Přejít na obsah

C4MARO

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

Vše od uživatele C4MARO

  1. C4MARO

    Ruční brzda Peugeot 406 2.0 HDi

    Aj karamba. A co na technickej, tam si prošel bez problémů? Btw jak to vůbec zkoušej? Zatáhnou ručku a strčej do auta? Zatím jsem byl na STK jen s motorkama, auto mám teprv pár měsíců. To abych s sebou vozil klíny, když je ta ručka takhle nespolehlivá. Vždycky, když mrzne, tak než vyjedu do práce, tak musím sedět v nastartovaným autě a čekat 5 min než rozmrzne led na oknech. Potom musím auto chcípnout, zařadit kvalt, vystoupit a okna oškrabat. S ručkou bych moch dělat obojí najednou. A nechávat nezabržděný nastartovaný auto nechci. Mám už taky jednu (ne)veselou příhodu, kdy se na mě auto nasralo a odjelo bez řidiče
  2. Zdravím, mám Peugeot 406 2.0 HDi (1999) a nebrzdí mi ruční brzda. Zadní brzdy mám kotoučové a ručí brzda je tedy realizována jako bubnová, která je integrovaná v zadních kotoučích. Už jsem s tím byl 2x v servisu. Poprvé vyměnili lanovody - nepomohlo. Podruhé brzdu seřídili s tím, že už funguje dobře. Vyjel jsem ještě v areálu servisu do mírného svahu, zatáhl ručku a auto se rozjelo dolů. Po půl hodině výměny názorů mi nakonec alespoň vrátili peníze, ale ručka stále nefunguje. Řekli mi, že je obvodová plocha bubnu (náboje kotouče) dohladka obroušená a to je nejspíš důvod proč nebrzdí (pakny se protáčí). Když měli auto na zvedáku, tak jim brzda fungovala, protože zkoušeli otáčet kolem pouze ručně. Chci se vás zkušených Peugeoťáků zeptat, jestli měl někdo podobný problém, popř. jak ho řešil. Je potřeba kvůli ručce vyměnit celé kotouče, i když samotná kotoučová brzda funguje dobře a ještě není sjetá? Nebo stačí koupit nové pakny? Popř. ještě nějak seřídit? Vím, že tahle koncepce řešení parkovací brzdy není moc spolehlivá a nedá se od ní moc očekávat. Osobě ručku ani moc nepoužívám, ale jde mi hlavně o to, abych mohl nechat chvíli auto stát nastartované a nemusel se bát, že mi někam ujede. Např. v zimě, když čekám než rozmrzne led na oknech. No a taky hlavně kvůli technický, na který bez ručky neprojdu. Díky za rady.
  3. Zdravím, Na zadních kožených sedadlech u P406 (1999) mám vespod vyháknutých několik háčků, které napínají kůži na sedadla. Háčky se mají naháknout na takový drát, který je vedený podélně pod sedačkami, ale je poměrně daleko a nejsem schopný je tam zpátky zaháknout. Chci se zeptat jestli je nutné odmontovat zadní sedačky, popř. jak se to dělá. Díky. [Edited on 15/9/13 18:50 by C4MARO] [Edited on 16/9/13 16:56 by C4MARO]
  4. Chci se ještě pro jistotu zeptat, protože v těchto věcech nejsem moc zběhlý. Stačí tedy koupit funkční zrcátko s kabeláží a s konektorem, sundat a rozpojit staré a následně zapojit konektor a přidělat nové?
  5. Ty zatmavovací se právě moc neprodávají. Většinou jsou buďto obyč nebo s dešťovým senzorem. Chozeluizskuner za kolik bys to s dešťovým senzorem prodal?
  6. Zdravím, mám P406 už se stmívacím se zrcátkem, ale už jsem ho kupoval s tím že nefunguje. Dolní polovina zrcátka je tmavá a horní je světlá. Nedá se na to moc koukat. Chci se zeptat, jestli to je tím, že jsou vyteklé krystaly, nebo jestli může být závada i v něčem jiném (zapojení??). Jestli je vyteklé, tak je možné vyměnit pouze to sklo (i za předpokladu, že by zatmavování poté už nefungovalo)? Díky
  7. C4MARO

    nenastartuje p206 - zeby imobilizer?

