Přejít na obsah

navy261

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

Vše od uživatele navy261

  1. Keď nad tým rozmýšľam, asi ma P607Olda pravdu. Chybu snímača vlhkosti mám už asi 4 roky a zatiaľ som ju neriešil. Klima fungovala a funguje, tak sa mi snímač zdal nepodstatný. A baterku mi nevybíjalo. Tak sa mi zdá že elektrikár len zapojil dia, vymenoval čo mu ukázala, možno odmeral kľudový odber a tým skončil. Za 45 eur. Pátranie po chybe zostalo na mne. Už som z týchto automechanikov nešťastný. Už štvrtý čo som niečo chcel a vždy to dopadlo zle. Nezostáva mi nič iné len platiť značkovému servisu s neistým ale reklamovatelným výsledkom, alebo sa trápiť sám. Najhoršie keď človek nemá podmienky (garáž, jamu, zdvihák), nehovoriac o tom, keď chodím na týždňovky, ani času moc nie je.
  2. Som tu znova po návšteve elektrikára. Dobíjanie ok, ale odber 60mA. Napichol dia. Podľa neho to robí vadný snímač vlhkosti v kabíne. Vraj sa tam stále točí vrtulka. Cez vrakáč skúsim vymeniť a uvidíme či spotreba klesne. Ďalej mi zistil vadný snímač teploty za katalyzátorom. Ľudovo je to asi lambda sonda. Čo som narýchlo pozrel na nete asi 100 - 150 eur záležitosť. Oddá sa vymeniť aj použitú, núkajú okolo 30 eur, alebo nešpekulovať a kúpiť novú? A na záver to najlepšie, FAP na 72 percent. Vraj už mám začať špekulovať, hlavne šporiť, na výmenu. Ale to budem riešiť až neskôr. Teraz hlavne tá elektrika. Vypadá to že som zbytočne menil alternátor. Čo už. Dám ho skontrolovať a posuniem ďalej. Dám vedieť ako to dopadlo.
  3. Preštudoval som manuál. Ak som správne pochopil, kontrolka nabíjania po zapnutí kľúča na mojom aute nesvieti. Rozsvieti sa len v prípade poruchy. Tak som v koncoch. Asi zostáva len elektrikár. Len kde nájsť šikovného v Trenčíne. Asi dám do značkového servisu. Sú drahší, ale mali by mať skúsenosti. Zatiaľ čo som tam dal robiť, až na cenu, spokojnosť.
  4. Zohnal som starší, ale dobrý, alternátor. Dal som sa do výmeny. Kedže to robím prvý raz, musel som dosť špekulovať čo a ako, a hlavne ako sa dostať k spodnej šrobe. Všetko som zvládol, naštartoval, začal merať a nič sa nezmenilo. Napätie 13,7V, kľudový odber 120 mA. Takže altík to nie je. Po preštudovaní rôznych materiálov ma napadla jedna vec. Po zapnutí kľúča mi nesvieti kontrolka nabíjania. Vraj niektoré alternátory sa pri prepálení kontrolky nenabudia. Môže môj alternátor patriť k takým? Skúsim zistiť čo je s kontrolkou a uvidím. Najprv zas naštudovať ako sa vymieňajú kontrolky, ak je to v tomto aute vôbec možné.
  5. Na aute nie je nič dorábané, žiadne elektrické zariadenie.Vytiahol som všetky poistky ale nevedel som že pod motorovými sú ešte jedny. Vytiahol som v motore, pod volantom a v kufri na ľavej strane, tam bol problém sa dostať, ale podarilo sa. Takže pôjdem hľadať tie druhé v motore. Dnes, utorok večer, som skontroloval baterku. Auto od nedele nejazdilo, v sobotu nabitá doplna, podotýkam že je úplne nová. Kapacita klesla orientačne na 65 - 70 percent. Na konci týždňa by som už nenaštartoval. V sobotu pôjdem kúpiť druhý alternátor aby to aspoň dobíjalo. A budem hľadať čo robí ten odber. Vyskúšam všetky postupy čo ste mi poradili a dám vedieť. Ale originál altík tam asi nie je. Je tam značka Mitsubishi. To sa do 407 nedávalo nie?
  6. Zdravím. Vidím že toto vlákno je už dlho nepoužívané, ale dúfam že niekto zareaguje. Tiež mám problém s častým vybíjaním baterky. Je staršia, ale po dobití vydrží týždeň maximálne dva. Jazdí sa denne mesto, viacnásobné štartovanie. Po skúsenostiach z minulých rokov by po dobití mala vydržať aspoň dva tri mesiace. Podľa návodu vyššie som premeral napätie pri naštartovanom motore a zapnutých spotrebičoch, výsledok 13,5 - 13,9V. To naznačuje alternátor. Ďalej meranie odberu pri vypnutom aute - 50 - 60 mA. Snažil som sa vyberaním poistiek zistiť problém, ale nenašiel som nič. Odber bol stále rovnaký. Skúsil som to pri neuspatom aute, odber 120 mA ale po vybratí žiadnej poistky čo som ich podľa návodu našiel v aute nič, žiadna zmena. Vie niekto poradiť čo to môže byť? Alternátor dám opraviť. Ale ak neprídem na to prečo je v kľude tak vysoký odber problémy s vybíjaním budú stále. Dodávam že som kúpil novú baterku, merania som robil na novej, plne nabitej. 407SW, 2.0Hdi, 2005
  7. navy261

