Přejít na obsah

nespesny

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2017

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Paskov
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    r.nespesny@seznam.cz

Návštěvy profilu

231 zobrazení profilu

nespesny's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

0

Popularita

  1. Děkuji, docela dost jsem hledal a četl. Nechám to vyměnit s proplachem a nejlépe olej origo PSA nebo Ravenol, jak jsem se zde dočetl. Jen ještě najít někoho, kdo to dělá dobře kolem Ostravy. Mám sice najeto o sto tisíc víc než těch na výměnu doporučených 60tis. km, ale snad je k dobru vysoká pravděpodobnost předešlého užívání auta na delších trasách.
  2. Děkuji, bál jsem se problému a komplikací s tím spojených. Nemůže někdo prosím poradit, jak je to s olejem v té automatické převodovce? Mám najeto 163tis km a žádné info o servisu z Francie. Dovezeno minulý rok a ježděno dřív, asi jen dlouhé trasy. Soudím, tak podle stavu tachometru cca145tis km najeto za 2,5roků a poslední uložená historie řidiče za 9999km průměr rychlost 67 a spotřeba 5,8l. Měnil jsem jen zadní brzdové obložení, olej a filtry motoru. Na převodovce je vidět červený těsnící silikon, jak by to někto měl rozdělané, nebo je možné, že je to od výroby? Přikládám obrázek. Nevím zdali a kde řešit výměnu oleje v převodovce. Byl jsem v PEUGEOTU Hodoňovice a tam po delším hledání možných servisních intervalů řekli, že je to doživotní náplň a mohou pouze olej doplnit. PEUGEOT Ostrava to taky nedělá. Tak nevím.
  3. Tak to hned po vyjetí prokluzovalo dost po přidání na plyn a následným ubráním cca na 1800 otáček na dvojce jen s mírným tahem a po povolení plynu zase cca1200 otáček 3x po sobě. Po cca 800 metrech zase úplně normál. Většinou vyjíždím za studena pomalu, takže bez nutné větší akcelerace. A když jsem za studena vyjížděl jinde a jel po 200metrech z mírného kopce, tak to nebrzdilo motorem. Jako bych jel z kopce na neutrál, pak kopeček normální tah a následně opět z kopce, jako na neutrál.až po cca 2km to po ubrání plynu a i z kopce brzdilo motorem. Tak nevím, myslel jsem nejdříve, že ten volnoběh z kopce za studena může být spojen s tím systémem start stop co to startuje alternátorem. Děkuji za jakékoli informace.
  4. Pokuď je to v pořádku, tak jsem jen rád za info. Jen nevím, jak by to mělo jet hned v zimě do většího stoupání. Je třeba v zimě studené auto s automatem nechat před jízdou chvíli nastartované? Max 5 minut jízdy v nízkých otáčkách od studeného startu a jede normálně. Většinou jsem auto nechal chvíly rozmrazit před jízdou nastartované, a tak jsem si toho nevšiml. Auto nemám garažované. Je to můj první automat a první zima s ním. Jinak jsem s autem velmi spokojen.
  5. Dobrý den. U mé 508 2,0 HDI 133Kw mi začal prokluzovat za studena automat. To dělá jen pár minut a když jsem jel hned z kopce, tak to nebrzdilo motorem. Jako bych měl neutrál. Po chvilce naprosto v pořádku - pěkně řadí podle zatížení a akcelerace. Žádné cukání. Auto mám přibližně 1rok a aktuální stav 163tis km. Já najel slušným ježděním jen asi 15tis. km. Auto bylo dovezeno z Francie a má servisku bez záznamů. Může mi někdo prosím poradit co s tím? Nebo mi poraďte někoho kdo tomu rozumí a podíval by se na to. Jsem od OSTRAVY. Děkuji Více na: https://www.peugeotclub.eu/poradna-dotaz/prokluzuje-mi-za-studena-automaticka-prevodovka-979
  6. Jaký je možno použít autoalarm střední třídy do 307sw, ovladaný původním DO. Mám centrál s 4x el okna a dovíráním při zamknutí. Díky!
×
×
  • Vytvořit...