Přejít na obsah

vomy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2004

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Lubná
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

vomy's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Zdravím, mám Peugeot 407 2.0 HDi RHR rv. 2004 (vstřikování Siemens). Snažím se vyřešit většinu neduhů, co to auto má. Už jsem něco odboural, ale jeden problém pořád zůstává. Při přidání plynu na 1 a 2 v rozmezí otáček od 1000 do 2000 auto vždycky 2x až 3x škubne. Občas škubání pokračuje i přes 2000 ot./min, občas ne. Na vyšší rychlosti auto neškube. Co se už měnilo: Nový EGR plus programování (některé chyby se odstranily) Nová váha vzduchu Nový vadný elmg ventil podtlaku ovládájící klapku sání Podtlaky jsou zkontrolovaný a podtlak držej. Diagnostika nic neukazuje (pokud auto zrovna nespadne do nouzaku s chybou P2653 - to se stává, když auto delší dobu táhne do plynulýho kopce na tempomat), zkoušeli jsme měřit požadovanou a naměřenou polohu klapek turba a odpovídalo to. Plynový pedál taky ukazuje plynule 0-100%. Dělal jsem přepadový test, všechny vstřiky vypadaly v pohodě. Na co dalšího se zaměřit? Případně doporučení na nějaký servis ideálně Praha a okolí, kde si s těmahle motorama rozumí a vědí co dělat? Nerad bych skončil nesmyslnym měněním dílů metodou pokus omyl. Díky
  2. Tohle picasso byla taky 1.6 a c5 je RHR ja mam ventily se vstupem, vystupem a filtrikem, ktery rusi podtlak. Ani nevim jestli existuji nejaky s vice vyvody . Tak a tedka co je spravne?
  3. At jsem to meril kdekoliv, tak to bylo stejne. Dneska jsem udelal lepsi mereni s externi vyvevou. A vysledky: 1. Okruh bypassu intercooleru - vytvoreny podtlak cca 26Hg - po vypnuti vyvevy podtlak drzel bez zmeny x minut. Dal jsem necekal. 2. Okruh, ktery ridi klapku v sani a turbo - uplne stejne jako okruh 1 3. Hadice k posilovaci brzd - vytvoreny podtlak cca 24Hg, po vypnuti vyvevy byl podtlak do par minut uplne pryc. Tudiz soudim ze netesnost zpusobuje posilovac brzd, takze ho asi vymenim. Kazdopadne ten unik je podle me tak malej, ze nemuze zpusobovat tu chybu 2563. Koneckoncu dneska ta chyba na diag ani nebyla @ChouLu jak vis, ze ten ventil upusti podtlak? Mam zkusenosti jeste s C4 piccasso a C5 a obe drzi podtlak klidne nekolik dni.
  4. Kdyz vypnu zapalovani tak podtlak zacne pomalinku klesat - logicky ze zacatku rychleji, konec pomaleji. Podtlak se uplne ztrati za cca 3-4 minuty. Takze drobnej unik tam nekde je, ale nerekl bych, ze tak velkej aby to ovlivnilo regulaci turba. Ale mozna se pletu.
  5. Ja uz je prave prehazoval ruzne, daval jsem i novej. Na volnobeh auto drzi stabilne podtlak. Pokud by teda nebyla chyba v tomhle ventilu, tak kam koukat pak? Ten cernej trojuhelnikovej snimac na regulaci turba?
  6. To znamena, ze to obvykle zpusobuje podtlakovej ventil nahore vlevo za motorem, kterej ovlada regulaci turba. Je to tak?
  7. Jo, tak tuhle chybu mi to píše taky. Podtlaky jsem měřil - jsou v pohodě. A vlastně nevim po čem teďka jít. Ten černý snímač na vrchu regulace turba by prý hlásil P2562. Jaký jiný snímač tam je? Respektive jaký chceš měnit @spooker?
  8. @spooker jakou konkretni chybu ti to pise? P2563, P2562? Nebo jeste neco jinyho?
  9. Zdravím, 407 2.0HDi RHR 100KW hlásí chybu P2563. Chyba na 99% bude ve snímači polohy turba, viz obrázek. Budu ho tedy měnit, dělal jste to někdy někdo? Čeká tam nějaký překvapení, na který si dát pozor? Je po výměně potřeba přes diag něco nastavovat? Díky.
  10. Jo, ja chapu, ze tam neco bude pri bezicim motoru, ale tohle bylo jen pri zapnutym klicku. Kazdopadne asi i tak tam neco bude.
  11. Takže jsme měřili další věci kolem konektoru solenoidu. Našli jsem v autodatech, že při zapnutém klíčku má být mezi kostrou motoru a plusem konektoru 12-14V, což tam je, dál tam byl odpor jaký má mít solenoid (16 Ohm) což taky sedělo. Pak jsme ještě změřili kostru motoru proti kostře v konektoru se zapnutym klíčem a tam byly 3V - tomu moc nerozumím. Jak je to možný? Může to být správně? Já bych mezi kostrama očekával 0V. Mimochodem, vedle nám stála C5 s 2.0HDi 2009 a u ní jsme naměřili na stejném místě 1.8V - možná to je irelevantní informace, možná majá obě auta nějaký problem.
  12. Koukam, ze jsi doupravil komentar, ktery ted uz vsechno vysvetluje Takze jsem muj komentar smazal dik za podrobnejsi popis
  13. Baffy diky moc. Krtek 2 : Aha, zase takhle hodne elektrickym zarizenim nerozumim kazdopadne diky moc za popis. Podle toho, co pises ten solenoidi ventil nema jen on/off pozici, ale muze byt nastveny do jakekoliv pozice. Na solenoidu jsou tri "diry", VAC, OUT a filtrik (rusic podtlaku). V klidovem stavu VAC drzi podtlak, OUT a filtrik jsou propojeny (na OUT rusi podtlak). Pri zapojeni 12V se propoji VAC a OUT a zaroven se ucpe filtrik (rusic podtlaku). Pokud by se ale ventil dal ovladat plynule, tak budou nastavat situace, kdy bude do nejake miry propojeny jak VAC, tak OUT, tak rusic podtlaku. Tim padem by v podtlakovem okruhu mizel podtlak a jak ve VAC (kam je podtlak dodavanej), tak v OUT, na ktery je pripojeno ovladane zarizeni (regulace turba, klapka sani, klapka bypassu intercooleru). Nebo je tahle teorie nesmysl?
  14. Nenapsal jsem to do popisu asi vsechno. Merili jsme tohle: 1) kostra na konektoru <——> plus na konektoru : cca 8.5V 2) plus na konektoru <——> kostra na motoru : 14.5V 3) kostra na konektoru <——> plus na baterce: Max 11.5V ale spis to litalo niz
  15. Zdravím řešil jsem pár věcí na 407 2.0 HDi RHR 2004, jednou z nich je ji okruh podtlaku - klasická věc. Zjistil jsem, že v konektoru solenoidu ovladajícího podtlak není 12V ale třeba jen 8V (měřeno plus s kostrou v konektoru, na volnoběh). Otazka zní, je to normální? Předpokládám, že ne, že by tam za běhu motoru mělo být nějakých provozních cca 14.5V. Podezření padá na přechodovej odpor někde na ukostření. S tím souvisí i moje hlavní otázka. Víte někdo, kde najít veškerý ukostření? Chtěl bych všechno ukostření pročistit. Vím, že nějaký věci jsou ukostřený za světlem na straně řidiče, ale předpokládám, že to určitě nebude všechno. Kde dál hledat? Neměl by někdo k dispozici nějaké schéma? Díky. V.
×
×
  • Vytvořit...