    Když je imobilizer aktivní, tak se ti po otočení klíčkem zobrazí vedle budíků ikonka klíčku se čtverečkem. Když imobilizér funguje jak má, tak ti ikonka zhasne a normálně nastartuješ. Když to furt svítí, tak je něco s imobilizérem. Vím to, protože to teď sám řeším. Mám P406 po faceliftu a ten má imobilizér v klíčku, takže u mě je závada ve špatným kontaktu někde mezi spínací skřínkou a řídící jednotkou. Nevím jakej typ imobilizéru má P206, nemá tám klávesnici na kód?
  8. Nakonec pomohla hrubá síla a rozhejbal jsem ho. Už ho ale raději nebudu zaklápět ))
  9. Tak jsem zrcátko vymontoval a dostal jsem se ke konektoru. Zkusil jsem ho prostříknout MD sprejem, ale bez výsledku. Abych viděl na ten motůrek, tak budu muset asi oddělat přímo sklo a do toho se mi nechce. Nejde mi o to aby to sklápění fungovalo, protože to používat nebudu. Jenom potřebuju to zrcátko dát zpátky a rukou to nejde ani za boha. Kdybych zabral víc, tak mně zůstane zrcátko v ruce.
  10. To jsem se asi jen přepsal, mám sedan. Ten trojúheník je na nějakejch plastovejch západkách? Abych je neulomil. Nejdřív musím někde sehnat hvězdičku šroubovák..
  11. Spíš bych řek, že je někde špatnej kontakt, když šlo sklopit. Nevím jestli se k tomu mám dostat zevnitř ze dveří, nebo jestli mám sundat sklo. Popř. jestli nejdřív nezkusit rozdělat ovládání.
  12. Zdravím, když jsem 406 kupoval, tak jsem věděl, že pravé zrcátko u spolujezdce nejde sklopit (nemyslím sklo - to jde, ale celé zrcátko nejde přiklopit k autu). Včera jsem to zkusil, jestli se to náhodou nerozhejbalo a hle, obě zrcátka se krásně zaklopila. No jo, jenže dneska jsem nastartoval a vyklopilo se už jen levé zrcátko a pravá zůstalo zaklopené. Co teď s tím? Tady na fóru většinou lidi řešej, že jim nefunguje naklápění skla, ale o naklápění celého zrcátka jsem tu žádné téma nenašel.
  13. C4MARO

    Vadný zámek P406 + rádio

    Takže, sehnat někde mikrospínač, připájet ho a pak postupovat podle návodu s tlačítkem?
  14. C4MARO

    Vadný zámek P406 + rádio

    Četl, tam ale řeší pouze tlačítko, mě chybí i něco na plošňáku. No nic, napsal jsem i tam.
  15. Zdravím, pěkný návod, ale potřeboval bych ještě poradit. Přikládám foto mého klíče. Na plošňáku nemám ani ten spínací prvek, co je hned pod tlačítkem. Myslíte, že s tím půjde ještě něco dělat? Klíč už byl takhle dojeb*** od předchozího majitele.
  16. C4MARO

    Vadný zámek P406 + rádio

    Trošku aktualizuju vlákno. Včera jsem si přivezl auto ze servisu a museli mi vyměnit anténu a komplet kabel od antény do rádia. Teď už rádio šlape jak holky u E55. Komplet mě to stálo i s prací 500, ale alespoň mám pokoj. Co se týká zámku, tak kluci šikovní ho rozebrali pořádně prostříkali a teď už odemykat jde v pohodě. Dola zasílám foto klíčku s dotazem na Vás, jestli se dá ještě spravit. Příjde mi, že tam toho chybí víc než jen tlačítko.
  17. C4MARO

    Čím zamaskovat svařený spoiler

    Jedná se o ten plast pod nárazníkem a prasklina je pod pravou mlhovkou. Momentálně je auto v servisu na rozvodech + právě to svaření. Až se mi vrátí, tak pošlu foto.
  18. Zdravým, nechal jsem si svařit prasknutý spoiler a chci se Vás zeptat, čím a jak bych měl černý svar zamaskovat. Auto je v modré metalíze. Díky.
  19. C4MARO

    Vadný zámek P406 + rádio

    Tak zkusil jsem prostříkat zámek a kvedlat v něm klíčem, ale bylo to bez výsledku. Rádio jsem vyndal a zjistil jsem, že na tý straně, kde jsou 3 konektory nad sebou, je vypojenej jeden malej žlutej kabel se svorkou na konci. Nejspíš bude z toho spodního konektoru (co je vedle něj pojistka). Nevím ale kam patří a navíc mě ten spodní konektor nešel za boha vyndat. [upravil dne 10/3/13 14:23 od C4MARO]
  20. C4MARO

    Vadný zámek P406 + rádio

    Když dám klíč do zámku, tak s nim nejde otočit. Takze je to mechanickej problem. Zkusim Teda vytahnou to radio. Jak oddelam ten plastovej rámeček? Normálně sroubovakem odcvaknu?
  21. Zdravím, koupil jsem si Peugeot 406 r.v. 99. Na dveřích u řidiče je vadný zámek a auto jde zamknout/odemknout pouze od spolujezdce. Navíc je tlačítko od DO na klíči nějak vyseparované. Ctěl bych od Vás poradit, jaka by byla nejlevnější varianta řešení opravy -> opravit DO na klíči (nemám zaruku, že v autě DO funguje), opravit zámek? Mám kamaráda, co má ve stodole bouchnutou 406. Takže další možnost je komplet výměna zámků (jestli je to možné), ale to by se musel vyměnit i centrál, jestli se nemýlím. Jaký je Váš názor? Dále mám problém s rádiem. Když jsem auto koupil, rádio normálně naladilo stanice a hrálo. Po cca 120 km mi rádio nechytí žádnou stanici, jako kdyby byla zasunutá anténa (nedá se zasunout/vysunout, je napevno). Problém v elektroinstalaci?
×
×
  • Vytvořit...