    vyhrievanie zadneho okna

    Pre nedostatok času som urobil radikálnu opravu, odpojil inkriminovaný kábel, použil izolačku a už sa nehreje. Na opravu si nájdem čas po lete. Dovtedy možno u niekoho zistím príčinu.
  8. navy261

    vyhrievanie zadneho okna

    Nikdo s členov fóra nestretol s touto závadou? Asi budem musieť riešenie prenechať origo servisu.
  9. navy261

    vyhrievanie zadneho okna

    Pridávam aj druhú foto
  10. Na kryte brzdového svetla na zadnom okne som našiel roztavený plast. Po odkrytí sa ukázalo že jeden kábel s vinutím, na asi feritovom jadre, sa silno prehrieva. Sú opálené konce káblov. Vedie na zadné sklo, asi vyhrievanie. Priložil som foto. Bojím sa aby som nezačal horieť. V servise sa pozreli, nevedeli prečo to tak je. Mám doviezt auto na dlhšie aby prišli na závadu. Ale najskôr mám rátať s výmenou káblového zväzku. Nestretol ste sa niekdo s takouto závadou? Kdesi som vyčítal že vyhrievanie sa zapína pri regenerácii. Ja vyhrievanie zadného skla nepoužívam. A závadu sledujem asi 3 týždne a zhoršuje sa to. Vidno že to prehrievanie sa realizuje aj keď nepoužívam vyhrievanie.
  11. navy261

    problem s navi u 407sw

    Mne sa velmi dlho načítavalo cd, poprípade nenačítalo vôbec. Kúpil som čistiace cd, nepomohlo. Preto doporučujem vybrať a vyčistiť optiku ručne. Som rád že viem ako to vybrať, ďakujem aj ja. Zajtra kúpim torx a idem na to.
  12. navy261

    Zhasnutie motora za jazdy

    A záver. Dúfam že moc neotravujem, ale som rád že pežotík zas šlape jak hodinky.
  13. navy261

    Zhasnutie motora za jazdy

    Predposledný
  14. navy261

    Zhasnutie motora za jazdy

    Vypadá to že k správe ide len 1 súbor:grr tak prikladám ďalší, len neviem či môžem takto priložiť aj ďalsie. Skúsim:super
  15. navy261

