Přejít na obsah

stejskaldaniel

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

O uživateli stejskaldaniel

  • Datum narození 3.2.1974

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1998

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Plzeň
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    stejskaldaniel@post.cz

stejskaldaniel's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. co se týká záměny převodovek na 99% nelze vždycky něco vadí jinak rozpad na díly má autodíly Horníček v ústí nad orlicí a je schopen objednat prakticky cokoliv u něčeho bohužel jen orig. díly. Pokud někomu praskne lanko na spojku s automatickým dopínáním lze použít lanko z ruční brzby na škoda favorit/felicia jen zkrátíte na délku co je potřeba a u pedálu vytvoříte oko zapoužítí lanové svorky.funkční a šlapeto skvěle se starým bovdenem.Při montáži je třeba rameno spojky stahnout drátem na doraz, jelikož pružina v bovdenu ho zkrátí o 2-3cm.O převodovce a čerpadle od opravy ani nevím je je v autě.
  2. najeto 5000km a vše OK
  3. termin dodani 14 dnu
  4. Cena za kolo je 4500,-kc a k tomu 1L oleje do prevodovky a to je cela cena opravy,Tedy pokud uz nekdo pred vami se v ty prevodovce nehrabal a ten synchron uz neotocil ve snaze prodlouzit zivot petky ,ale cena za cele synchronove proti-soukoli je okolo 10.000 a maji hojen ve Francii, tak varuju ty co by si to chteli timto zpusobem zlevnit,proste to proti-kolo se musi vymenit a pak mate na 300 tis pokoj od prevodovky,protoze pokud koupite jinou starou prevodovku ,tak pocitejte s tim ze ma uz zivot za sebou a navic jeste rozeberete pul auta.
  5. postup ; zvednout auto a sundat kolo ,vypustit olej z prevodovky,sundat bocni kryt ,vyklepnout segerovku a opatrne sundat synchron i s radici vydlickou,synchr.krouzek se daotocit tak neni potreba kupovat dale pod nim je ozubene kolo (kat.cislo 2333 29) 5 EME 51DTS( 51x31) a to je potreba vymenit za nove.Pracnostcca 1 hod prace pokud mate dil.Co se tyka vule v tahlech tak by musela byt vetsi jak 5 mm kolo na pozici drzi 3 kulicky s perky v synchronu.
  6. Co jsem se ted ptal na ND v mototechně tak díly se dají objednat,ale některé jen v centr. skladu ve francii a ceny kol jsou od 1500,- za menší až po 4700 za ty větší ,nicmeně se nedají vrátit nebo vyměnit ,tak je potřeba přesně vědět co je potřeba vyměnit,jinak už mam i rozpad převodovky na dily,dotaz je jestli někdo už to dělal a ví co je a co není potřeba vyměnit,tim nemyslin ložiska ty jsou za par peněz v SKF a futra se udělaj na soustruhu.
  7. zeptam se mas tedy nejake konkretni zkusenosti s opravou a rozbiranim ? Ano nebo NE?, Minuly tydenjsem delal opravu a pretesneni rotacniho vstrikovaciho cerpadla BOSCH VE4/9F2250R601-2,coz je slozitejsi dil nez prevodovka ,takze pokud nekomu kape cerpadlo pod hlavou je to nakladove cena O-krouzku ,ale taky to ma sve uskali a rizika.
  8. Co se týká použitých převodovek tak jsou na tom všechny více méně stejně tj. 300tis. km ,takže by to bylo na chvilku než se zase rozpadne a nebo ji tam dát a honem prodat auto a auto s najetými 100 tis. km je utopie.
  9. Ahoj začal mi vypadávat 5 rychlostní stupeň a jelikož ceny převodovek jsou šílené tak uvažuji o tom že se pustím do repase mé převodovky mám r.v.1997 typ motoru DHX 1,9td a lanko spojky je tažené pod převodovkou, má něko nějaké konkrétní zkušenosti s touto opravou.
×
×
  • Vytvořit...