Přejít na obsah

emkay

Uživatel
  • Počet příspěvků

    46
  • Registrace

Vše od uživatele emkay

  1. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Na základě dobré nabídky od známých jsem před měsícem provedl upgrade vozového parku a týden zpátky úspěšně prodal 306 partě, která s ním v létě vyráží procestovat Rumunsko. Celková bilance tedy: Vlastnictví - 2,5 roku Najeto - 25 000 km (prodáno se 193t) Do servisu vloženo - cca 14 000 (z toho 8 faktická repase přední nápravy od mechanika, který mě následně při snaze reklamovat špatně opravené manžety hodil do ignoru) Koupeno za - 28 000 Prodáno za - 22 000 A hlavně mě jako první auto mnoho naučilo Díky všem za polopatické rady, speciálně poté @StibTo za nespočet rad a drobných mechanických prací.
  2. emkay

    Zapojení předních repro (306 FL)

    Tak nakonec se mi to podařilo vyřešit, téma možno smazat.
  3. Zdravím, už delší dobu mi v autě hrál pouze pravý reproduktor, takže jsem si řekl, že si s tím pohraju. Podařilo se mi úspěšně připojit levý, ale hrál jen minimálně. Tak jsem pokusně koupil nové reproduktory (https://www.czc.cz/jvc-cs-j620x/145572/produkt), načež jsem se pustil do montáže. Nejprve jsem vyměnil levý reproduktor, který bez potíží hrál spolu s původním funkčním pravým. Poté jsem tedy vyměnil i pravý, ale bohužel se od té doby nic neozývá. Zkusil jsem napravo zapojit zpátky starý, ani tak se ale nic neděje. Podotýkám, že kabeláž asi není originální (je viditelně trochu homemade), jestli je to ale opravdu v ní, netuším. Máte někdo s něčím podobným zkušenost? Potažmo nevíte o někom v Praze či okolí, kdo by se na to (ideálně klidně dnes) mohl podívat?
  4. Podívám se zítra, jak to s nimi vypadá a pošlu info .)
  5. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Myslím, že by mechanik byl důraznější, kdyby to s nimi bylo nějak hodně špatné. Takže tomu ještě asi chvíli dám. K autu jsem dostal i náhradní z jiné 306, otázka je, jestli budou pasovat.
  6. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Tak dnes Peugeot úspěšně prošel STK. Našlo se sice pár lehkých závad, ale nic vážnějšího. Zároveň mechanik ještě předtím spravoval kabely k vyhřívání zadního skla a třetímu brzdovému světlu. Jinak dle jeho slov stav velmi dobrý a od technické na dva roky klid .)
  7. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Tak dnes jsem Peugeotovi dopřál decentní hygienu (lux a mycí box) a konečně si troufám se tu také trochu pochlubit .) Dále mu byla dopřána také nová dálniční známka a stěrače (Bosh ECO), koncem února se budu pokoušet dopřát mu i novou technickou (držte palce). Drobných vad je sice spousta, ale poslední půlrok drží na svůj věk a poněkud low-budget údržbu úctyhodně. Momentálně máme společných 14 000 km, snad oboustranná spokojenost vydrží i nadále .)
  8. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    @StibTo Tak jak jsi viděl .) Takže s trochou snahy ano.
  9. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    @StibTo Ahoj, díky, napadlo mě, že bychom přeci jen mohli zkusit prohodit s tou tvojí a zjistit, jestli je to opravdu na 100 % tím .) (Ač ty tři stovky mě přinejhorším nezruinují). No a jinak Peugeot dostal k Vánocům nový olej, filtry a s pomocí tady StibTa také peugeot-club podložky pod SPZ Mechanikem také zkontrolován stav přední nápravy a vše údajně v pořádku. Fotka příště .)
  10. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Tak menší milník tohoto týdne (omluvte kvalitu fotografie, můj telefon není zrovna fotograf - přeborník, svítí tam 179 999). Tak snad se dočkáme i toho zásadnějšího za 20k .) Jinak jsem se chystal na výměnu oleje a spojka též začíná být hlučnější, mé plány nicméně překazilo odtažení, poté, co jsem nezaregistroval zákaz v novém bydlišti. Byl jsem tedy ochuzen o 2150 a čekám ještě na pokutu :/ Nicméně někdy v lednu na to dojde. Snad .) Stran toho spokojenost, pár drobností bych ještě našel, ale startuje rychle a rychle i topí, což je v tomto nečase velmi příjemné.
  11. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    A taky nejaky ten obrazovy material z dnesniho rana
  12. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Překročeno 10 000 km, aktuální stav tedy téměř 179k Procento těch bez komplikací roste, poslední měsíce slouží k plné spokojenosti. Dokonce v rámci oslav jubilea přestala blikat kontrolka airbagu
  13. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Jak říkám, nepočítal jsem, že to bude jezdit zadarmo. Ale pořád je ta frekvence oprav u tebe o poznání nižší, já něco závažnějšího řeším v podstatě každý měsíc
  14. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Jinak jsem teď dával do kupy přehled investic do oprav. Podotýkám, že auto mám od listopadu. 8000 Kč kulové čepy, silentbloky ramen, manžety poloos (později zjištěno, že špatné, vyměněn mechanik i manžety), gufero převodovky (poloosa), výměna oleje v převodovce, řemen alternátoru, geometrie 1200 Kč koncovka výfuku 1600 Kč manžety (tentokrát už správné) 700 Kč svaření výfuku 1050 Kč spojkové lanko 3 - 5 000 Kč - očekávaná investice nyní - vrzání od levého předního kola, pravděpodobně stabilizátor/silentbloky; obě stahovačky na odchodu (resp. jedna už po) a problémy se startováním při vedrech (zkusíme začít u vzduchového filtru) Celkem jsem v tom tedy za nějakých téměř osm měsíců a 7000 km za 16 - 18 tisíc čistě na opravách. Nečekal jsem, že to bude jezdit zadarmo, ale přijde mi to hodně. Co myslíte, koupil jsem velkou šílenost, nebo je to prostě potřeba dát do kupy a pak by mohla držet? Chápu, že se to nedá objektivně posoudit bez toho auta před sebou, spíš by mě zajímal názor zdejších diskutérů.