    Zhasnutie motora za jazdy

    Prikladám skeny diagnostiky. Chyba brzdového spínača vyriešená predtým, výmenou za nový, nemal som ako vymazať chybu v dia, tak im to ukazovalo chybu. Ak sa tomu niekto rozumie skús popísať tie závady. Aj keď nie, pre budúcnosť to môže niekomu pomôcť pri určovaní problému čo som mal ja. Dúfamže po zmenšení aby sa dali obrázky uverejniť budú čitatelné.:bacha
  16. navy261

    Zhasnutie motora za jazdy

    Včera mi to konečne urobili. Ešte som auto nevyskúšal, ale verím že bude dobré. Faktúra:Pre vek auta zľava 10% na prácu, 30% na náhr. diely Práce Diag 40,00 E Výmena rozvodná skrinka motora 0,4hod 10,30 E Výmena snímača otáčok 0,6hod 15,50 E Náhr. diely senzor 31,21 E Priehradka- asi rozv. skrinka 134,34 E Spolu 231,36 E Suma riadna, verím že dlhšiu dobu sa nič nenajde. Mám aj výpisy z počítača, ale moc tomu nerozumiem. Skúsim zoskenovať výpisy závad a dať sem. Dia po oprave je čisté.
  17. navy261

    Zhasnutie motora za jazdy

    Dnes som bol v značkovom servise na dia (40E). Našli presne ako povedal janik6163 - poistkova skrinka, naviac vadný snímač otáčok motora. Oprava má stáť po zlave na staršie auto 200E. Naštvali ma s dia vlani stálo 27E. Riadne zdraželi. V podelok to majú robiť, potom hodím ceny súčiastok a práce. Zdá sa mi to dosť. Nevie niekdo v okolí Trenčína o lacnejšom servise, alebo fachmanovi čo vie robiť peugeoty, ale je o niečo lacnejší?
  18. navy261

    Zhasnutie motora za jazdy

    Nejazdím 300km pre fapo, ale zhruba po 300km jazdenia po meste sa mi pritrafí dlhšia jazda, kde by mohla prebehnúť regenerácia.
  19. Zdravím. Najazdených 180 000km, väčšinou mestská premávka, štartovanie úplne bez problémov. V poslednej dobe, len z času na čas, pri prudšom pridaní motor na zlomok sekundy vynechal, až potom normálne zabral ale len niekedy. Teraz, tiež len niekedy, vynechá aj pri miernejšom zošlapnutí plynu. Vyvrcholilo to úplným zhasnutím motora za jazdy. Otáčkomer okamžite klesne na nulu, nesvietia žiadne kontrolky, mimo kontrolky systému na znižovanie škodlivín. nevypisuje žiadne závady. Divné je že posilovač riadenia normálne funguje. Ale motor nebeží. Skúšal som za jazdy naštartovať, nič. Keď som zostal stáť, pozrel som či nepadla nafta, povolil odvzdušňovák, všetko ok. Po zhruba 3 minútach motor naštartuje a ide ďalej. Toto sa opakovalo už 3x za štyri dni. Jazdím skoro stále po meste, ale raz za 300km idem na dlhšiu jazdu, takže FAP by sa mohlo regenerovať bez problémov. Zdá sa že to robí keď ho po jazde odstavím na kratšiu 0,5-1h prestávku a potom znova idem. Chystám sa skontrolovať erg ventil, vyčistiť aj váhu vzduchu. Iné ma nenapadá. Zle sa jazdí keď vieš že v dopravnej špičke možeš zablokovať križovatku alebo jednosmerku. Ak niekto vie pomôcť poraďte.
  20. Predbežne sa hlásim aj ja. 1 osoba. Je to ešte ďaleko, nedá sa mi voľno naplánovať tak dopredu, ale urobím všetko preto aby som prišiel. Ako čerstvému majiteľovi 406 mi to môže len prospieť. Týždnik, dva pred termínom upresním.
×
×
  • Vytvořit...