Přejít na obsah

Sharan.jo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

O uživateli Sharan.jo

  • Datum narození 3.2.1970

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2000

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Rapotín
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Sharan.jo's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Sharan.jo

    Antipollution fault

    Tak a jsem tam, kde jsem byl. Po ujetí asi 150 km se rozsvítila kontrolka motoru s nápisem Anti..... Ani se mi ho nechce vypisovat, nenávidím ho. Takže auto do garáže, diagnostika PP2000 a výsledek: Trvalá závada. Relé žhavení. Svíčky jsou napájeny nepřetržitě a opět proměřování a zkoušení. Nové žhavící relé už mám v autě od minula. Po přiložení kontrolní žárovky na výstup ze žhavícího relé jsem zjistil, že když je studený motor, tak kontrolní žárovka problikne, auto nastartuji normálně a motor normálně jde, tzn. že je všechno v pořádku. Ve chvíli, kdy přidám plyn, do jakýchkoli otáček, tak se nic neděje, ale ihned po uvolnění plynu, tedy pokles otáček, se kontrolní žárovka rozsvítila a pak už nezhasla. Svítí i po opětovném startování, pokud závadu nevymažu přes PP2000. Je mi záhadou, jakou má vazbu žhavení s odstavením plynového pedálu, tedy s poklesem otáček. Chtěl bych tímto způsobem poprosit všechny, kdo jsou schopni poradit, předem díky moc. Pak jsem se chtěl ještě zeptat, jestli můžu motoru nějak ublížit, když jsem vypojil svorkovnici na relé žhavení, aby to dál nežhavilo. Když bude velký mráz, tak to zapojím, nechám prohřát a pak to budu muset zase odpojit. Vím, že je to pakárna, ale s autem potřebuji dost jezdit a jsem mimo domov, takže přes týden to nemám ani kam dát do servisu, takže jen samo domo o víkendu.
  2. Sharan.jo

    Antipollution fault

    Skoro po měsíci zoufalství můžu sdělit, že jsem dal na radu odborníka na Peugeoty, poslechl co píše Peugeot Planet 2000 a vyměnil relé žhavení, za nové. kontrolka motoru po vymazání v PP2000 zhasla a auto jede, jak má. Díky všem za rady a pomoc.
  3. Sharan.jo

    historie podle VIN

    Můžu poprosit o servisní historii? VF32AHFXF41181154 Předem diky
  4. Sharan.jo

    Antipollution fault

    Chlapi, chtěl bych všechny poprosit o pomoc při řešení mého antipoll.... Na diagnostice mi to ukazuje: Počítač motoru, Trvalá závada. Obvod relé žhavení. Svíčky jsou napájeny nepřetržitě. Kód závady je P0382. Dnes jsem zkoušel dát kontrolku na žhavičku, při nastartovaném motoru ani při jen zapnutém klíčku nesvítí, když dám Test členů, tak žhavící relé normálně cvaká a kontrolka bliká. Když závadu vymažu, tak se po několikerém startování objeví znovu, ale počet startů není nikdy stejný. Někdy třeba 15, někdy hned třeba na popáté. Samozřejmě se rozsvítí kontrolka motoru a jde maximálně 2600 otáček, takže nouzový režim. Nemáte někdo nějakou radu ? Začal jsem jezdit do Pardubic a na nouzový režim to nechci provozovat. Jinak spotřeba a výkon do těch 2600 ot. normální. Včera během jízdy z Pardubic to šlo do nouzáku a během jízdy do Šumperka se to několikrát i dalo vytočit do skoro 5000 ot. Tak nevím, nebo není někdo okolo Pardubic, kdo by mi mohl pomoci, v týdnu končím po 15 hodině, tak bych mohl dojet. Předem díky, kdo může pomoci, byl bych rád. Jedná se P307 1.4HDi 2003 50Kw [upravil dne 23/11/12 11:39 od Sharan.jo] [upravil dne 23/11/12 11:39 od Sharan.jo]
  5. Sharan.jo

    Antipollution fault

    Ahoj, mě to dělalo to samé, i když v zimě v mrazu, po zimě to začalo dělat znova, častěji, vyměnil jsem palivový filtr a od té doby klid. Palivový filtr se totiž nikomu nechce měnit, je dost drahý ( kolem 1500,-Kč ), taky jsem si to z tohoto důvodu nechtěl nějak připustit, ale pak jsem ho sehnal něco kolem asi 700-800 v Šumperku, vedle Mountfieldu je prodejna Truck servis a tam mi hodná paní prodavačka nabídla, nějaký polský. Cena rozhodla. S tím už je to bez problému. Je na to normální záruka, má v sobě vyhřívání. Tak Ti dávám tip.
  6. Sharan.jo

    Motorový olej a aditivum

    Juve Díky, tak to je přesně odpověď, jak má být.
  7. Sharan.jo

    Motorový olej a aditivum

    Díky, to jsem se také dočetl, ale bylo by dobré s tím předem počítat, abych třeba nevyjel na dovolenou k moři a hned za barákem by se mi to ozvalo, tak pro ten klid by bylo dobré mít přehled. Tak to myslím.
  8. Sharan.jo

    Motorový olej a aditivum

    Super, díky za odpověď, jsem zase o něco chytřejší. A ještě druhá část mého dotazu se týká aditiva, jde to nějak zjistit ?
  9. Sharan.jo

    Motorový olej a aditivum

    Chlapi, nemluvím o kvalitě oleje, ale dobrá, o ukázání intervalu do servisu, jak to ukazuje 307. Ten poslední obrázek je už těsně přes koncem servisu, mě by spíš zajímal průběžný stav.
  10. Sharan.jo

    Motorový olej a aditivum

    Servisní interval je shodný s výměnou oleje
  11. Poloosa by to dělala v zatáčce. Jak jsi zkoušel převodovku ? Tu musíš poslechnout na bezpečném zvedáku s nastartovaným motorem a zařazenou rychlostí, aspoň na 3 a nejjednodušeji poslechnout přes kovovou tyčku přiloženou na převodovku. A nejlépe ve dvou s pomocníkem, hlavně opatrně.
  12. Nechci strašit, ale může to dělat převodovka - ložiska v ní.
  13. Zdravím 308ičkáře. Chci se zeptat, jestli se dá zjistit, na kolik asi kilometrů mi ještě vydrží olej v motoru, na 307 display odpočítává, na 308 se mi ukáže jen OIL OK. Dál bych se zeptal, jak zjistím, kolik mám aditiva na FAP a za kolik asi kilometrů bych mohl čekat nutnost dolití aditiva, abych se na to mohl připravit. Když se ozve aditivum, kolik se dá ještě najet. Snad se neptám blbě, ale odpovědi jako že bych měl vědět, kdy jsem měnil olej atd. bych číst nechtěl, to samozřejmě vím. Chtěl bych to zjistit od auta, když má být tak chytré a všechno si hlídat samo. Díky za odpovědi.
  14. Díky, super návod. Tušil jsem něco takového.
×
×
  • Vytvořit...