  15. To co říká Slayer zní docela smysluplně, i ty zvuky by tomu odpovídaly. Stahovačka z vrakáče zní rozumně, protože kupovat dvě nové po nějakých 1500 je o dost víc, než by se mi do toho chtělo dávat. Jen se tady ale bojím, aby se po chvilce nerozsypala taky a já musel za chvíli tentýž problém řešit znovu.
  16. Ono to nahoru najednou prestalo jit uplne. Z niceho nic proste ani tuk. To leve zatim normalne jede ale skripe u toho a pak je slyset to "klikani, cvakani, neco na ten zpusob". Doufam, ze to bude jen nejaka prkotina, stahovacky nejsou levna zalezitost co jsem koukal :/
  17. Nevím, jestli to bude úplně ta samá příčina. Mně to okno normálně zůstane v pozici, kam ho sundám (tzn. dolů to jde), ale už jej nevytáhnu.
  18. Zdravím, hledal jsem, jestli se někdo nesetkal se stejným problémem jako já, ale úplně totožné příznaky se mi najít nepodařilo. Situace je následující – vše začalo před několika týdny, kdy se po zavření spolujezdcova okna ozývalo z dveří takové jakoby cvakání-praskání. Trochu mě to zarazilo, ale stahovačka fungovala a tak jsem tomu nevěnoval pozornost. Nedávno jsem přijel do práce a okno jednoduše nejde zavřít. Vyrazil jsem tedy auto hodit do bezpečí a cestou se najednou chytila a okno se zavřelo. Nedávno jsem ji pokusně stáhl jen o milimetr (mám přes přední okna takové ty plastové kryty, takže to není vidět) a už se nepodařilo ji vrátit zpět. Smířil jsem se tedy s tím, že je asi po ní a psychicky se připravoval na investici do nové. Teď se mi ale ono cvakání začalo ozývat i po dovření okna u řidiče a to už začíná být dost zásadní problém, jelikož auto nemá klimu a okna jsou jediný způsob, jak v něm za současných teplot jakš takš přežít. Zároveň mi přijde zvláštní, že by takhle odešly společně, pokud by byl problém v samotném mechanismu okna. Tuší někdo, kde by mohl být problém?
  19. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Tak pote, co se vyskytl plan na 350km cestu mi Peugeot jasne dal najevo, at si to dvakrat rozmyslim. Prvni problem byl, kdyz mi neslo zavrit okynko u spolujezdce. Uz jsem byl na ceste nekam, kde ho muzu odstavit, a povedlo se ho zatahnout. Po zavreni se chvili ozyva (uz jsem to postrehl drive) takove jakoby cvakani. Vetsi problem se vsak zacal vyskytovat pote. Pri startovani se auto jakoby chvili dusi a pak az naskoci. Zacalo se to projevovat dneska, uvidime, jestli vubec zitra odjedu. Napadaji me dve priciny - spatna batetka a nebo nejak zaneseny privod vzduchu (parkuju obcas v aleji kvetoucich stromu, takze se to rozhodne ma cim zadelat). Any ideas?
  20. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Tak nakonec to dle všeho bylo samostavem, jelikož když jej mechanik vyndal, tak se mu rozpadl v ruce. Je tam tedy nové lanko ATE, tentokrát bez automatického seřizování, jelikož to, které ho mělo, mělo také jiný způsob připojení. Celkově mě to i s prací vyšlo na příjemných 1050 Kč. Teď jezdí bezchybně, tak doufám, že mu to chvíli vydrží .)
  21. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Tohle se právě neprojevuje při každém sešlápnutí, ale jen občas. Zároveň to myslím křuplo i když jsem pedál pouštěl, ale to budu muset ještě vyzkoušet a udělat si v tom jasno. Ze skály ne, ono když se do něj nainvestuje, tak by ještě mohlo dobře posloužit případně někomu jinému // Zručný nejsem, vrcholem mých schopností je výměna žárovky
  22. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Já právě taky tak nějak doufal, že až vyřeším ty věci okolo přední nápravy, tak bude klid, ale už je to poněkolikátý za krátkou dobu, co něco takhle přišlo. Pravda, u těch manžet to byla chyba mechanika, takže to bych na auto svádět neměl, ale ty náklady jdou do nepříjemných čísel. Když jsem kupoval auto za tři pětky, bylo mi jasný, že to zadarmo jezdit nebude, ale teď do toho sypu většinu svých peněz (jsem student, ale řízení mě baví jako máloco, takže jsem si prostě chtěl pořídit něco levného, abych se měl s čím učit. Asi bylo pořád moudřejší si jako první auto koupit Feldu, protože se nechá většinou opravit za pár Kč, ale přesedat do ní z 306 se mi opravdu nechce. Zkusím nějak vydedukovat s tím mechanikem, co by to mohlo být a uvidíme, ale Ozzy: Závlačku mám také uvolněnou, proto na fotce u předního kola sundaná poklice, ale to je to nejmenší .) Blbý dotaz č. 1: Přistihl jsem se teď, že jsem ne vždy tu spojku domačkával úplně k podlaze (mohlo chybět třeba půl cm, hrubý odhad). Nicméně byla sešlápnuta vždy do té míry, že šlo normálně řadit (pod záběr). Mohlo by to přesto být tím? Blbý dotaz č. 2: Spojková sada koukám přijde asi na 4k, což sice teď nemám, ale je to únosné. Co by v případě komplet výměny bylo potřeba sehnat? Např lanko asi neobsahuje, nebo se pletu? EDIT: Pravda, 4k je plná cena na Kelly, takže to určo půjde levněji, ale na práci mechanika se to také prodraží.
  23. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Výše uvedená záležitost nakonec skončila pouze výměnou manžet a od té doby auto jezdilo v pořádku. Poté se mi uprostřed Prahy rozpadl výfuk u katalyzátoru, ale odtah hrazený pojišťovnou a svaření celkem za pár. Týden na to, tedy dnes, mi ale jednou za 10-30 (zatím se mi to stalo třikrát během asi 5 km) sešlápnutí rupne ve spojce a chvíli se odmítá vrátit. Těžko říct, co konkrétně to je, ale zase to půjde do tisíců. Tak nevím, jestli jsem chytnul páteční kus, ale za 6000 ujetých km se mi toho vysypalo už opravdu nějak moc Skoro přemýšlím, že auto možná pošlu do světa. Nicméně stále mu to sluší, tak aspoň foto
  24. emkay

