne zdvihnúť mandle.
  4. Chlapi, nejazdite s týmto motorom na spotrebu, tak či tak má dosť problémov s karbónovaním, len to zhoršíte. Modelar22 svojim štýlom jazdenia auto zrušíš, neber to ako kritiku tvojho jazdného štýlu z mojej strany ale ako kritiku toho motora. Viem čo hovorím. http://www.autorevue.cz/tvorba-karbonu-je-novy-strasak-modernich-benzinovych-ojetin
×
×
  • Vytvořit...