Přejít na obsah

pebe

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

Vše od uživatele pebe

  1. pebe

    Zápach v aute a cukanie.

    Zaujimave. A teda ste to v servise neriesili, ci nie je uz auto v zaruke? Ale asi nie, ked uz ma najazdene 39.000km. Mozno nemame ten isty problem, neviem. Zaujimalo by ma co na to hovoria alebo hovorili v servise, ak to teda bolo niekedy riesene v servise ako zavada.
  2. pebe

    Zápach v aute a cukanie.

    No, co viem, tak od roku 2010 je zmeneny ten zakon, len ci bude niekto ochotni a hlavne ci budu mat autorizaciu na opravu auta. Ak by som mal ist na druhu stranu republiky do org peugeoutu, tak aj tam to mam 100km, 50km tam a 50km spat. Musim pozistovat okolite servisy, napr. skoda atd...
  3. Zdravím Vás, mám už rok 301-tku 1.6Vti, ročník 2014 (najazdených 4.000km). Po 11 mesiacoch mi začalo smrdieť niečo spálené v aute. Fakt, že nepríjemný zápach, najmä keď máme vzadu malé dieťa. Podľa mňa a kopec ľudí je to spálený olej. Na prvej ročnej kontrole mi povedali, že je to asi zápach kuny. Tak som si namontoval odpudzovač. Zároveň mi vtedy vymenili prevodovkové semeringy, jeden tiekol (vraj to zápach nemohlo vyrábať). Stav oleja v motore bol na MIN-imálnej ryske. Doma som zistil, že po servise mám už teraz nad MAX ryskou (Po dojazde domov mi trochu vykypel cez uzáver). Po pár dňoch som bol zase v servise, zase so zápachom v aute. Presne to isté. Tentokrát povedali, že to bude znečistená klíma, ale samozrejme musím si to dať vyčistiť na vlastné náklady. Vyčistiť som si to zatiaľ nedal. Podľa iných tém mi to sedí, lebo niekto písal práve o cukaní auta a aj zápachu niečoho spáleného, ale nie konkrétne v tejto kombinácií, tak preto som založil novú tému. Neviete niekto poradiť? Ten zápach sa kumuluje pod kapotou a šíri sa potom cez prífuk do vnútra auta (napríklad keď stojím na semafore). Niekedy to smrdí už aj 5 minút po naštartovaní auta a je na voľnobehu, niekedy to nesmrdí vôbec. Keď vyjdem z auta, tak to cítiť nie je len dnu, ale všade okolo auta, aj vzadu. Podstatná vec je to, že keď cuká tak to musím vytáčať aj do 3500 otáčok aby to ''nedrhlo'', potom keď to dlhodobo vytáčam, cca 10km, tak to prestane cukať. Kamarát čo sa fakt vyzná v autách, mi povedal, že sa mi lambda sonda zanáša od oleja, že aj preto som mal málo oleju po roku a že práve vtedy keď to vytáčam aj do 4000-5000 otáčok tak to spálim a ten zápach sa stratí a keď zase idem pomaly, alebo je auto odstavené tak sa zanesie, že proste mi tečie olej do výfuku. V servise majú samozrejme na to iný názor a mňa nebaví stále cestovať do servisu 100km aby sme to mohli testovať a ak nenájdu závadu, tak je proste všetko oka. To cukanie nie je až také časté ako ten zápach. Ďakujem za tipy, ak Vás niećo napadne alebo máte rovnaký problém s 301 ako ja a dáte vedieť. Pekný deň.
×
×
  • Vytvořit...