    306 Break 1.4 55 kW by emkay

    Peugeot dostal nové autorádio od Phillipsu a také jsme se StibTem, kterému opět děkuji za pomoc, vyměnili prohnilý koncový díl výfuku, tudíž auto již nezní jako dvoutaktní Wartburg . Momentálně je ovšem téměř nepojízdné. Oprava zmiňovaná v příspěvku výše asi nebyla provedena zrovna dobře, takže manžety podle všeho znovu odešly, vyteklo veškeré mazivo a do kloubů se dostává špína (za pomoc s diagnostikováním opět děkuji StibTovi, přesnější verdikt se ale dozvím až v servisu). Řízení je v tuhle chvíli již dost nepříjemné a nerad bych to ještě zhoršil dalším ježděním. Mechanik, který to nejspíš má na svědomí, dělá poté, co jsem mu ohledně toho volal, mrtvého brouka a nemám bohužel dostatek dokumentace k tomu, abych z něj mohl něco dostat oficiální cestou, takže teď se musím domluvit s jiným, který je prověřený několika členy mé rodiny, následně doufat, že auto zvládne cestu přes celou Prahu a před tím vším samozřejmě sehnat na tuto opravu peníze, což bohužel také není v tuhle chvíli úplně jednoduché.
  25. Tak jsme se StibTem, kterému tímto děkuji za pomoc s výměnou výfuku (auto už nezní jako dvoutakt ), zvedli předek a zjistili, že obě manžety u kol jsou na širší straně slezlé, čímž je homokineťák odhalen a zároveň vytekla veškerá vazelína. Mluvil jsem už i s mechanikem, který též neví, čím by to mohlo být způsobeno a tvrdí, že při výměně bylo vše v pořádku. Stále nemám úplně důvod mu nevěřit, nicméně ve středu se na to společně podíváme a potom uvidím, co a jak. Levý homokineťák už je bohužel asi v koncích (ačkoliv ne na 100 %), pravý snad zachránit půjde. Každopádně do středy auto bude stát, už se řídí opravdu velice nepříjemně a nerad bych na něm zničil něco dalšího.
×
×
  • Vytvořit...